Onderhoud kunstgras: 4 tips, waarom is het najaar de beste periode?

Onderhoud kunstgras: 4 tips, waarom is het najaar de beste periode?

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Het onderhoud vraagt een minimum aan inspanning: opborstelen! Kunstgras borstelen heeft namelijk een groot aantal voordelen. Houd dus rekening met de volgende 3 onderhoudstips.

Onderhoud kunstgras: ontkieming voorkomen

Tijdens het najaar en het begin van het voorjaar is het belangrijk dat je het kunstgras opborstelt met een harde borstel. Zo borstel je alle zaadjes los en krijgen ze geen kans om te kiemen. Ook het verwijderen van onkruid, takken en/of bladeren is belangrijk om de vorming van schimmels op je kunstgras te voorkomen. Hardnekkig onkruid pluk je het best weg met je handen.

TIP: Na een regenbui trek je onkruid gemakkelijker uit je kunstgras.

Onderhoud kunstgras: Mos tegengaan

Mos groeit gemakkelijker bij lage temperaturen en minder zonlicht. Controleer daarom zeker de plaatsen waar het gazon minder daglicht ziet. Neem je gazon tijdig en regelmatig onder handen. Kies voor een stevige borstelbeurt om de vier weken. Zo onderhoud je je kunstgras maximaal.

Sfeerbeeld van het onderhoud kunstgras

Uitwerpselen verwijderen

Uiteraard moeten ook de uitwerpselen en urine van je huisdieren of vogels snel opgeruimd worden. Wees niet bang voor verkleuring, jouw Royal Grass kunstgras heeft 15 jaar kleurgarantie.

TIP ONDERHOUD KUNSTGRAS: Last van geurtjes? Azijn en javel zijn de beste huismiddeltjes. Giet een mengeling van 1/5de witte azijn of javel en 4/5de lauw water met behulp van een gieter over de geur heen. 

Regelmatig opborstelen

Een meubel of voorwerp voor langere tijd op het kunstgras laten staan, laat een vorm na op het gras. Bij het opbergen of opzetten van bijvoorbeeld je terrasmeubels is het belangrijk om de grasvezels steeds terug recht te borstelen.

TIP: Hoe borstel je kunstgras best op? Borstel eerst mee met de richting van het gras om vuil gemakkelijk te verwijderen. Borstel daarna tegen de richting in, zo komen de grassprieten mooi rechtop te staan.

Benieuwd naar onze kunstgrassen?  

Onderhoud kunstgras: heb je vragen? Stuur ons een berichtje, we zorgen graag voor een antwoord op maat van al jouw vragen. Bij Ecograss vind je verschillende soorten kunstgrassen die voldoen aan jouw ideeën en budget. Ontdek je ze graag een keer in het echt? Maak hier een afspraak en breng vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin. Je ontdekt niet alleen de kwaliteit en uitstraling van onze kunstgrassen, je ontvangt ook advies op maat voor jouw project of droomtuin!

info@ecograss.be 
089/656540