KUNSTGRAS VOOR SPORT EN SPEL

Zoekt u een geschikte oplossing voor een aantrekkelijk sport- of speelveld dat nooit stukgaat of modderig wordt? Bij Ecograss realiseren we de mooiste kunstgrasoplossingen op schoolpleinen, bij kinderdagverblijven en voor speeltuinen. Het kunstgras ziet er net zo speels en uitdagend uit als echt gras, maar verandert niet direct in een modderpoel als het geregend heeft. Het is bestand tegen zelfs de grootste groepen spelende kinderen en met de juiste ondergrond kunnen we het grasveld valveilig maken. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor sportveldjes kunnen we direct belijning aanbrengen en we creëren tevens kleurrijke speelvelden en uitdagende speelheuvels.

Bent u op zoek naar het ideale speelgras? Bij Ecograss realiseren we de mooiste grasvelden voor sport en spel. Kom gerust eens langs in een onze showtuin om de verschillende kunstgrassen te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

VOLLEDIG VERZORGD

Het maakt niet uit of u kunstgras wilt voor een multifunctioneel sportveld of als valveilige ondergrond in een speeltuin, bij Ecograss kunnen we het volledige project van begin tot eind voor u verzorgen. Daarbij komen we altijd op locatie langs om een legplan te maken, zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen werken. We verzorgen bovendien niet alleen de plaatsing van het kunstgras, maar kunnen ook de oude bodem afgraven en een nieuwe ondergrond aanbrengen. Ook verzorgen we de beplanting. We zorgen er uiteraard voor dat het grasveld voldoet aan alle geldende regelgeving met betrekking tot de valveiligheid.

HET HELE JAAR DOOR SPELEN

Echt gras is erg kwetsbaar: het wordt snel modderig als het geregend heeft en als het een tijdje niet regent droogt het gazon uit. Natuurgras is dan ook niet erg geschikt voor hordes spelende kinderen. Als er grote groepen kinderen op het gras spelen, zullen er al snel slijtageplekken ontstaan die zich steeds verder uitbreiden, waarna er niets anders overblijft dan een stukgelopen vlakte. Bovendien wordt echt gras al snel modderig als het regent, wat onvermijdelijk zorgt voor vieze kleding en schoenen met gras- en moddervlekken. Zie die er nog maar eens uit te wassen!

Bij Ecograss hebben we kunstgras dat net zo groen en speels oogt als echt gras, maar niet stuk te krijgen is. Het kunstgras blijft onder alle weersomstandigheden mooi groen en regenwater zakt weg in de ondergrond, waardoor het veld nooit transformeert in een modderpoel. Zelfs direct na een regenbui is het gras dus weer te betreden. Hierdoor is het kunstgras tijdens alle jaargetijden te gebruiken. Ideaal voor bijvoorbeeld een schoolplein, speelplaats of kinderopvang.

KLEUREN, VORMEN EN LIJNEN

Rood, paars, blauw of geel: voor een extra speels karakter kunnen we het kunstgras ook van kleuren voorzien. Gebruik de kleuren bijvoorbeeld om onderscheid te maken tussen de doeleinden van verschillende speelvelden. Bent u op zoek naar een multifunctioneel sportveld? Bij Ecograss kunnen we kunstgras met maaivormen en belijning aanleggen. De belijning snijden we uit in het kunstgras, waarna we lijnen van wit kunstgras plaatsen. Hierdoor integreren we de lijnen perfect in het veld en slijten ze nooit weg.

VALVEILIGHEID

Het is onvermijdelijk dat er af en toe gevallen wordt als er kinderen spelen op het gras. Daarom is het zaak te zorgen voor een veilige ondergrond die past bij het beoogde gebruik van het kunstgras. Zo dient een ondergrond onder speeltoestellen een speciale valdemping te krijgen, zodat een onschuldige val niet direct leidt tot ernstige blessures. Bij Ecograss kunnen we voor iedere toepassing de ideale ondergrond creëren. In speeltuinen of op plekken met klim- of speeltoestellen berekenen we altijd de cruciale valhoogte en passen de valdemping daarop aan. Zodoende realiseren we een ondergrond die voldoet aan de geldende Europese regelgeving (NEN-EN 1177).

GESCHIKTE ONDERGROND

Voor optimaal speelcomfort is de juiste fundering onder het kunstgras cruciaal. Het is onder andere belangrijk dat de ondergrond een drainerende werking heeft, zodat er geen plassen blijven staan. Ook dient de bodem stevig genoeg te zijn, zodat het grasveld niet kan verzakken.

Bij Ecograss kunnen we bij het aanleggen van kunstgras bogen op onze jarenlange ervaring. Door onze achtergrond als tuinaannemer weten we alles van bodemsoorten en bestratingstechnieken. Deze kennis en ervaring gebruiken we bij het realiseren van een geschikte ondergrond. We kijken altijd goed naar de beoogde toepassing van het kunstgras en creëren een ondergrond die daar het best bij past. Zodoende weet u zeker dat het grasveld bij uitstek geschikt is om op te spelen.

VEILIG, STEVIG EN SLIJTVAST

Veel klanten vragen zich af of kunstgras wel stevig en veilig genoeg is voor sport en spel. We kunnen u geruststellen. Bij Ecograss maken we uitsluitend gebruik van Royal Grass. Dit premium kunstgras is van de allerhoogste kwaliteit en daardoor ontzettend stevig en slijtvast. Alle kunstgrassen hebben een dubbele backing en vezels met uv-bescherming. We beschikken bovendien over kunstgras dat speciaal ontwikkeld is als speelgras voor recreatieve doeleinden. Dit kunstgras is bestand tegen zelfs de grootste groepen spelende kinderen. Welk model u ook kiest, we adviseren altijd het gebruik van een laagje instrooizand. Dit zorgt voor extra stabiliteit en beschermt de verankering van de vezels.

Zowel het kunstgras als het instrooizand voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen. Dit zijn dezelfde normen als waar bijvoorbeeld kinderspeelgoed aan moet voldoen. Het kunstgras is dus volstrekt veilig en beslist niet schadelijk voor de gezondheid.

SPEELTOESTELLEN

Kunstgras is, in tegenstelling tot echt gras, een geschikte ondergrond voor pingpongtafels en andere toestellen. Kunstgras wordt nooit drassig en glibberig, waardoor het toestel niet zal wegzakken en de kinderen minder snel uitglijden. Een trampoline of ander toestel zal het kunstgras ook niet beschadigen. Wel adviseren we losse stukjes kunstgras onder de poten te plaatsen om roestuitslag te voorkomen en de schok op te vangen. Tevens raden we aan toestellen te verankeren.