Kunstgras zwembad

Kunstgras is perfect rondom zwembad

Onlangs plaatste Ecograss een prachtig grasveld rond een zwembad in Maaseik. Waarom koos de klant voor kunstgras, wat zijn de voordelen van kunstgras om een zwembad en welk soort kunstgras is het meest geschikt? Ecograss laat zien hoe u een prachtig kunstgras gazon aanlegt rond uw zwembad.

De wensen van de klant

De eigenaar van het zwembad wilde graag een geschikte ondergrond voor de tuin rond het zwembad. Natuurgras heeft een mooie, groene en natuurlijke uitstraling, is lekker zacht aan de voeten, maar vergt helaas veel onderhoud en gaat bovendien snel stuk, vooral als het nat wordt. Tegels zijn echter hard, niet prettig om op te liggen en kunnen bovendien glad worden. Daarom besloot de eigenaar te kiezen voor kunstgras. Maar dan wel kunstgras dat er net zo natuurlijk uitziet als echt gras.

Voordelen van kunstgras rond een zwembad

Kunstgras heeft namelijk enkele significante voordelen ten opzichte van natuurgras. Allereerst vergt het onderhouden van kunstgras weinig tijd. Daarnaast is kunstgras erg geschikt voor rond een zwembad omdat het waterdoorlatend is. Mits de ondergrond geschikt is, zakt het water langzaam door de grasmat, waarna het af kan vloeien. Soms is het nodig om bijvoorbeeld drainagematten te plaatsen. Zodoende blijven er geen plassen staan en wordt het gras nooit modderig. Bovendien is kunstgras bestand tegen chloor en verkleurt het niet onder invloed van de zon.

Het kunstgras

Ecograss is de officiële partner van Royal Grass®. Dit bedrijf produceert kwalitatief hoogwaardige kunstgrassen, die er zeer natuurgetrouw uitzien. Voor dit project is gekozen voor Royal Grass® Sense. Dit type kunstgras oogt zeer realistisch doordat iedere vezel een eigen groeirichting heeft. Bovendien zijn de vezels iets langer dan gebruikelijk. Samen met de natuurlijke tint zorgt dit voor een grasmat met een wilde ongerepte uitstraling.

Na het plaatsen van het kunstgras is de grasmat ingestrooid met 1300 kg instrooizand. De natuurlijke kleur van het zand draagt bij aan het realistische uiterlijk van het grastapijt en zorgt ervoor dat de grasmat strak blijft liggen. Het kunstgras kleeft niet aan de voeten en is bovendien gegarandeerd veilig. Kinderen kunnen dan ook naar hartenlust spelen op het nieuwe grasveld rond het zwembad.

Menu