HET DAK ALS GROENE LEEFOMGEVING

Bij Ecograss toveren we met behulp van natuurgetrouw kunstgras en beplanting uw saaie balkon of dakterras om in een fijn stukje groen, waarvan u het hele jaar door, op ieder gewenst moment kunt genieten. In de om ons heen oprukkende urban jungle wordt groen alsmaar schaarser. Door deze toenemende verstedelijking is er steeds minder ruimte voor tuinen en groenvoorzieningen waardoor gras, bomen en planten uit het straatbeeld verdwijnen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare ruimte rond uw woning optimaal te benutten.

Wilt u van uw dak, dakterras of balkon een groene leefomgeving maken? Maak een afspraak of bezoek onze kijktuin om het kunstgras te bezichtigen.We leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

VAKKUNDIGE AANLEG

Bij Ecograss zijn we in staat om kunstgras te plaatsen op nagenoeg ieder balkon of dak, zelfs als het oppervlak schuin afloopt. We maken altijd een zorgvuldig legplan en houden daarbij rekening met alle geldende veiligheidseisen, zodat u er zeker van kunt zijn dat het grastapijt niet gaat schuiven of opwaaien. We gebruiken onze ervaring om een opbouw te creëren die past bij de constructie van het gebouw én bij de beoogde toepassing van het kunstgras. Wilt u het kunstgras bijvoorbeeld gebruiken om uw leefomgeving uit te breiden of als siergras? Vervolgens kunnen we het volledige project in eigen beheer voor u uitvoeren.

VOORDELEN KUNSTGRAS

Het grote voordeel van kunstgras ten opzichte van bijvoorbeeld sedum (vetplantjes) is dat u kunstgras actief kunt gebruiken. Zo tovert u uw saaie dakterras om in een fijne tuin die fungeert als verlengstuk van uw woning. Laat de kinderen er lekker op spelen of gebruik uw balkon of dakterras om even lekker tot rust te komen.

  • Verruim uw leefomgeving
  • Meer groen rond uw woning
  • Bescherm uw dak tegen zonlicht
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Overal te installeren
  • Geschikt voor planten- en bloembakken
  • 15 jaar garantie

EXTRA LEEFRUIMTE

De meeste mensen maken nauwelijks gebruik van hun balkon of dakterras en dat komt voornamelijk doordat het er vaak niet erg gezellig is. Daar brengen we bij Ecograss graag verandering. Door een combinatie van kunstgras en beplanting transformeren we uw dak of balkon tot een groen verlengstuk van uw woning. Gebruik de extra leefomgeving om te sporten, spelen of tot rust te komen.

MEER GROEN

Groen heeft een bewezen positief effect heeft op onze gezondheid en gemoedstoestand. Het dak is bij uitstek de plek waar nog ruimte is voor een beetje groen en daar maken we bij Ecograss graag gebruik van. Door middel van kunstgras toveren we uw grauwe dak of nauwelijks gebruikte balkon om in een fijne, gezonde omgeving, waar u op ieder gewenst moment van kunt genieten.

PLAATSING OP EEN DAK

Het plaatsen van kunstgras op het dak of balkon is een specialistische klus, met name als het gras bedoeld is voor actief gebruik en er een speciale onderbouw vereist is. Bovendien is het werken op het dak niet zonder risico terwijl een slordige installatie grote gevolgen kan hebben. Bij Ecograss beschikken we over de bouwkundige kennis en ervaring die nodig is om een duurzame en veilige installatie te realiseren op balkons en daken.

Als we kunstgras op een balkon plaatsen, rekenen we vooraf zorgvuldig uit wat de draagkracht van het dak is. We houden rekening met de hoge windsnelheden waaraan de grasmat wordt blootgesteld en zorgen dat het kunstgras voldoet aan de brandveiligheidseisen.

Hierboven ziet u wat er zoal komt kijken bij het construeren van een kunstgrasopbouw op het dak. In het bovenstaande voorbeeld ziet u een dempende opbouw. Daarvoor is gebruikgemaakt van een ECCO draagbase. Deze schokdempende platen zorgen voor zowel een horizontale als verticale drainage, terwijl ze tegelijkertijd een schokdempende werking hebben, waardoor het gras prettiger loopt en u binnenshuis minder last hebt van geluidshinder. Bovendien zorgen de panels ervoor dat oneffenheden in het dak niet langer zichtbaar zijn.

Het soort opbouw dat we creëren onder het kunstgras hangt onder andere af van de draagkracht van het dak, het budget en het beoogde gebruik van het kunstgras.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Bij Ecograss kunt u kiezen uit verschillende modellen kunstgras. Ieder model heeft zijn eigen (uiterlijke) kenmerken. Sommige kunstgrassen zijn beter geschikt als siergras, terwijl andere modellen juist bedoeld zijn voor dagelijkse betreding. Wij helpen u graag bij het selecteren van het soort kunstgras dat het best past bij uw verwachtingen.

ONE-DNA™️ VISTA
ONE-DNA Vista

ONE DNA™ Vista is ideaal voor gezinnen met huisdieren of kinderen. De samenstelling van lichtgroene, donkergroene en lichtbruine vezels geeft dit gras een forest green uitstraling.

ONE-DNA™️ ELAN
ONE-DNAElan

Met ONE DNA™ Elan kies je voor een gazon dat de warmte en charme van de late zomer uitstraalt. De weelderige mat in verschillende groentinten levert een zeer natuurgetrouwe uitstraling op.

ONE-DNA™️ ORION

Ontdek ONE DNA™ Orion! Deze weelderige, zachte kunstgrasmat zorgt voor een rijk en luxueus gevoel. Versterkt met een lichtbruine rootzone voor een natuurgetrouwe uitstraling.

WEL OF GEEN INSTROOIZAND

Ook voor kunstgras op het dak raden we een laagje instrooizand ten strengste aan. Het kwartszand zorgt voor extra gewicht waardoor de grasmat beter bestand is tegen wind. Bovendien beschermt het instrooizand de vezels. Doordat het zand een brandvertragende werking heeft, maakt het invulzand uw woning bovendien brandveiliger.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Waar echt gras een hoop tijd en energie aan onderhoud met zich meebrengt, vergt kunstgras op het dak of balkon nauwelijks aandacht. Het belangrijkste dat u moet doen is takken of bladeren die het dak of balkon opgewaaid zijn verwijderen. Kunstgras is dus zeer onderhoudsvriendelijk. Hoeveel tijd u kwijt bent aan het netjes houden van het gazon, hangt onder andere af van de aanwezigheid van hoge bomen, de grootte van het gazon en de mate van gebruik. Hoe meer u het kunstgras betreedt, hoe minder kans onkruid heeft om te ontkiemen. Professioneel onderhoud is in principe niet nodig, maar loopt u tegen zaken aan die u zelf niet op kunt lossen, schroom dan niet contact met ons op te nemen.