Kleuter speelplaats basisschool As

Kleuter speelplaats basisschool As

Kunstgras is ideaal om op te spelen. Het is duurzaam, schoon en ontzettend slijtvast. Ecograss heeft onlangs een prachtig speelveld van kunstgras aangelegd voor de gemeentelijke basisschool in As in Limburg. Het kunstgras is voorzien van valdemping zodat de kinderen er veilig naar hartenlust op kunnen spelen.

Installatie kunstgras

Ecograss heeft het kunstgras geplaatst als onderdeel van de vernieuwing van de complete speeltuin. Deze renovatie is georganiseerd door het oudercomité van de school. Behalve de installatie van het speelgras zijn de speeltoestellen volledig vernieuwd en is er een speelruimte voor de kleuters gecreëerd.

Voor de aanleg van het kunstgras om op te spelen is eerst een nieuwe ondergrond geplaatst. Deze is aangelegd door het oudercomité en de gemeente. Vervolgens heeft Ecograss een valdempende laag geïnstalleerd. Deze valdemping zorgt ervoor dat kinderen altijd zacht landen en bovendien geen last van spieren of gewrichten krijgen als zij er vaak op spelen.

Royal Grass Xplay: het ideale speelgras

Kunstgras voor een speelplaats wordt zeer intensief gebruikt en daarom is het belangrijk dat de grasmat tegen een stootje kan. Royal Grass heeft speciaal voor speeltuinen een kunstgras ontwikkeld: Royal Grass Xplay. Dit kunstgras heeft een vezels van de allerhoogste kwaliteit, waardoor het extra sterk en slijtvast is. Kinderen kunnen dag in dag uit gebruik maken van het speelgras, zonder dat het kunstgras hierdoor stukgaat. Ondanks de stevigheid van het grastapijt, oogt deze echter zeer uitnodigend. Om het grasveld nog leuker te maken is er een gekleurde hinkelbaan aangebracht en daarnaast is er een mooie bloem in het gras zichtbaar.

Een van de grote voordelen van kunstgras om op te spelen is het minimale onderhoud. De school hoeft zich nooit meer druk te maken om het maaien of sproeien van het speelveld. Bovendien is kunstgras direct na een regenbui weer bespeelbaar.