Aanlegplan kunstgras

Aanlegplan kunstgras

Om onnodige naden te voorkomen is het beste dat u op voorhand een aanlegplan opstelt, vooraleer het kunstgras te bestellen en op maat te snijden. Zo bepaalt u op voorhand waar dat er naden komen in uw gazon. Meet het gazon ook altijd iets breder en langer op. Neem ongeveer 10 centimeter extra zodat u niet in de problemen komt als het gazon niet helemaal recht is.

Indien u gebruik maakt van onze plaatsingsservice, dan komen we graag ter plaatsen voor of na het maken van een offerte. Tijdens dit plaatsbezoek bespreken we graag de aandachtspunten en doen we een (controle) opmeting waarna we aan de hand van deze opmeting een gepersonaliseerd legplan maken. Hierdoor kunnen we vaak snijverlies tot een minimum beperken. Ook nemen we dan de volledige verantwoordelijk van opmeting en versnijding, dit hoort bij onze zorgeloze plaatsingsservice!

KUNSTGRAS ROLBREEDTE

Bij het opmaken van uw kunstgras aanlegplan, dient u rekening te houden met de standaardt breedte van een rol kunstgras. U houdt daarom best rekening met een module maat van 2 of 4 meter, op deze breedtes krijgt u steeds een naad. In de lengte snijden we de rollen op de gewenste maat, als u zelf het kunstgras gaat plaatsen geeft u de exacte lengte maat door, we versnijden het dan met een extra marge tussen 5 – 15 cm.

Om het aantal m² nodige gras inclusief snijverlies uit te rekenen, telt u de lengtes samen en vermenigvuldigd u met de rolbreedtes. Voorbeeld: u heeft 3,5m op 10 lm nodig dan heeft u een stuk kunstgras nodig van 4m breedte x 10m (lengte)

KIJK- POOLRICHTING

U kunt uw aanlegplan berekenen op basis van de minst aantal vierkante meters. Maar er is nog een aandachtspunt. Voor het mooiste resultaat houdt u best ook rekening met de vezel richting. De vezels van alle kunstgras soorten zijn in één bepaalde richting geweven. Voor het beste resultaat zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk tegen de richting inkijkt. Hierdoor gaat het kunstgras er het mooist uitzien. Hoe dit nu te berekenen? Wel stelt u voor dat u voor de rol staat, de rol is nu twee of vier meter breed. Dit is de mooiste kijkrichting. Nu u weet hoe u de rol neerlegt kunt u de benodigde hoeveel berekenen. Als u meerdere banen kunstgras naast elkaar moet leggen, zal u er altijd voor zorgen dat de poolrichting hetzelfde is. Deze poolrichting moet zodanig aangelegd worden, dat u tegen de poolrichting in kijkt van de plaats waar u de kunstgrasmat het meeste ziet.

Indien u wenst maken wij voor u het aanlegplan op zodat u vlot aan de slag kan met ons kunstgras.