KUNSTGRAS EN HUISDIEREN

Lekker ravotten in de tuin, welke huisdieren vinden dat nu niet leuk? Bovendien is lekker spelen in de buitenlucht goed voor de gezondheid van uw viervoeter. Helaas zijn veel tuinen in België niet echt geschikt om honden of katten in los te laten. Ze lopen of graven het gazon al snel stuk en als het even geregend heeft gaan ze door de modder rollen. Met kunstgras in de tuin heeft u daar geen last van. Laat kunstgras leggen in uw tuin of dakterras en verzeker uzelf van een gazon waar uw huisdieren onbelemmerd op kunnen spelen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat zij het gazon kapotmaken of onder de modder uw huis in draven.

Wilt u een gazon dat geschikt is voor huisdieren? Breng een bezoek aan een van onze showtuin en ontdek waarom ons kunstgras zo geschikt is voor huisdieren.

WAAROM KUNSTGRAS?

Helaas is echt gras erg kwetsbaar. Vooral als het geregend heeft, verandert het al snel in een modderpoel. Dat is nooit prettig en al helemaal niet als u huisdieren heeft, die al snel de behoefte voelen om lekker door de modder te gaan rollen. Bovendien hebben zowel honden als katten de neiging om in het gazon te gaan graven. Vooral grotere honden lopen het gras snel stuk. Met kunstgras in de tuin heeft u nooit last van dergelijke problemen. Bij Ecograss leggen we graag een huisdiervriendelijk kunstgras gazon voor u aan. Zodoende creëren we te midden van de om ons heen oprukkende urban jungle een veilige, groene omgeving, waar u en uw huisdieren op ieder gewenst moment van kunnen genieten.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de  inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Ecograss kan uw project volledig voor u verzorgen. Vanaf de allereerste afspraak helpen we u met persoonlijk advies en door goed te luisteren naar uw wensen en voorkeuren, creëren we een gazon dat perfect aansluit op uw verwachtingen. Als u huisdieren heeft, houden we daar uiteraard zorgvuldig rekening mee. Zo zorgen we voor een ondergrond die stevig en stabiel genoeg is voor spelende huisdieren. Een ondergrond die goed draineert bovendien, zodat urine makkelijk wegzakt in de bodem. Vanzelfsprekend zorgen we dat het kunstgras stevig vast zit, zodat de hond of kat het niet los kan trekken.

IS KUNSTGRAS WEL GESCHIKT?

Vindt mijn huisdier kunstgras wel prettig? Maakt mijn hond het gazon niet stuk? Is kunstgras wel bestand tegen urine en uitwerpselen? Veel mensen zijn bang dat kunstgras om de een of andere reden niet geschikt is voor huisdieren. We kunnen u geruststellen. Kunstgras is bij uitstek een geschikte oplossing als u honden, katten of andere huisdieren heeft die graag in de tuin spelen. Honden en katten vinden het gras juist erg fijn om op te spelen en ons kwaliteitskunstgras is zo sterk en slijtvast dat zelfs de grootste honden het niet stuk kunnen maken. Bij Ecograss hebben wij de kennis en kunde in huis om het kunstgras op een dusdanige manier te plaatsen dat het geschikt is voor intensief gebruik door huisdieren.

DE VOORDELEN

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

STEVIG EN SLIJTVAST

Echt gras in de tuin vertoont al snel verdorde en gele plekken als u er honden of andere huisdieren op laat spelen. Het gras is simpelweg niet bestand tegen het geweld van spelende huisdieren, met name als het regenachtig is. Ook zorgt het graven van honden en katten in het gazon voor veel problemen. Daarom is kunstgras een uitstekend alternatief voor echt gras. Ons kunstgras is zeer robuust en doordat de hond geen aarde ruikt, zal hij of zij minder snel de behoefte hebben om het gazon om te spitten.

HONDENURINE? GEEN PROBLEEM

Hondenurine heeft een hoge zuurgraad en kan daardoor brandplekken in een gazon van echt gras veroorzaken. Hierdoor wordt het gras geel of bruin en sterft het uiteindelijk zelfs af. Het gras kan uit zichzelf niet meer herstellen, waardoor u de plek telkens opnieuw moet inzaaien. Hondenurine veroorzaakt gelukkig nooit vlekken of beschadigingen in het kunstgras. U kunt de plek makkelijk naspoelen met lauwwarm water en ook ontlasting is eenvoudig op te ruimen.

NOOIT DRASSIG OF MODDERIG

Een van de grootste frustraties bij een gazon van echt gras is dat het modderig wordt als het regent. Vooral als u huisdieren heeft is dit erg vervelend, helemaal als uw hond of kat graag door de modder rolt. Met vakkundig geïnstalleerd kunstgras in de tuin blijft uw gazon altijd mooi schoon. Het regenwater zakt door de grasmat heen weg in de bodem en het gras zelf droogt snel op. Zelfs direct na een regenbui kan uw hond weer lekker spelen op het gazon.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Vreest u dat een kunstgras gazon ten koste gaat van het uiterlijk van de tuin? Of bent u bang dat kunstgras niet veilig is voor de gezondheid van uw huisdieren? Met ons Royal Grass kunstgras bent u verzekerd van een kwaliteitsgrasmat die 100% veilig is, zo blijkt uit talloze onafhankelijke tests. Uiterlijk verschilt het kunstgras nauwelijks van echt gras.

ROYAL GRASS SENSE

De ReaDY®-technologie zorgt ervoor dat deze weelderige grasmat extra mooi ‘kroest’. Daarbij is het gras sterk genoeg om de huisdieren er lekker op te laten ravotten. Grashoogte 52mm.

