Kunstgras rondom zwembad

Kunstgras rondom zwembad

Onlangs plaatste het team van Ecograss een prachtig gazon rond een zwembad. Waarom koos de klant voor kunstgras, en wat zijn nu juist de voordelen van kunstgras rondom een zwembad en welk type kunstgras is het meest geschikt? Ecograss laat zien hoe u een prachtig kunstgras gazon aanlegt rond uw zwembad.

Nieuw zwembad

De klant wilde zijn tuin her aanleggen met een zwembad en ging op zoek naar mogelijkheden voor rondom zijn zwembad. Natuurgras en kunstgras zijn tegenwoordig nagenoeg niet te onderscheiden.  Natuurgras rond een zwembad is niet altijd optimaal, kleine stroken gras langs een zwembad maken het onderhoud minder praktisch, en tegelijker tijd breng je veel vuil naar je zwembad. Tegels zijn echter hard, niet ideaal om op te liggen en kunnen bovendien glad en zeer warm worden. De eigenaar van deze tuin besloot dus om te kiezen voor kunstgras.

Voordelen van kunstgras rondom een zwembad

1.Onderhoud

Doordat de stukken rondom jouw pas aangelegde of toekomstig zwembad niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn is het onderhoudsvriendelijk om kunstgras aan te leggen. Zo kan er ook geen vuil of maaisel in je zwembad terechtkomen, hetwelk soms problemen met zich meebrengt.  Het onderhouden van kunstgras is daarnaast uiteraard ook een pak tijdbesparender. Zo zal jij in de zomermaanden je geen zorgen moeten maken over het gazon maar vooral genieten van jouw tuin.

2.Gevoel van echt gras 

Door de unieke product eigenschappen van Royal Grass kunstgras zal het gevoel om met je blote voeten op natuurgras of op kunstgras te wandelen nagenoeg hetzelfde zijn. Dit is zeker niet bij alle merken zo, ervaar daarom het kunstgras altijd een in het echt, bijvoorbeeld in een showtuin.

3.Kleurvast

Royal Grass kunstgras is bestand tegen chloor en verkleurt ook niet. Zowel chloor als uv-bestendig dus!

4.Waterdoorlatend

Door te kiezen voor de juiste ondergrond bij de aanleg van jouw nieuwe grasmat rondom je zwembad, is het geheel perfect waterdoorlatend. Hierdoor zal je dus nooit wateroverlast krijgen. Dus ook niet van het water uit je zwembad.

 

Kunstgras rondom zwembad

Royal Grass kunstgras

Ecograss is de officiële partner van Royal Grass. Trendsetter en pionier, produceert al sinds 2003 kwalitatief hoogwaardige kunstgrassen, uniek in natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Royal Grass Lush kunstgras, dat er net zo natuurlijk uitziet als echt gras door haar vooruitstrevende Suntec technologie.  Maar ook door de gekrulde vezels lijkt het alsof de sprieten een eigen groeirichting hebben. Bovendien zijn de vezels net zo lang dat het iedere keer lijkt dat je gazon net gemaaid is.

Na het plaatsen van het kunstgras is de grasmat ingezand met zuiver kwartszand. Het zand draagt bij aan het realistische uitstraling van het grastapijt en zorgt ervoor dat het ook nog eens een koelend effect heeft.

Genoeg voordelen om te overwegen kunstgras aan te leggen rond jouw zwembad. Interesse? Contacteer ons op: 089/65 65 40 of info@ecograss.be