Aanlegplan kunstgras 2017-12-12T12:00:12+00:00

Aanlegplan kunstgras

Om onnodige naden te voorkomen is het beste dat u op voorhand een aanlegplan opstelt, vooraleer het kunstgras te bestellen en op maat te snijden. Zo bepaalt u op voorhand waar dat er naden komen in uw gazon. Meet het gazon ook altijd iets breder en langer op. Neem ongeveer 10 centimeter extra zodat u niet in de problemen komt als het gazon niet helemaal recht is.

Plaatsingsservice

Voor de klanten die gebruik wensen te maken, komen we graag ter plaatsen voor of na het maken van een offerte. Tijdens dit plaatsbezoek bespreken we graag de aandachtspunten en doen we een (controle) opmeting waarna we aan de hand van deze opmeting een gepersonaliseerd legplan maken. Hierdoor kunnen we vaak snijverlies tot een minimum beperken. Ook ligt de verantwoordelijkheid volledig bij ons mocht er een fout in de opmeting zitten.

Doe het zelf

Voor klanten die graag zelf aan de slag gaan met het plaatsen van kunstgras, maken we indien gewenst geheel vrijblijvend een legplan voor of na de offerte, aan de hand van een aangeleverde tekening of plan van de situatie.

Mocht u toch wensen gebruik te maken van onze opmetingsdienst kan dit tegen een kleine meerprijs, afhankelijk van de oppervlakte.

Kunstgras op rol

Ons kunstgras wordt gesneden van een grote rol. De standaardbreedte van een rol kunstgras is 4 meter of 2 meter. Voor het aanlegplan moet u rekening houden met deze afmeting. Op elke 4 meter breedte krijgt u altijd een kunstgrasnaad. Reken met deze breedten uit hoe u zo voordelig mogelijk uitkomt met het kunstgras. Let op: voor de inkoop geldt ook deze 4 of 2 meter. Stel de breedte van uw balkon is 1,50 meter, dan koopt u een rol kunstgras van 2 meter.

Legplan artificieel gras

Houdt rekening met de poolrichting

U kunt uw aanlegplan berekenen op basis van de minst aantal vierkante meters. Maar er is nog een aandachtspunt. Voor het mooiste resultaat houdt u best ook rekening met de vezel richting. De vezels van alle kunstgras soorten zijn in één bepaalde richting geweven. Voor het beste resultaat zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk tegen de richting inkijkt. Hierdoor gaat het kunstgras er het mooist uitzien.

Hoe dit nu te berekenen? Wel stelt u voor dat u voor de rol staat, de rol is nu twee of vier meter breed. Dit is de mooiste kijkrichting. Nu u weet hoe u de rol neerlegt kunt u de benodigde hoeveel berekenen.

Als u meerdere banen kunstgras naast elkaar moet leggen, zal u er altijd voor zorgen dat de poolrichting hetzelfde is. Deze poolrichting moet zodanig aangelegd worden, dat u tegen de poolrichting in kijkt van de plaats waar u de kunstgrasmat het meeste ziet.

Indien u wenst maken wij voor u het aanlegplan op zodat u vlot aan de slag kan met ons kunstgras.