Speelplaats, scholen en kinderdagverblijven 2018-11-30T13:27:01+00:00

speelplaats, scholen en kinderdagverblijfen met kunstgras.

Openbare plaatsen, en vooral speelplaatsen worden altijd zeer intensief gebruikt. En dit, zeker in combinatie van speel- en sporttoestellen, zal er voor zorgen dat natuurgras dit intensief gebruik niet zal overleven. Een goed alternatief hiervoor is natuurlijk kunstgras op de speelplaats. Zo is het perfect mogelijk om voor kinderdagverblijven of aan speeltoestellen de juiste valdemping in de onderlagen te voorzien, zonder in te boeten aan het esthetische uitzicht van het kunstgras op de speelplaats.

Onderhoud kunstgras op de speelplaats

Ook is kunstgras op de speelplaats een goede economische keuze, onderhoudskosten en manuren worden sterk terug gedrongen aangezien er niet meer gemaaid, bewaterd en bemest moet worden.

Het belangrijkste jaarlijks onderhoud is de controle van het infill (zandvulling) niveau.
Een zandgevuld kunstgras is noodzakelijk voor een lange levensduur van het kunstgras op de speelplaats. De vulling zal uw gras niet alleen sterker maken maar zal ook zorgen voor een koelere kunstgrasmat, wat het spelen op het gras alleen maar aangenamer maakt.

speelplaats met kunstgras

Welk kunstgras gebruiken om op te spelen

Afhankelijk van het hoofdgebruik gaan we u adviseren welk kunstgras systeem het beste is voor uw toepassing. Zo zal onze supersterke XPlay het best gebruikt worden onder intensief gebruikte speeltorens, en voetbal (sport) veldjes. Kunstgras soorten zoals de Urban, Silk 35, Deluxe zijn daarentegen meer geschikt voor de allerkleinste omdat deze grassen zachter zijn.

Kwaliteit gegarandeerd

kunstgras royal grassRoyal GrassĀ® geeft 15 jaar garantie op haar producten. Het gras zal er dus lang prachtig bij liggen. Wij kunnen die garantie geven! Waarom? Omdat wij al sinds 2003 specialist zijn op gebied van kunstgras en kunnen daarom de garantie staven op feiten in tegenstelling tot alle andere bedrijven.

Welke veilige ondergond voor de speelplaats

De eisen voor speelplaatsen zijn hoog. Omdat er vele dagen per jaar intensief gebruik van wordt gemaakt.

Een stevige en stabiele ondergrond is zeer belangrijk voor een goede gebruikservaring en lange levensduur van het kunstgras op speelplaatsen. Hiernaast moet er ook rekening gehouden met het val veiligheidsaspect van de ondergrond. Zo moet er onder bv. speeltorens valbeveiliging worden voorzien, deze bestaan meestal uit (lelijke) rubberen tegels.

Deze valveiligheid kunnen wij volledig volgens de voorschriften voorzien onder het kunstgras.
U blijft dus een mooi uitzicht behouden zonder in te boeten aan de natuurlijke uitstraling van uw speelplaats.

Neem vrijblijvend contact met ons op