De natuurlijke V-shape 2017-12-11T13:55:46+00:00

V-shape kunstgras vezels met MiNT Technologie

Reeds jaren geleden heeft Royal Grass natuurgras bestudeert. Een echt grassprietje blijkt ook een natuurlijke V-shape te bezitten. Deze eigenschap heeft Royal Grass nagebootst en de V-shape vezel was daarmee een feit. Deze unieke vorm voegt extra waarde toe aan kunstgras. De uitvinding van de V-vorm is een belangrijke doorbraak geweest in kunstgrasland. Er zijn belangrijke partijen bij betrokken geweest, waaronder de research & development afdeling van TenCate. (TenCate is wereldmarktleider op het gebied van productie van kunstgras halffabricaten producent).

De laatste ontwikkeling die in de Royal Grass producten zijn doorgevoerd is Micro Nerve Technology (MiNT). Moeilijke naam voor een zeer fijne oplossing waarmee we door middel van microscopisch kleine nerven die in de lengte over echte grassprietjes lopen glans en schittering sterk beperken. Tevens wordt de vezel daardoor verstevigd. Ons kunstgras niet van echt te onderscheiden!

V shape kunstgrasvezel

De natuur als bron van inspiratie

Wie natuurgras onder de microscoop legt zal zien dat deze niet alleen een V-shape heeft maar ook word verstevigd door een middenrif ofwel een soort van ruggengraat. Deze ruggengraat zorgt niet alleen voor de ondersteuning maar ook voor het mooie natuurlijk uitzicht.

Door deze eigenschap te kopiëren is Royal Grass het beste alternatief voor natuurgras: zacht, sterk en mooi. Bekijk onze film en zie hoe het werkt.

Hebben meer kunstgrasmerken een V-Shape?

Royal Grass is het enige merk kunstgras met deze vorm. De ontwikkeling is gepatenteerd en uitsluitend voor Royal Grass wordt deze vorm vezel geproduceerd. Natuurlijk zijn er wel kopieën op de markt gekomen die een kleine afwijking hebben van het gepatenteerde ontwerp.Maar er is er maar één de echte V-shape! Wij zijn er dan ook trots op exclusief verdeler te zijn in België. Bekijk de mooie kunstgras soorten en u zult ook overtuigd zijn.