ROYAL GRASS LUSH
Kunstgras Lush

Sommige vezels hebben een geelbruine kleur, wat zorgt voor een warme, nazomerse uitstraling. De grasmat oogt extra vol doordat de vezels (42mm) net iets dichter op elkaar staan.

ROYAL GRASS WAVE

Door de ReaDY®-technologie heeft iedere grasspriet een eigen groeirichting. De iets kortere vezels doen het lijken alsof het gras recentelijk is gemaaid. Grashoogte: 42mm

REGULIER ONDERHOUD

Een gazon van echt gras onderhouden kost een hoop tijd en is doorgaans zwaar werk, al helemaal als er dagelijks huisdieren op het gras dartelen en draven. Het onderhoudsvriendelijke karakter is een van de grote voordelen van ons kunstgras. U hoeft nooit meer gras te maaien of het gazon te verticuteren. Het belangrijkste onderhoud bestaat met kunstgras uit het opvegen van afgevallen bladeren en het verwijderen van eventueel onkruid. De tijd die dit in beslag neemt, hangt onder andere af van de grootte van de tuin, de omgeving en hoe intensief u het gazon gebruikt. Bomen in de buurt van het kunstgras zorgen voor iets meer onderhoud. Een gazon dat men veel gebruikt, vergt over het algemeen minder aandacht.

INSTROOIEN AANBEVOLEN

Bij Ecograss krijgen we veel vragen over het gebruik van instrooizand als men huisdieren heeft. Veel baasjes zijn bang dat het instrooizand gevaarlijk is voor de huisdieren. We kunnen u echter geruststellen: instrooizand is gegarandeerd veilig voor huisdieren. Bij Ecograss raden we het gebruik ervan dan ook altijd aan. Het zand verstevigt de grasmat en beschermt de vezels. Als u huisdieren heeft die in de tuin spelen is dit juist belangrijk. Bovendien zorgt het zand bij warm weer voor verkoeling aan de pootjes van uw trouwe viervoeter.

URINE EN UITWERPSELEN

Hoe zit het met urine en uitwerpselen? Veel klanten vrezen dat urine en ontlasting van huisdieren schade kunnen veroorzaken aan het gazon. Dit is echter niet het geval. Hondenurine is niet schadelijk voor kunstgras (zoals het wel schade veroorzaakt aan echt gras). Wel raden we uit hygiënisch oogpunt aan de plek even na te spoelen met lauwwarm water. Ook ontlasting kunt u eenvoudig opruimen en de plek naspoelen. Wanneer u de hond voldoende uitlaat, zult u niet snel last krijgen van vervelende geurtjes in de tuin. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn daartegen diverse biologische middelen verkrijgbaar.

ONDERGROND

De ondergrond is altijd van groot belang voor de staat van uw gazon en als u huisdieren heeft, neemt het belang van een geschikte ondergrond alleen maar toe. Als urine bijvoorbeeld niet in de grond kan zakken, zorgt dit voor geuroverlast. Daarom is het cruciaal dat de ondergrond goed draineert. Als dat het geval is dan wordt urine makkelijk in de grond opgenomen en spoelt het weg als het regent. Met onze kennis van bestratingstechnieken en ondergronden weten we bij Ecograss als geen ander hoe we een ondergrond samenstellen die past bij het beoogde gebruik en die stevig en waterdoorlatend genoeg is om uw huisdieren onbezorgd op te laten spelen.

KUNSTGRAS AANLEG

Om de fraaie uiterlijke kenmerken van Royal Grass optimaal tot hun recht te laten komen en ervan verzekerd te zijn dat u de grasmat jarenlang op de beoogde wijze kunt gebruiken, is het cruciaal dat het kunstgras op de juiste manier wordt geplaatst. Helaas onderschatten veel mensen wat er komt kijken bij het installeren van kunstgras. Heeft u bijvoorbeeld gedacht aan hoeveel naadverbindingen er nodig zijn en wat de beste legrichting is? En weet u hoe u een goede kantopsluiting maakt? Een gebrekkige installatie zorgt vroeg of laat voor problemen.

Gelukkig weten we door onze jarenlange ervaring bij Ecograss precies waar we op moeten letten bij het installeren van kunstgras. Als u huisdieren heeft, dan stemmen we de opbouw en installatie daarop af. Zo weet u zeker dat de grasmat er ook na jaren gebruik nog even mooi uitziet.

DE JUISTE KEUZE

Er zijn tal van kunstgrassen op de markt en het is als consument niet altijd even makkelijk om uit te vinden welke soorten geschikt zijn als u huisdieren heeft die staan te trappelen om lekker op het gazon te spelen. Onze specialisten staan voor u klaar om u op deskundige wijze te informeren. We kijken altijd zorgvuldig naar hoe u het kunstgras wilt gebruiken en proberen te achterhalen wat uw verwachtingen zijn. Op basis daarvan kunnen we u laten zien welke kunstgrassen passen bij het beoogde gebruik en uitleggen waarom.

Twijfel je over het uiterlijk van kunstgras? Kom dan eens langs in onze kijktuin in Wilrijk. Hier zijn alle kunstgrasmodellen aangelegd in overzichtelijke gazons. Verbaas jezelf over de natuurgetrouwe uitstraling van Royal Grass en laat je informeren door onze kunstgrasexperts.

ONS KUNSTGRAS BEKIJKEN

Het plaatsen van kunstgras in de tuin is een langetermijninvestering. Daarom is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt. Bij Ecograss bent u niet aangewezen op stalen of foto’s om uw kunstgras uit te kiezen. U kunt alle modellen namelijk van dichtbij bekijken in een van onze showtuinen. Hier hebben we de verschillende modellen voor u aangelegd in overzichtelijke gazons, zodat u deze goed met elkaar kunt vergelijken.

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?