Kunstgras speelplaats: waarom is het de investering waard?

Kunstgras speelplaats: waarom is het de investering waard?

Een grijze speelplaats transformeren tot een kleurrijke speelomgeving zonder in te boeten op speelkwaliteit? Het kan! Met het PlayOn kunstgras van Ecograss creëren we een spannende en uitdagende speelomgeving. Lees verder en ontdek onze aanpak!  

 

Kunstgras speelplaats: wat zijn de voordelen?

  • Een groene speelomgeving heeft een positieve invloed op de energie en concentratie van kinderen.
  • Op een kunstgras speelplaats integreer je gemakkelijk verschillende balsportterreinen (basket, voetbal, hockey…).
  • Speelvloeren (Signgrass) of speeltoestellen (Boerplay) combineer je gemakkelijk met kunstgras. De ondergrond wordt voorzien van zachte valtegels om veiligheid te garanderen.
  • Balsportterreinen in combinatie met speelvloeren en -toestellen creëren meer uitdaging & dynamiek tussen de kinderen tijdens de speelpauze(s).
  • De speelplaats kan ingezet worden tijdens LO-activiteiten, waardoor ze multifunctioneel wordt.
  • Onder het kunstgras wordt een stabiele, drainerende onderlaag Wateroverlast is zo verleden tijd.
  • Bij kunstgras heb je geen last van (moeilijk uitwasbare) vlekken of kleerscheuren.

 

PlayOn: hét kunstgras voor speelplaatsen

Speelplaatsen aanleggen doen we steevast met het PlayOn kunstgras: een combinatie van een natuurgetrouwe grasmat in combinatie met een slijtvaste vezel. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling waar je jaren plezier van hebt. De PlayOn vezel is speciaal ontwikkeld voor multifunctionele toepassingen zoals kunstgras speelplaatsen en openbare terreinen. Op deze grassoort geniet je van 9 jaar garantie.

 

Kunstgras speelplaats: opbouw en plaatsing

Bij het voortraject van een aanbesteding verlenen we via Ecograss advies aan architecten of studiebureaus. Denk aan de keuze van het kunstgras, de opbouw van de ondergrond of het uittekenen van belijningen. Houd rekening met een gemiddelde wachttijd van acht weken voordat het kunstgras gelegd kan worden. Bij voorkeur wordt het kunstgras geïnstalleerd tijdens een schoolvakantie, zo ondervindt niemand last en worden de schoolgaande kinderen bij terugkeer verrast door een totaal nieuwe speelomgeving! Uiteraard hangt de installatieperiode af van de omvang van het project.

Hoe lang duurt kunstgras leggen? Een speelplaats van 500 m² voorzien van kunstgras duurt gemiddeld 3 dagen.

Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras

Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras Sfeerbeeld van een speelplaats die voorzien wordt van kunstgras

Vraag nu een offerte aan!

Bij Ecograss zijn we gespecialiseerd in het volledig aanleggen en inrichten van kunstgras speelplaatsen. Vraag een offerte op maat van jouw wensen, onze experts zorgen voor een aangepast advies. Benieuwd? Neem alvast een kijkje tussen onze soorten kunstgrassen of projecten.

info@ecograss.be 
089/656540