NIEUWBOUW EN KUNSTGRAS

Bij een nieuwbouwwoning heeft u de kans om uw tuin helemaal naar uw eigen wensen in te richten. Een mooi gazon is doorgaans het stralende middelpunt van iedere tuin. Maar kiest u voor natuurgras of kunstgras? Op deze pagina leggen we uit wat de voordelen van kunstgras zijn en waar u op moet letten bij kunstgras en nieuwbouw. Een nieuwbouwhuis geeft u een hoop vrijheid wat betreft de tuin. Deze kunt u helemaal vanaf het begin, geheel naar uw eigen smaak, ontwerpen en aanleggen. Wat voor stenen kiest u voor het terras? Wat voor planten wilt u in de tuin? En wat heeft u voor ogen met het gazon?

Voor welke toepassing heb je kunstgras nodig:

WAAROM KUNSTGRAS?

Omdat natuurgras veel onderhoud vergt en het in veel tuinen erg lastig is om echt gras mooi groen te houden, kiezen steeds meer mensen voor kunstgras in hun nieuwbouwtuin. Kwaliteitskunstgras van Royal Grass is een uitstekend alternatief voor echt gras. Dit kunstgras oogt namelijk ontzettend natuurgetrouw, kan in vrijwel iedere tuin geplaatst worden en vergt – ook niet onbelangrijk – nauwelijks onderhoud. Ecograss kan u helpen met het aanleggen van natuurlijk ogend kunstgras voor uw tuin in Limburg.

Het is aan te raden om al tijdens de bouw van uw nieuwbouwhuis na te denken over de tuin. Zo voorkomt u dat u uw volledige budget spendeert, nog voor u toe bent gekomen aan de aanleg van de tuin. Ook is het verstandig om op tijd te beginnen met de grondwerken. Ecograss helpt u graag met het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van uw nieuwbouwtuin. Kies uit een brede selectie topkwaliteit kunstgrassen en profiteer van onze jarenlange ervaring.

READY TECHNOLOGIE

In onderstaande video leggen wij u uit wat de verschillen zijn tussen traditioneel kunstgras en Royal Grass kunstgras met ReaDY technologie. Deze tehcniek zorgt ervoor dat alle vezels een eigen richting hebben waardoor het gras er zeer natuurlijk uitziet. In onze kijktuin kunt u dat zelf zien en voelen.

We hebben ons product hier direct naast een strook natuurgras gelegd, ziet u het verschil?

HET ONTWERP VAN UW TUIN

Een mooie tuin die voldoet aan al uw wensen, begint bij een goed doordacht ontwerp. Kijk bij het maken van een tuinontwerp zorgvuldig naar de eigenschappen van uw nieuwbouwtuin. Ligt deze bijvoorbeeld op het noorden of zuiden? Waar heeft de tuin de meeste zon? En waar het meest schaduw? Waar is de tuin het laagst? Op deze manier kunt u bepalen welke plekken het meest geschikt zijn voor het terras en gazon. Wij helpen met het ontwerpen van uw nieuwbouwtuin en u tevens voorzien van deskundig advies over de grondwerkzaamheden.

De ondergrond is letterlijk en figuurlijk het fundament onder uw tuin. Voor een mooi terras, een oprit of een gazon is het cruciaal dat de bodem stevig en waterdoorlatend is. Als dat van nature niet het geval is, kunt u de tuin (deels) afgraven en een nieuwe ondergrond plaatsen. Klei en leem zijn bijvoorbeeld niet erg geschikt als ondergrond omdat deze bodemsoorten inklinken en moeilijk water doorlaten. In plaats daarvan kunt u een nieuwe onderlaag van bijvoorbeeld zand of breekpuin plaatsen.

Bij een nieuwbouwproject is het cruciaal om vanaf het begin rekening te houden met de ondergrond. Zo voorkomt u problemen als de tuin eenmaal is aangelegd. Wanneer u de tuin plaatst op een ongeschikte onderlaag, dan kunt u namelijk voor vervelende verrassingen komen te staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verzakkingen en overstromingen. Als de tuin eenmaal is gerealiseerd, is het veel moeilijker en kostbaarder om de ondergrond te vervangen.

Als u planten of een gazon van natuurgras in uw tuin wilt, dan kunt u deze gedeeltes van de tuin voorzien van een ondergrond van een halve meter teelaarde. Hiervoor moet u de oorspronkelijke bodem afgraven. Voor een rijke voedingsbodem kunt u direct compost aan de nieuwe ondergrond toevoegen. Door regenwormen uit te zetten kunt u meteen zorgen voor een goede waterhuishouding en een evenwichtige verdeling van de voedingsstoffen.

Kiest u in plaats van natuurgras voor de voordelen van kunstgras, dan kunt u de ondergrond het best deels afgraven en een bodem van breekpuin storten. Breng op het breekpuin een laag van zo’n 8 cm gestabiliseerd zand aan. Als er een drainagesysteem nodig is, dan dient u hier eerst een vergunning voor aan te vragen.

Heeft u een oprit of terras gepland in uw nieuwbouwtuin? Begin dan niet te vroeg met de aanleg hiervan. Vaak is het zelfs beter om tot een jaar na oplevering van de nieuwbouw te wachten met het aanleggen van het terras. Op deze manier heeft de ondergrond de tijd om te stabiliseren en voorkomt u verzakkingen of scheuren in het terras. Wilt u toch direct kunnen genieten van mooie tegels in de tuin? Dan kunt u de bodem afgraven en een ondergrond van breekpuin aanleggen.

ONZE DIENSTEN

Als allround kunstgrasexpert kan Ecograss ieder project van begin tot eind voor u uitvoeren, inclusief ontwerp, grondwerken, aanleg en afwerking. Al tijdens de bouw van uw woning kunnen we de ondergrond bekijken en u advies geven over de grondwerkzaamheden. Door hier in een vroegtijdig stadium rekening mee te houden voorkomt u problemen tijdens de aanleg van de tuin of als deze eenmaal is gerealiseerd. We kunnen u ook advies geven over de afwatering.

Ecograss is gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras. We kunnen u zodoende voorzien van belangrijk advies en handige tips met betrekking tot de installatie. Zo weten we precies wat voor bevestigingsmaterialen u nodig heeft en kunnen we u uitleggen hoe u bepaalt wat geschikte bevestigingspunten zijn. Ook kunnen we vertellen hoe u een kantopsluiting maakt, welke gereedschappen u nodig heeft, welke lijm het meest geschikt is en wat voor instrooizand het best werkt.

Wilt u de installatie van uw kunstgras liever aan een specialist overlaten? Dan kan Ecograss de volledige installatie, inclusief grondwerken voor u verzorgen.

REALISATIES

Enkele van de projecten die wij hebben uitgevoerd bij nieuwbouwwoningen.