Kunstgras aanleggen: waarom is het voorjaar het perfecte moment?

Kunstgras aanleggen: waarom is het voorjaar het perfecte moment?

Kunstgras aanleggen doe je het best tijdens het voorjaar. En daar zijn verschillende redenen voor!  


Kunstgras aanleggen: het juiste moment 

In principe kan je kunstgras heel het jaar door aanleggen. Al geven we er bij EcoGrass voorkeur aan om dit aan te leggen tijdens het voorjaar. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend!  


Nieuwe tuinindeling  

Kriebelt het bij jou ook om je tuin tijdens de eerste lentemaanden opnieuw in te richten? Je bent niet alleen! Veel mensen krijgen tijdens het voorjaar zin om hun tuin op orde te brengen. Vaak wordt er op zo’n moment nagedacht over een herindeling van het terras, de groenborders, de vijver of het aanleggen van kunstgras. Hét perfecte moment als je het ons vraagt! Want door hier grondig over na te denken, weet je niet alleen welke planten en bloemen je nog moet aankopen. Je krijgt ook meteen een goed beeld over de totale oppervlakte kunstgras die je nodig zal hebben. Zo geniet je tegen het einde van de lente van een tuin die prachtig in bloei staat!  

Sfeerbeeld van een tuin die wordt heraangelegd met kunstgras

Optimale weersomstandigheden  

Tijdens de lentemaanden zijn de weersomstandigheden ideaal voor het aanleggen van kunstgras. Het vriest niet meer en regenachtige dagen maken plaats voor droog en zonnig weer. Dat is een must bij het aanleggen van kunstgras! Zacht weer zorgt voor soepele kunstgrasmatten die gemakkelijk te snijden zijn. De vezels staan ook beter rechtop, zo geniet je meteen van het mooiste eindresultaat. Wist je dat kunstgras bij regenval moeilijker te hechten is aan elkaar? Ook het inzanden van kunstgras verloopt bij regenweer veel moeizamer.   

Geen wachttijden bij kunstgras aanleggen 

Wanneer je pas in de zomermaanden beslist om kunstgras aan te leggen, moet je vaak rekening houden met wachttijden van 6 tot 8 weken. Veel mensen willen tijdens de zomermaanden verandering brengen in hun bruin en dor gazon. Daarom zien we de aanvragen tijdens de zomermaanden toenemen. En tegelijkertijd moet je ook rekening houden met het bouwverlof dat twee tot drie weken duurt. Hierdoor wacht je automatisch langer op je kunstgras. Kunstgras aanleggen doe je om die reden beter tijdens het voorjaar!  

 

Benieuwd naar onze kunstgrassen?  

Heb je vragen over het aanleggen van kunstgras? Stuur ons een berichtje, we zorgen graag voor een antwoord op maat van jouw vragen. Bij EcoGrass vind je verschillende soorten kunstgrassen die voldoen aan jouw ideeën en budget. Ontdek je ze graag een keer in het echt? Maak hier een afspraak en breng vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin. Je ontdekt niet alleen de kwaliteit van onze kunstgrassen, maar krijgt ook een beter zicht op de uiterlijke kenmerken van ons EcoGrass.