Kunstgras in voortuin en achtertuin

Kunstgras in voortuin en achtertuin

Deze klanten in Hasselt waren op zoek naar de beste kwaliteit kunstgras voor in hun voortuin en achtertuin. Zodoende kwamen zij bij Ecograss terecht. Bij Ecograss werken we namelijk met Royal Grass®. Dit kunstgras is speciaal ontwikkeld voor in de tuin en combineert een ongekend realistisch uiterlijk met sterke, slijtvaste vezels. Ecograss realiseerde het volledige project, inclusief graafwerken en de aanleg van een stabiele waterdoorlatende ondergrond.

Gras werd geel

Een belangrijke reden om te kiezen voor een kunstgras tuin was dat echt gras niet mooi groen bleef in deze tuin. Het onderhouden van een gazon van natuurgras is in veel tuinen namelijk niet eenvoudig. Doordat het in de zomer te droog en te warm is, vergeelt het gras al snel. In de winter, als het veel regent, wordt het gazon juist erg drassig. Daarnaast heeft gras te maken met ongedierte als engerlingen en emelten, grasziektes, mos en onkruid. Daarom besloten deze klanten te kiezen voor kunstgras. Kunstgras blijft immers altijd stralend groen. Op de foto’s is goed het verschil te zien tussen het frisse, groene kunstgras en het uitgedroogde echte gras van het aanpalende perceel.

Kwaliteit voorop

Voor deze klanten stond kwaliteit voorop en daarmee waren zij bij Ecograss beslist aan het juiste adres. Bij Ecograss beschikken we namelijk over de hoogste kwaliteit kunstgras van het merk Royal Grass®. Dit kunstgras onderscheidt zich door een ongekend natuurlijk uiterlijk. Door de hoge kwaliteit van de vezels is het grastapijt bovendien zeer slijtvast en kan het intensief gebruikt worden.

Welk model kunstgras?

Voor deze tuin twijfelde de klant lang tussen Royal Grass Silk 35® en Royal Grass Sense®. Het eerste model heeft een wat strakkere, zijdezachte uitstraling, terwijl Royal Grass Sense® lange sprieten en een wat wildere uitstraling heeft. Een belangrijk verschil tussen de twee modellen is dat de Sense® beschikt over ReaDY®, een technologie waardoor iedere grasspriet een eigen “groeirichting” heeft. Na een bezoek aan enkele referenties koos de klant daarom uiteindelijk voor dit model.

Kunstgras ondergrond

Voor een mooi gazon is de ondergrond van doorslaggevend belang. Voor dit project verzorgden wij de graafwerken en de aanleg van een onderlaag van chape. Dit is een gebonden ondergrond waarbij zand wordt gebonden met een beetje cement. Hierdoor ontstaat een extra stevige ondergrond die nog steeds water doorlaat. Dit maakt het een ideale bodem voor een mooi gazon dat intensief gebruikt kan worden.

Voordelen kunstgras

De voortuin is het visitekaartje van de woning. Met het fraaie kunstgras weten deze klanten in ieder geval zeker dat hun voortuin er altijd prachtig bijligt. Omdat dit gezin gekozen heeft voor kunstgras in zowel de voor- als achtertuin, hoeven zij zich bovendien nooit meer druk te maken om het onderhoud van hun tuin. Een tuin met kunstgras en tegels hoeft immers niet gemaaid, gesproeid of bemest te worden. Tegelijkertijd kunnen de kinderen in de tuin spelen zonder vies te worden.