KUNSTGRAS TUIN

Met een kunstgras tuin kunt u op ieder gewenst moment optimaal genieten van uw kostbare vrije tijd. Creëer te midden van alle verstedelijking een heerlijk stukje groen en maak u nooit meer zorgen om zware onderhoudsklussen als grasmaaien, sproeien en verticuteren. Met kunstgras in de tuin geniet u van een gazon dat altijd mooi groen blijft. De kinderen kunnen het hele jaar door lekker in de tuin spelen en komen nooit meer binnen met kleding die onder de modder zit. Ook is kunstgras erg geschikt voor huisdieren. Door het levensechte uiterlijk is Royal Grass bovendien de ideale oplossing voor een onderhoudsvriendelijke siertuin.

Wilt u ook onbezorgd genieten van een gazon dat gegarandeerd mooi blijft? Bezoek onze kijktuin om onze kunstgrassen te bekijken en uzelf te laten informeren over de mogelijkheden.

Welke situatie is van toepassing?

WIJ ONTZORGEN U COMPLEET

Meer groen, minder zorgen en extra vrije tijd: door een kunstgras tuin te realiseren helpen wij u met het creëren van een fijne groene leefomgeving, waar u met het hele gezin optimaal van kunt genieten. We maken gebruik van de hoogste kwaliteit producten en door onze ervaring en kennis van bestratingstechnieken zijn wij als geen ander in staat om een duurzame kunstgrasinstallatie te realiseren. We kunnen ieder project van begin tot eind, van ontwerp tot oplevering, voor u verzorgen. Zo kunnen we de graafwerkzaamheden voor onze rekening nemen, een geschikte ondergrond creëren en een kunstgras tuin plaatsen met een ongekend hoge afwerkingsgraad. Om het geheel af te maken, voorzien we uw gazon direct van borders met beplanting en eventuele bloemen- en plantenbakken. U heeft zelf dus nergens omkijken naar.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

KUNSTGRAS TUIN MET KINDEREN

Kleding die direct de was in kan en schoenen waar de moddervlekken niet meer uit te krijgen zijn: het is vooral in de winter en herfst bijna onvermijdelijk als uw kinderen lekker in de tuin willen spelen. Bovendien is echt gras vaak niet bestand tegen spelende kinderen. Bij de eerste de beste regenbui verandert het gras in een modderpoel en wordt het stukgelopen als de kinderen erop spelen. Als het een tijdje droog is verandert het gazon juist in een stoffige vlakte; ook niet fijn om op te spelen! Een kunstgras tuin is een uitstekend alternatief voor echt gras als u kinderen heeft. Ons kunstgras oogt net zo natuurgetrouw als echt gras, maar wordt nooit drassig en is ontzettend sterk en slijtvast.

KUNSTGRAS VOOR EEN SIERTUIN

Onkruid, ongedierte en mos, stortbuien of langdurige droogte: het zijn enkele voorbeelden van problemen waar u tegenaan loopt met echt gras in de tuin. Natuurgras is nu eenmaal erg kwetsbaar en het is lang niet in iedere tuin mogelijk het gras mooi groen te houden. Bovendien kost het onderhoud van echt gras een hoop tijd en energie.

Met een kunstgras tuin bent u in een keer van al deze problemen af. Uw siergazon blijft altijd mooi groen en u heeft nooit meer last van onkruid, engerlingen of mollen. Of het nu regent of niet, uw prachtige gazon wordt nooit modderig of stoffig. Ons kunstgras heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras, maar vergt nauwelijks onderhoud; ideaal als u weinig tijd heeft of bijvoorbeeld een dagje ouder wordt. Met kunstgras in uw siertuin kunt u op ieder gewenst moment optimaal genieten van uw vrije tijd.

