Het mooiste kunstgras voor een groen dakterras

Het mooiste kunstgras voor een groen dakterras

Denkt u dat het onmogelijk is om een schitterend gazon aan te leggen op een dakterras? Allerminst. Dit project, dat Ecograss onlangs uitvoerde voor een van haar klanten in Genk, laat zien dat het met de juiste voorbereidingen en een goede kwaliteit kunstgras relatief eenvoudig is om een mooi grasveld aan te leggen op een balkon of dakterras. Laat uw dakterras niet langer links liggen omdat het er grijs en ongezellig uitziet, maar tover uw dak met behulp van Ecograss om in een frisse, groene daktuin.

Soort kunstgras

Een prachtig gazon op een dakterras begint natuurlijk met een mooi soort kunstgras. Ecograss is de officiële dealer van Royal Grass in Genk. Het kunstgras van Royal Grass is van de allerhoogste kwaliteit. Voor dit dakterras is gekozen voor Royal Grass Sense. Een kunstgras met sprieten die iets langer zijn dan gemiddeld, waardoor de grasmat een zeer ongerepte uitstraling heeft. De speciale ReaDY®-technologie zorgt ervoor dat iedere vezel haar eigen groeirichting heeft. Hierdoor ziet het kunstgras er extra natuurgetrouw uit.

Zo’n mooi kunstgras verdient natuurlijk een deskundige plaatsing. Ecograss heeft de installatie uitgevoerd en daarbij uitgebreid rekening gehouden met de specifieke omstandigheden. Zo is er allereerst onderzoek gedaan naar het gewicht dat het dak kan dragen en is de roofing, waar nodig, gerepareerd. Vervolgens kon begonnen worden met het plaatsen van de onderlaag.

Kunstgras onderlaag en drainagematten

Plaatsing-kunstgras dakterras-1-300x286 Bij het leggen van kunstgras op een dak is het belangrijk dat de opbouw waterdoorlatend en niet te zwaar is. Daarom heeft Ecograss voor de ondergrond gebruikgemaakt van lavadrain als onderlaag. Lava is zeer licht en bovendien poreus. Hierdoor kan regenwater makkelijk wegzakken en afvloeien via de drainagematten die er onder het lavadrain zijn aangebracht. Bovenop de 45 centimeter dikke laag van lavadrain zijn drukverdelende matten aangebracht, die tegelijkertijd een extra buffer vormen voor overtollig regenwater.

Het resultaat van het kunstgras op het dakterras is prachtig. In plaats van grijs en grauw oogt het dakterras fris en groen. Om dat effect te versterken zijn er schitterende bloembakken geplaatst en is er een subtiele afscheiding gemaakt tussen het privéterras en het gedeelde dakterras.