TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een trampoline op kunstgras te zetten. Veel mensen durven het niet aan om een springtoestel op een gazon van kunstgras te plaatsen omdat ze bang zijn het grasveld te beschadigen. Verder vrezen veel klanten dat kunstgras te hard is om op te vallen. Deze misverstanden kunnen we direct uit de wereld helpen. Kunstgras is juist uitermate geschikt om een trampoline op te plaatsen. Met het juiste gras kun je er zeker van zijn dat de trampoline het kunstgras niet beschadigt. De juiste ondergrond zorgt tevens voor de ideale demping.

Laten we eens bekijken wat de voordelen van kunstgras onder of om een trampoline zijn. Op deze pagina leggen we uit waarom kunstgras zo geschikt is voor speeltoestellen als een trampoline en waar je op moet letten bij het plaatsen van een trampoline op kunstgras. Ook geven we tips om zowel de trampoline als het gazon mooi te houden. Heb je na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

WAAROM KUNSTGRAS IDEAAL IS

Het is moeilijk om gras mooi groen te houden, al helemaal als je er een trampoline op zet. De pootjes die in het gras drukken zullen de grasmat al snel beschadigen en als het net geregend heeft, wordt het gazon drassig, waardoor de poten wegzakken en het toestel scheef komt te staan. Het modderige gazon zorgt er bovendien voor dat kleding en de trampoline vies worden. Omdat natuurgras zonlicht nodig heeft, moet je de trampoline bovendien regelmatig verplaatsen.

Met kunstgras heb je van al deze problemen geen last. Een goede kwaliteit kunstgras is sterk genoeg om het geweld van een trampoline te weerstaan en de pootjes kunnen nooit wegzakken. Royal Grass kunstgras is bovendien voorzien van UV-filters waardoor het zeer kleurvast is. Hierdoor hoef je de trampoline ook niet te verplaatsen om kleurverschil in het gazon te voorkomen.

VALVEILIGE ONDERGROND

Omdat natuurgras erg kwetsbaar is en snel beschadigd raakt, zetten veel mensen hun trampoline op het terras of een andere verharde ondergrond. Dit kan de pootjes van de trampoline echter beschadigen. Bovendien zorgt het stuiteren van de trampoline op de bestrating voor veel geluidsoverlast. Uiteraard zijn de harde tegels ook geen prettige ondergrond om op te vallen.

Als we bij Ecograss kunstgras aanleggen dat bestemd is voor onder een trampoline kunnen we direct een extra valdempende laag onder het grasveld aanbrengen. Daarbij nemen we de regels die gelden met betrekking tot de cruciale valhoogte altijd zorgvuldig in acht. Jouw kunstgras heeft daardoor altijd de juiste demping. Als de kinderen vallen, landen ze dus in ieder geval op een zachte ondergrond.

TIPS VOOR EEN TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Wil je een trampoline op kunstgras plaatsen? Zorg er dan voor dat je een kwalitatief hoogwaardige grasmat kiest die stevig genoeg is voor een trampoline. Je herkent een goede kwaliteit kunstgras onder andere aan een dubbele backing en slijtvaste vezels met UV-filters.

Waarom: een kwalitatief mindere grasmat raakt sneller beschadigd, helemaal als er een springtoestel op geplaatst wordt. Je loopt het risico dat de poten het tapijt beschadigen en als de vezels geen UV-filters hebben, ontstaat er kleurverschil tussen het gras onder de trampoline en de rest van het gazon.

Plaats het toestel op een stevige, vlakke ondergrond. Als je een trampoline op het kunstgras zet is het belangrijk dat de ondergrond egaal en stevig genoeg is.

Waarom: als de ondergrond scheef loopt dan wordt de druk niet gelijk over de poten verdeeld, waardoor er breuken en scheuren in de trampoline kunnen ontstaan. Bij een te zachte ondergrond kan het kunstgras onder de druk gaan verzakken.

Het is verstandig om de trampoline stevig vast te zetten. Gebruik hiervoor een verankeringsset.

Waarom: zo voorkom je dat het toestel wegwaait of omvalt bij zware windstoten.

Je kunt het gazon beschermen door losse stukken kunstgras onder de poten te leggen.

Waarom: op deze manier voorkom je eventuele roestvlekken op het kunstgras. Ook vangen de losse stukken kunstgras de zwaarste schokken op, waardoor het gazon zelf wordt ontzien.

KUNSTGRAS LATEN PLAATSEN

Heb je een trampoline (of overweeg je er een te kopen) en wil je kunstgras in de tuin? Bij Ecograss beschikken we over topkwaliteit kunstgrassen die beslist stevig genoeg zijn om een trampoline op te zetten. We kunnen de volledige installatie inclusief de grondwerken verzorgen. Daarbij zorgen we voor een ondergrond met de juiste demping en we kunnen op professionele wijze valdemping aanbrengen op de plek waar de trampoline komt.