JE HEBT HUISDIEREN

Wat is er nu fijner voor uw huisdieren dan lekker ravotten in de tuin. Hoe leuk het spelen op het gazon ook is, echt gras is er helaas niet erg geschikt voor. Huisdieren lopen het gras snel stuk en hebben bovendien de onbedwingbare neiging om in het gazon te gaan graven. Bovendien is hondenurine schadelijk voor echt gras.

Bij Ecograss kunnen we een kunstgras tuin voor u creëren dat ideaal is als u huisdieren heeft. Ons kunstgras is sterk en slijtvast genoeg, urine en ontlasting veroorzaken geen schade en zijn makkelijk op te ruimen en bovendien is het kunstgras honderd procent veilig.

ONS KUNSTGRAS

Bang dat kunstgras ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling van uw tuin? Daar is geen enkele reden voor! Ons Royal Grass kunstgras is namelijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Dat komt door de vooruitstrevende technologieën die alle uiterlijke kenmerken van echt gras tot in detail nabootsen. Nooit oogde kunstgras zo realistisch!

NATUURLIJKE UITSTRALING
v-shape

V-VORM

Door een ‘ruggengraat’ in de lengte van de vezel, krijgt iedere grasspriet een natuurlijke V-vorm. Dit zorgt er niet alleen voor dat het gras natuurlijker oogt, het maakt de vezels ook veerkrachtiger, waardoor ze minder snel plat gaan liggen.
Ready

READY

De vezels staan niet allemaal statisch dezelfde kant op, maar hebben net als echt gras stuk voor stuk een eigen positie. Hierdoor is de grasmat als geheel nog maar nauwelijks te onderscheiden van een echt grasveld.
null

MiNT

Het kunststof waar kunstgras van gemaakt wordt glanst van zichzelf te veel, waardoor het onnatuurlijke oogt. De MiNT®-technologie geeft iedere grasspriet microscopische vezels die het licht breken, waardoor het gras een zeer natuurgetrouwe glans krijgt.
OOK NIET ONBELANGRIJK
Veilig kunstgras

100% VEILIG

Bij Royal Grass staat de veiligheid van het kunstgras voorop. Niet voor niets zijn alle producten uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoen zij aan dezelfde strenge veiligheidsvoorschriften als gesteld worden aan kinderspeelgoed.
15 jaar garantie kunstgras

15 JAAR GARANTIE

Als u Royal Grass koopt, weet u zeker dat de grasmat jarenlang meegaat. Iedere grasmat heeft een jarenlange levensduur en als er toch iets mis is, dan kunt u gebruikmaken van een garantie van maar liefst 15 jaar (gegeven door Royal Grass middels een officieel garantiecertificaat).
recycling kunstgras

RECYCLING

Royal Grass is van de allerhoogste kwaliteit. Hierdoor gaat het jarenlang mee. Bovendien wordt het kunstgras op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Iedere grasmat is volledig recyclebaar.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Ziet u het verschil met echt gras? Door het gebruik van de ReaDY®-technologie heeft iedere vezel een eigen groeirichting. Hierdoor oogt uw kunstgras tuin ongekend natuurgetrouw. Onderstaande modellen maken gebruiken van deze baanbrekende innovatie:

ROYAL GRASS SENSE

Door de vezels van 52 mm die alle kanten op staan, heeft dit kunstgras een mooie ongerepte uitstraling. Een beetje zoals een grasveld in de vrije natuur.

ROYAL GRASS LUSH
Kunstgras Lush

Dit kunstgras heeft een mooie nazomerse uitstraling en extra veel vezels per vierkante meter. Hierdoor staan de sprieten dichter op elkaar waardoor het gras extra vol en weelderig oogt.

ROYAL GRASS WAVE

Met net iets kortere vezels van 36 mm oogt dit kunstgras alsof het vorige week gemaaid is. Door de ReaDY®-technologie ziet het er echter niet te statisch uit.

