Garantie kunstgras 2018-11-30T12:52:54+00:00

Garantie kunstgras

De aanleg van kunstgras is een investering voor de lange termijn. Daarom wilt u als klant zeker weten dat u een betrouwbaar product koopt. Een belangrijk criterium voor de betrouwbaarheid van kunstgras is de garantietermijn die wordt afgegeven door de producent van het kunstgras. Hoe lang garandeert de fabrikant dat het kunstgras meegaat en wat gebeurt er als zich onverhoopt toch gebreken voordoen?

15 jaar productgarantie

Ecograss werkt uitsluitend met Royal Grass. Dit gerenommeerde kunstgrasmerk geeft een gefaseerd aflopende garantie van 15 jaar op alle gebreken die kunnen worden geweten aan de fabricage van het product. De garantie gaat in op het moment van aanlevering. Ecograss kan dus garanderen dat uw Royal Grass kunstgras minimaal 15 jaar meegaat. Omdat Royal Grass 15 jaar praktijkervaring heeft, kan het deze garantietermijn ook onderbouwen. Hoe het kunstgras er na jaren van gebruik precies uitziet, is vooraf niet te zeggen omdat de specifieke omstandigheden – denk bijvoorbeeld de wijze van gebruik, de ligging van de tuin en de manier waarop de grasmat onderhouden wordt – per eigenaar sterk kunnen verschillen.

Natuurlijk wordt het gebruik van kunstgras, net als bij andere producten, door de jaren heen zichtbaar. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat kunstgras altijd onderhevig is aan wat slijtage. Deze reguliere slijtage valt niet onder de garantie. De mate van slijtage is sterk afhankelijk van de intensiteit waarmee het kunstgras wordt gebruikt en sommige kunstgrassen zijn beter geschikt voor intensief gebruik dan andere modellen. Laat u daarom goed adviseren door Ecograss voordat u het kunstgras koopt.

Herstellen of vervangen

Wanneer u uw kunstgras bij Ecograss heeft gekocht en Ecograss vaststelt dat uw kunstgras niet voldoet aan de geschetste voorwaarden, dan zorgt Ecograss in samenwerking met Royal Grass voor het herstellen van de binnen de garantie vallende gebreken. Als het niet mogelijk is om het kunstgras te herstellen, dan wordt vervangend kunstgras aangelegd. Het aantal vierkante meters vervangend kunstgras is gelijk aan het oppervlak waaraan een gebrek is vastgesteld.

De gefaseerd aflopende garantie betekent dat fabrikant Royal Grass bij het herstellen of vervangen van gebreken die binnen de garantie vallen, een percentage van de actuele verkoopprijs vergoedt dat overeenkomt met het verstreken aantal gebruiksjaren. De eerste acht jaar na aankoop wordt 100% van de actuele verkoopprijs vergoed. Tussen de negen en twaalf jaar na aanschaf wordt 50% vergoed en het 13e, 14e en 15e jaar ontvangt u een vergoeding van 25%. Het gedeelte dat niet voor rekening van de fabrikant komt, dient door de koper te worden betaald. Een erkende dealer, zoals Ecograss, zorgt in samenwerking met Royal Grass voor het afvoeren en recyclen van het ondeugdelijke product.

Garantiecertificaat aanvragen

Heeft u Royal Grass kunstgras gekocht bij Ecograss of een andere erkende Royal Grass dealer? Registreer dan via Royal Grass uw product en ontvang uw garantiecertificaat. U ontvangt ook direct een onderhoudshandleiding. Vraag het garantiecertificaat binnen 2 maanden na de aankoop of installatie aan.

Registreer uw Royal Grass

kunstgras
Logo Ten Cate