Heerlijk kunstgras groendak in Sint Truiden

Heerlijk kunstgras groendak in Sint Truiden

Waarom de zee aan ruimte op het dak niet gebruiken voor een heerlijk groen terras? Dat is wat de bewoners van de nieuwe appartementen in de Jodenstraat in Sint-Truiden ook dachten. Daarom lieten zij Ecograss een schitterend kunstgras installeren op het dak van het nieuwbouwproject. Het kunstgras heeft gezorgd voor een frisse, groene omgeving, waar de bewoners heerlijk tot rust kunnen komen.

Soort kunstgras

Wanneer u op zoek bent naar een kunstgras met een eigenzinnig uiterlijk, dan is Royal Grass Seda wellicht iets voor u. Zoals te zien is bij dit project staan de vezels van dit kunstgras iets verder uit elkaar wat zorgt voor een fris en speels effect. Het gras heeft een mooie nazomerse tint en is door de hoge kwaliteit erg geschikt voor dagelijks gebruik. Daarmee is het ideaal voor plekken die veel betreden worden, zoals dit dakterras.

Waarom kunstgras op het dakterras

Kunstgras op het dakterras heeft verschillende voordelen. Allereerst is het met kunstgras mogelijk om het nodige groen te creëren, op een plek waar dat normaalgesproken lastig is te realiseren. Waar echt gras moeilijk groeit op een dak,  is het plaatsen van kunstgras op een dakterras geen probleem. Bovendien weegt kunstgras minder dan de meeste andere materialen, wat het zeer geschikt maakt voor een balkon of dakterras. Daarnaast vergt kunstgras weinig onderhoud en is het het hele jaar door mooi groen. De bewoners van de appartementen kunnen er dan ook ieder moment van het jaar, onder alle weersomstandigheden gebruik van maken.

Kunstgras installeren op een dakterras

Het plaatsen van kunstgras vergt iets meer aandacht dan in de tuin. Zo diende Ecograss bijvoorbeeld rekening te houden met de afwatering. Daarom is er in dit geval een opbouw van EPDM met daarbovenop base platen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat regenwater goed weg kan lopen en er geen plassen blijven staan. Bovendien worden de puntlasten door de platen verdeeld. Bij werkzaamheden aan het dak zijn de platen eenvoudig weg te halen en terug te plaatsen. Verder is het gras op deze manier minder gevoelig voor thermische werking.