KUNSTGRAS TUIN PLAATSEN

Veel mensen onderschatten hoe moeilijk het is om kunstgras te plaatsen. Het is echter een klus waar heel wat bij komt kijken, van het bepalen van de juiste legrichting, tot de grondwerkzaamheden en het snijden en verlijmen van de stroken. Daarbij is een foutje zo gemaakt, wat grote gevolgen kan hebben. Zo kunnen er plassen blijven staan of kan de grasmat gaan schuiven of kreukelen.

Door onze jarenlange ervaring met het aanleggen van kunstgras voor verschillende toepassingen, weten we precies hoe we een kunstgras tuin moeten plaatsen voor het gewenste resultaat. We weten alles van ondergronden en bestratingstechnieken en maken gebruik van de beste materialen en nieuwste technieken. Wilt u het kunstgras liever zelf plaatsen? Dan kunnen we u helpen met tips en advies of een uitgebreid legplan.

GESCHIKTE ONDERGROND

De ondergrond is cruciaal voor een duurzame plaatsing van een kunstgras tuin. Als de ondergrond niet voldoet aan de eisen, dan zal dit op termijn zorgen voor problemen als verzakkingen of plassen op het gazon. Vergelijk het met bestrating: de tegel kan nog zo mooi zijn, als de ondergrond niet geschikt is, dan blijft het terras ook niet mooi.

Door onze kennis van bestratingstechnieken weten we bij Ecograss precies hoe we de juiste ondergrond kunnen creëren. Daarbij kijken we onder andere zorgvuldig naar hoe u het gazon wilt gebruiken en wat uw persoonlijke voorkeuren zijn. Voor iedere toepassing kan er namelijk een andere ondergrond geschikt zijn en de ondergrond heeft ook invloed op het uiterlijk van de grasmat.

WAAROM INSTROOIZAND

Bij Ecograss adviseren wij altijd om gebruik te maken van een laagje instrooizand. Het kwartszand in de bodem van de grasmat zorgt voor extra gewicht en stabiliteit en heeft bovendien een beschermende werking. De vezels blijven beter in de grasmat zitten en bovendien voelt het lopen op een grasmat met een laagje zand erin prettiger. Daarnaast ziet het kunstgras er extra natuurgetrouw uit met een laagje zand.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Waar echt gras in de tuin een hoop tijd en energie vergt aan onderhoud, heeft u met een kunstgras tuin nauwelijks omkijken naar uw gazon. Af en toe afgevallen takken en bladeren opvegen en het onkruid verwijderen is al voldoende om het gras mooi te houden. Hoeveel tijd u kwijt bent aan het onderhoud van uw kunstgras hangt onder andere af van het oppervlak, het gebruik en de omgeving. Omringende bomen zorgen bijvoorbeeld voor iets meer werk. Als u veel op het gazon loopt, heeft onkruid minder kans om te ontkiemen. Zodoende neemt een gazon dat veel gebruikt wordt minder tijd in beslag.

KUNSTGRAS KOPEN

Er zijn tal van soorten kunstgras van verschillende producenten op de markt. Het is lang niet altijd duidelijk waar het kunstgras van gemaakt wordt en waar het vandaan komt. Hierdoor is de kwaliteit en de levensduur discutabel. Met Royal Grass bent u verzekerd van een topkwaliteit grasmat die jarenlang meegaat.

Omdat het leggen van een kunstgras tuin een langetermijninvestering is, raden wij u aan u goed te laten informeren. Bij Ecograss kunnen we u alles vertellen over onze kunstgrassen en u uitleggen welk model geschikt is voor welke toepassing. Wilt u bijvoorbeeld kunstgras voor een siertuin, een tuin met kinderen of heeft u misschien huisdieren? In onze showtuin kunt u de verschillende modellen bovendien op uw gemak met elkaar vergelijken.

Met eigen ogen zien hoe natuurgetrouw ons kunstgras is? Kom gerust eens langs in een van onze kijktuin. We geven u graag een rondleiding.

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?