VEILIGHEID KUNSTGRAS

Over de veiligheid van kunstgras is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Wanneer u kunstgras koopt, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat het veilig is. U maakt er zelf regelmatig gebruik van en wellicht spelen uw kinderen erop of heeft u huisdieren die graag op het kunstgras ravotten. De veiligheid van kunstgras heeft dan ook de allerhoogste prioriteit.

Wij kunnen u verzekeren: ONE-DNA™ kunstgrassen zijn gegarandeerd veilig. Alle producten van zijn uitgebreid getest door onafhankelijke instanties als SGS en voldoen al vanaf dag één aan de meest strenge veiligheidsnormen. Uit deze onderzoeken kwam naar voren dat ONE-DNA™ grastapijt voldoet aan de diverse strenge Europese norm waaronder ook EN 71-3. Dit is dezelfde norm die wordt gebruikt als voor het testen van kinderspeelgoed.

ONE DNA Circulair-kunstgras

IS KUNSTGRAS SLECHT VOOR HET MILIEU

Een vraag die wij vaak krijgen, is of kunstgras slecht is voor het milieu of dat het op de lange termijn schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het antwoord is dat ONE-DNA™ kunstgras niet slecht is voor het milieu. Om dit aan te tonen zijn er verschillende testen uitgevoerd op het product om dat aan te tonen, waaronder: uitloogtesten, gevaarlijke stoffen, slijtvastheid. Van al deze testen zijn certificaten opvraagbaar.

Conclusie: ONE-DNA™ kunstgras is honderd procent veilig en voldoet aan allerlei veiligheidseisen.

TRANSPARANTIE EN BEWIJS

Om onafhankelijk aan te tonen wat de milieueffecten zijn van ons kunstgras hebben alle ONE-DNA™ producten een Environmental Product Declaration (EPD). Dat is uniek voor kunstgras voor tuinen. Een EPD is eigenlijk een milieurapport dat heel duidelijk en transparant laat zien wat de invloed van ons kunstgras is op het milieu, van begin tot eind. Dit rapport zorgt voor helderheid en laat zien hoe milieuvriendelijk ONE-DNA™ is. Zo kunnen consumenten, bedrijven en overheden die belang hechten aan duurzaamheid, slimme keuzes maken met betrouwbare informatie.

ONE-DNA Recyling-976x1024