Hoe wordt kunstgras gemaakt? 2017-12-11T14:05:44+00:00

Hoe wordt kunstgras gemaakt?

Heeft u zich wel al eens afgevraagd hoe kunstgras gemaakt wordt en wat de kwaliteitsverschillen zijn? Zo hebben de meeste kunstgrassen een enkelvoudige backing (doek als basis voor de kunstgras vezels). Hoogwaardige kunstgrasmerken zoals Royal Grass werken met een dubbele backing, aangezien dit de stabiliteit bij temperatuursverschillen sterk verbeterd. Alsook meer steun geeft aan de vezels.

Nog een grote bepalende factor voor de kwaliteit is de vorm en samenstelling van de vezel. Zo zal de vorm van een kunstgras vezel bepalend zijn voor de sterkte en veerkracht. Platte vezels zullen sneller plat gaan liggen, waar een gevormde vezel, zoals onze gepatendeerde V-shape, zorgt voor een sterke vezel met een ruggengraat.

Ook de toevoegstoffen in de samenstelling van het kunstof zijn van belang. Zo wordt er voor kunstoffen in de speelgoed industrie strenge eisen gesteld omtrend het toevoegen van zware metalen in de kleurpigmenten. Voor kunstgras is deze eis tot op heden nog niet gesteld, zelfs niet bij toepassingen in scholen, kinderdagverblijven, etc. Maar goed dat onze kunstgras fabrikant zelf deze eisen oplegt om gegarandeerd schone vezels te gebruiken.

Buiten de keuze van de materialen en specificaties van de kunstgrasvezel, is het productieproces van alle verschillende types en merken kunstgras hetzelfde. Je kan het samenvatten in 5 stappen:

Kunstgras vezels op bobijnen

Stap 1 – Het tuften

Om kunstgras te vervaardigen starten we aanvankelijk met 2 grondstoffen. De grasvezels die op grote bobijnen zitten en de backing op rollen van meer dan 4 meter. Deze 2 grondstoffen komen samen in de tuftmachine.

De vezels worden langs de bovenkant door buizen in de machine gevoerd naar naalden die deze garens door de backing prikken, waarna een haak de garens terug trekt zodat er een lus ontstaat.

Dit proces komt overeen met de werking van een naaimachine. Met het verschil dat de draad zichtbaar blijft en rechtop blijft staan.

tuften gras

Stap 2 – Het coaten

Nu dat de vezel en de backing samengekomen zijn in de tuft machine, zitten de vezels nog los in de backing, zo zou je aan de achterkant de vezels uit de kunstgrasmat kunnen trekken. Hiervoor wordt er een coating aangebracht die de vezels en backing verbinden en stabiliseren.

De coating kan op 2 manier worden aangebracht, zo wordt er op de meeste machines het kunstgras met de backing naar boven gecoat. zo wordt de backing erover getrokken.

Royal Grass kiest ervoor om dit met de backing naar onder te doen, zo wordt er een egaler resultaat bekomen.

Nog een groot kwaliteitsverschil tussen verschillende kunstgras merken is de dikte van deze coating. Hoe dunner deze coating hoe lager de productiekost van het kunstgras. Dit wil natuurlijk wel zeggen dat de verbinding tussen garens en backing zwakker wordt en dat de stabiliteit drastich achteruit gaat. Vanzelfsprekend kiezen wij voor een betere kwaliteit met een dikkere backing.

aanbrengen backing

Stap 3 – Het drogen

Een heel belangrijk onderdeel in het kunstgras productieproces, waar het verschil tussen kwaliteit en inferieure kunstgrassen aan het licht komt.

De meeste kunstgrassen gaan onmiddelijk de oven in na het coaten. Maar niet bij Royal Grass, zij laten eerst het kunstgras langs de infrarood cabine passeren, zodat de coating van het kunstgras al voor het eerst een korte optater krijgt. Om het grootste gedeelte vocht uit de coating te krijgen. Hierna kan het gras onder een oven van lagere temperatuur.

Hoe meer tijd je iets gunt om te drogen hoe sterker dit product wordt, zoals bv met verf.

Drogen kunstgrasbacking

Stap 4 – Het perforeren

Kunstgras wordt geperforeerd zodat regenwater vlot afgevoerd kan worden. Dit is een kleine maar essentiële stap in het proces. Hierbij zijn natuurlijk geen kwaliteitsverschillen tussen de verschillende merken. Wel is het zo dat elke perforatie het kunstgras verzwakt. Daarom is het gebruik van een dubbele backing en een dikkere coating belangrijk.

Stap 5 – Het oprollen

Misschien wel het moeilijkste onderdeel bij het maken van kunstgras is het oprollen oftewel torsen van het kunstgras. Het kunstgras wordt op rollen van meer dan 4 meter lang getrokken. Hierbij is de grote uitdaging om over de gehele lengte van de kunstgras rol eenzelfde “rolspanning” aan te houden.

Als de spanning niet overal hetzelfde is onstaan er onbruikbare stukken in de kunstgrasmat

Oprollen en versnijden