Kunstgras inzanden 2018-12-17T21:57:35+00:00

Kunstgras inzanden

Wel of niet kunstgras inzanden? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Wij adviseren u om dit wel te doen. U verhoogt daarmee de stabiliteit en verlengt de levensduur. Het gewicht van het zand zorgt dat de grasmat goed op de plaatst blijft liggen. Het is maar een dun laagje zand, niet meer dan 10 kilo per vierkante meter. Uiteraard mag u zelf beslissen of u wilt dat wij uw kunstgras inzanden. Graag laten wij u vooraf ook de verschillen zien tussen kunstgras dat wel en dat niet ingezand is.

Ingezand niet ingeborsteld kunstgras

Kunstgras inzanden met speciaal zand

Kunstgras inzanden doet u met een speciaal zand. Dit is ontworpen voor kunstgras zodat het goed water blijft doorlaten en ook het grastapijt niet kan beschadigen. Het zand zakt naar de bodem van de grasmat, u ziet er verder niets van. Het zand wordt afgedekt door de mosdraad. U ondervindt er dus geen nadelen van.

Instrooizand voor kunstgras wordt ook gedroogd silica zand genoemd. Het is rondkorrelig, bevat geen organisch materiaal en heeft een juiste korrelgrootte. Ook wordt er wel schoongemaakt zand gebruikt dat een eerder leven heeft gehad in sportvelden. Dit zand is ook geschikt. Belangrijk is wel dat het goed schoongemaakt is. Na 10 jaar in een sportveld kan het residu van algen etc. bevatten.

Borstellen kunstgrasmat inzanden

Filmpje inzanden en borstellen kunstgras