Kunstgras hoesselt

Zelf de ondergrond prepareren voor kunstgras

Wanneer u kunstgras laat plaatsen door Ecograss kunt u ervoor kiezen om de volledige installatie, inclusief grondwerken, door onze specialisten te laten verzorgen. Het is echter ook mogelijk om zelf een geschikte ondergrond voor het kunstgras aan te leggen en de grasmat door ons te laten plaatsen. Deze klant in Hoeselt laat zien dat het beslist mogelijk is om zelf een goede, waterdoorlatende ondergrond aan te leggen. Wij zorgden vervolgens voor de plaatsing van de weelderige kunstgras mat.

Ondergrond kunstgras zelf voorbereiden

De grondwerken zijn een zware, tijdrovende klus en bovendien van cruciaal belang voor het resultaat van het gazon. De meeste klanten kiezen er dan ook voor om deze werkzaamheden aan ons over te laten. Zo weten ze zeker dat de ondergrond duurzaam, stabiel en waterdoorlatend is. Als u graag in de tuin werkt en een flinke klus niet uit de weg gaat, dan is het echter ook mogelijk om de graaf- en grondwerken zelf te verzorgen. De grondwerken vormen namelijk een belangrijke kostenpost en nemen vaak een groot deel van het budget in beslag. Daarom besloot deze klant zelf de handen uit de mouwen te steken. We kunnen niet anders zeggen: hij mag trots zijn op het resultaat!

Betrouwbaar advies

Kunstgras tuinEen goede ondergrond is een belangrijke voorwaarde voor een mooie strakke grasmat. Een slechte onderlaag kan juist zorgen voor verzakkingen of plassen die blijven staan. Daarom is het belangrijk u goed te verdiepen in het soort ondergrond dat u gebruikt. Welke ondergrond het meest geschikt is, hangt onder andere af van het beoogde gebruik van de grasmat. Heeft u bijvoorbeeld spelende kinderen of huisdieren, bent u van plan een zwembad op het grasveld te zetten of gebruikt u het gazon vooral als siergras?

Bij Ecograss doen we er altijd alles aan om u zo betrouwbaar en zorgvuldig mogelijk te informeren. We nemen uitgebreid de tijd om u te helpen met het selecteren van het juiste kunstgras en voorzien u ook van heldere informatie wat betreft de ondergrond. Ook deze klant maakte dankbaar gebruik van onze adviezen en handige tips voor het plaatsen van de ondergrond. Zo was hij in staat een passende ondergrond te prepareren.

Gebonden of ongebonden?

Voor dit gazon had de klant grofweg de keuze uit een gebonden of ongebonden ondergrond. Een gebonden ondergrond bestaat uit stabilisé, zand gemixt met een beetje cement. Een ongebonden ondergrond bestaat uit een grove zandsoort, bijvoorbeeld van porfier, lava, rivierzand, dolomiet of zavel. Deze wordt niet gemengd met cement. In dit geval koos de klant voor een ongebonden ondergrond, onder andere omdat een ongebonden ondergrond na verloop van tijd lichtjes gaat golven. Dit ziet er extra natuurlijk uit.

Plaatsing kunstgras

Omdat het plaatsen van kunstgras een redelijk ingewikkelde klus is, waarbij een foutje zo gemaakt is, besloot deze klant ervoor te kiezen om de grasmat wel door onze installateurs te laten plaatsen. Zodoende hoefde hij zich geen zorgen te maken om zaken als het uitsnijden en verlijmen van de grasmat of de prominente kijkrichting. Het gazon ligt er dan ook prachtig bij.

Het meest natuurlijke kunstgras

Vraagt u zich af of het wel kunstgras is dat u op de foto’s ziet? Dat is heel begrijpelijk. Het kunstgras dat we gebruikt hebben, oogt zo natuurgetrouw dat het nauwelijks van echt gras te onderscheiden is. Het betreffende model is Royal Grass® Sense®, een kunstgras met extra lange vezels (52mm). De sprieten staan bovendien op een natuurlijke manier alle kanten op, hierdoor krijgt het gazon een ongekend realistische uitstraling.

Menu