Kunstgras dakterras Genk

Kunstgras terras voor appartement Genk

Kunstgras is niet alleen geschikt voor in tuinen, het is ook een uitstekende oplossing om het terras van appartementen te voorzien van het nodige groen. Dit project bij een appartementencomplex in Genk is daar een goed voorbeeld van. Ecograss plaatste hier fraai kunstgras op het terras van het appartement, dat zich bevindt bovenop de garage.

Voor een groen appartement

Door de toenemende verstedelijking genieten we van steeds minder groen in onze leefomgeving. Het balkon en dakterrassen van appartementen bevatten doorgaans nauwelijks enig groen. Het is immers niet eenvoudig om gras te laten groeien op een balkon of dakterras. Vaak maken de bewoners van appartementen daardoor maar nauwelijks gebruik van hun balkon of dakterras.

Erg zonde, want met kunstgras is het eenvoudig om het terras of balkon te voorzien van een prettige groene uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit appartement in Genk; met de plaatsing van het kunstgras gazon bij de entree heeft de woning direct een heel andere aanblik gekregen.

Kunstgras op dakterras of garage

Ecograss heeft veel ervaring met het plaatsen van kunstgras op daken, balkons, garages en dakterrassen. Bij het plaatsen van kunstgras op een dak of garage  zijn er altijd een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om goed te kijken naar de draagkracht van de plek waar de het grastapijt geplaatst wordt. Ook is er vaak een onderbouw nodig die zorgt voor de afwatering.

Drainerende onderbouw

We begonnen de plaatsing van het kunstgras daarom met het bouwen van een drainerende onderlaag. Hiervoor kunnen bijvoorbeeld drainagematten gebruikt worden, maar in dit geval plaatsten we speciale baseplates die zorgen voor de afvoer van het regenwater. Hierdoor blijven er geen plassen op het gazon staan en wordt het dak van de garage niet te zwaar. Bovendien zorgen de baseplates voor een mooie egale grasmat.

Kunstgras op terras leggen

Voor dit project koos de klant voor Royal Grass® Silk 35®. Dit is een kunstgras met wat kortere vezels (35mm) en een verzorgde en zijdezachte uitstraling. . Ideaal voor op een dak of garage, zoals bij dit project het geval was. De vezels zijn bovendien erg veerkrachtig, waardoor het gazon intensief betreden kan worden.

Na de installatie van de onderbouw plaatsten we deze grasmat op vakkundige wijze aan beide zijden van het pad naar de voordeur. Omdat het ventilatiesysteem van de onderliggende garage uitkomt in het gazon, hebben we het grastapijt hier netjes omheen uitgesneden. We hebben het gazon verder ingezand met een laagje speciaal silicazand. Dit zand beschermt de verankering van de vezels, geeft stabiliteit aan het grastapijt, loopt prettiger en geeft het gazon bovendien een extra natuurgetrouwe uitstraling.

Onderhoudsvriendelijk

Het resultaat is een verzorgd ogende inloop die het appartement direct een fijne groene uitstraling schenkt. Het fijne aan het kunstgras is niet alleen dat de klant het gazon intensief kan gebruiken en het gras altijd mooi groen blijft, ongeacht de weersomstandigheden, maar dat het tegelijkertijd nauwelijks onderhoud vergt. De eigenaar van het appartement hoeft het gazon niet te maaien, sproeien of verticuteren. Daarmee is het kunstgras net zo onderhoudsvriendelijk als een terras.

Menu