Kantopsluiting kunstgras 2018-12-17T21:54:20+00:00

Kantopsluiting kunstgras

Net zoals u zorgt voor een mooie afboording van uw bestrating (terras) is dit bij kunstgras ook gewenst. Dit heet een kantopsluiting. Dit moet rondom uw kunstgazon worden aangelegd. Uw gazon ziet er hierdoor verzorgd uit en het beschermt het grastapijt aan de randen (zodat u er niet achter blijft haken). Ook voorkomt dit dat de wind onder het gras kan slaan.

Als uw gazon aan het terras sluit kan de bestrating als kantopsluiting dienen. Sluit het kunstgras aan op een plantenvak dan kan er verticaal een opsluitrand worden aangebracht. Dit kan van verschillende materialen gemaakt worden, zoals hardhout of een RVS-strip maar ook van een betonbandje.

U krijgt het mooiste effect als het gras net iets
hoger is dan de kantopsluiting. De grashoogte verschilt tussen 25mm, 35mm (Royal Grass Silk) en zelfs 52mm (Royal Grass Sense). Dit betekent dat u aan de hand hiervan bepaalt hoe de fundering van het gazon ligt ten opzichte van de kantopsluiting. Op deze tekening kunt u goed zien wat wij hiermee bedoelen.

De meest voorkomende situatie is een kantopsluiting waar het kunstgras aansluit met de tegels of klinkers. Op deze manier is het kunstgras mooi afgewerkt zonder dat er extra maatregelen noodzakelijk zijn. In het geval dat de kunstgrasmat aan één of meerder zijden vrij ligt, opteren wij er voor om een aluminium lijst te gebruiken. Hiermee wordt het gras mooi afgewerkt en kan het over de volledige lengte verlijmd worden zodat de wind er niet onder kan.

detail kantopsluiting