Royal Grass kunstgras 2017-12-11T13:54:16+00:00

Kunstgras merk Royal Grass

Royal Grass, een merk van Landscape solutions B.V. is in 2003 opgericht. Zij zijn het eerste Europese bedrijf dat zich richtte op het ontwikkelen van natuurgetrouw kunstgras voor particulieren, bedrijven en overheden. Zij zijn producent van het kunstgras merk Royal Grass.

Royal Grass uitgangspunt: het optimaal nabootsen van natuurgras zonder de nadelen zoals maaien, bewateren, bemesten.

Internationaal kunstgras merk

Royal grass heeft ook grote naambekendheid in de kunstgrasbranche. Dit mede door het internationaal netwerk vanaf de beginjaren. Elke 2 jaar komen de partners van de hele wereld naar Nederland voor de partner meeting. Een unieke gelegenheid om met andere partners ervaring uit te wisselen. Deze samenwerking maakt ons sterk en zo leren wij veel meer over kunstgras dan dat wij dat zouden kunnen doen als wij ergens anders ons gras kopen. Zo horen wij uit eerste hand dat de kunstgrassen niet verkleuren, ook niet in de felle zon van Dubai. Of hoe in Spanje gewerkt wordt met hele andere type ondergronden. In Maleisië kan het echt enorm hard regenenen. Hoe gaan ze hier om met de waterafvoer op het balkon of dakterras? Daar leren wij van!

Ten Cate kunstgras vezel

Sind 2006 is Royal Grass een zelfstandig opererend bedrijf, waarin Ten Cate een minderheidsbelang heeft behouden. Royal Grass blijft de innovatie partner van Ten Cate, op gebied van ontwikkeling van kunstgrassystemen voor tuinen en openbaar groen.

Logo Ten Cate

Inovaties in kunstgras door Royal Grass

  • Voor het eerst gebruik maken van 2 kleuren garen in kunstgras.
  • Het gebruiken van een een bruin instrooizand.
  • De ontwikkeling van de V-shape vorm
  • De ontwikkeling van de MiNT technologie
  • Combinatie van verschillende vorm en breedte met de v-shape.
  • Kunstgras dat 100% kan gerecycleerd worden.
  • V-Shape met READY technologie