SIERTUIN MET KUNSTGRAS

Levendige beplanting, kleurrijke bloemperken, sierlijke bomen, wellicht een vijver en uiteraard een mooi gazon. Gras vormt de basis van iedere siertuin. Jammer genoeg wil het gazon alleen niet in iedere tuin mooi blijven. Ongedierte, onkruid of een slechte bodem zorgen regelmatig voor hoofdbrekens. Het gras kampt al snel met gele of kale plekken en een beetje regen kan uw mooie gazon veranderen in een modderpoel. Heeft u ook veel moeite met het mooi groen houden van het gras in uw siertuin? Met ons natuurgetrouwe kunstgras bent u verzekerd van een gazon dat nauwelijks onderhoud vergt, maar er desondanks altijd prachtig uitziet.

Wilt u ook kunnen genieten van een fijn groen gazon in uw siertuin? Breng een bezoek aan een van onze kijktuinen om u te laten informeren en om zelf te zien hoe levensecht ons kunstgras eruitziet.

WAAROM KUNSTGRAS?

Echt gras is erg moeilijk mooi te houden. Engerlingen en ander ongedierte zorgen regelmatig voor gele of kale plekken en als u het gazon even niet in de gaten houdt, wordt het overwoekerd door onkruid of krijgt u last van mosvorming. Vooral in een siertuin is dit natuurlijk een doorn in het oog. Bovendien is het onderhouden van echt gras fysiek zwaar en tijdrovend werk. Door het gras in uw tuin te vervangen voor kwaliteitskunstgras houdt u tijd over om lekker te genieten van uw tuin en bent u verzekerd van een gazon dat het hele jaar door, onder alle omstandigheden, mooi groen blijft.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Bij Ecograss kunnen we de plaatsing van uw gazon van begin tot eind volledig in eigen beheer voor u verzorgen. Daarbij voorzien we u vanaf de allereerste ontmoeting van betrouwbaar advies. We houden zorgvuldig rekening met uw wensen en helpen u met het selecteren van het kunstgras dat het best past bij uw verwachtingen, zowel qua uiterlijk als in het gebruik. Vervolgens voeren we de installatie op vakkundige wijze voor u uit. Dat kunnen we inclusief graaf- en grondwerkzaamheden doen. Na het plaatsen en afwerken van de grasmat kunnen we het gazon direct voorzien van passende borders met beplanting en sierlijke bloembakken. Uw gazon is dus direct helemaal af!

PAST BIJ ELK TUINONTWERP

Als u een siertuin heeft, dan is de natuurlijke uitstraling van uw gazon van groot belang. Bij Ecograss hebben we verschillende soorten kunstgrassen die ieder hun eigen karakter hebben. Sommige kenmerken zich door lange vezels, waardoor er een weelderig ogend grasveld ontstaat. Andere kunstgrassen hebben juist kortere sprieten, wat zorgt voor een strakkere uitstraling. Ook heeft ieder model een net iets andere kleurschakering. Heeft u de voorkeur voor frisgroen of gaat u voor een warme, meer herfstachtige tint? Of u nu op zoek bent naar een ongerepte uitstraling of juist een kortgemaaid gazon, bij Ecograss hebben we het juiste model voor u in huis. Door onze jarenlange ervaring zijn onze experts bovendien in staat u door middel van deskundig advies en het stellen van de juiste vragen te helpen bij het vinden van het kunstgras dat perfect past in uw droomtuin.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Ons Royal Grass kunstgras valt vooral op door de ongekend natuurlijke uitstraling. Het prachtige uiterlijk wordt bereikt door het gebruik van ReaDY technologie die ervoor zorgen dat het kunstgras alle uiterlijke kenmerken van echt gras heeft. Onderstaande grassen zijn bij uitstek geschikt voor een siertuin.

ROYAL GRASS SENSE

Door de ReaDY®-technologie kroest dit gras op natuurlijke wijze. De wat langere vezels geven het gras een prettige ongerepte aanblik.

Grashoogte: 52mm

ROYAL GRASS LUSH
Kunstgras Lush

De vezels staan wat dichter op elkaar, waardoor het gras een lekker volle uitstraling krijgt. Dit model valt verder op door zijn aantrekkelijke warme tint.

Grashoogte: 42mm

ROYAL GRASS WAVE

Doordat de vezels van dit kunstgras iets korter zijn, maar zeer natuurlijk kroezen, oogt Royal Grass Wave netjes gemaaid, maar niet te statisch.

Grashoogte: 36mm

DE VOORDELEN

Met kunstgras in uw siertuin hoeft u zich nooit meer druk te maken om de staat van uw gazon, ongeacht het weer of de tijd van het jaar. Op die manier houdt u kostbare vrije tijd over en heeft u meer plezier in het tuinieren.

WEINIG ONDERHOUD

Het vele onderhoud dat echt gras vergt, vormt voor veel mensen een obstakel. Vooral in een siertuin moet u het gras om de haverklap maaien om het op de juiste lengte te houden en daarnaast kosten werkzaamheden als verticuteren en bemesten een hoop tijd. Tijdens langdurige droogte moet u het gras bovendien sproeien, wat niet alleen veel tijd, maar ook een hoop water kost. Kunstgras heeft daarentegen nauwelijks onderhoud nodig en blijft desondanks altijd mooi groen.

LANGDURIGE DROOGTE

In België hebben we in toenemende mate te maken met langdurige droogte, afgewisseld door extreme regenval. Hierdoor droogt het gras zonder intensieve beregening uit, terwijl ons drinkwater juist steeds schaarser wordt. Tijdens hevige regenbuien verandert het gazon daarentegen in een modderpoel. Kunstgras is een geschikte oplossing onder dergelijke weersomstandigheden. U hoeft nooit te sproeien en regenwater zakt snel weg in de ondergrond, waarna het gazon direct opdroogt.

VOOR IEDERE TUIN

Van een slechte bodem tot een gebrek aan zonlicht; er zijn tal van redenen waarom het gras in uw tuin maar niet mooi groen wil blijven. Gelukkig kunnen we kunstgras in iedere tuin voor u aanleggen, ongeacht de omstandigheden. We creëren een ondergrond die past bij de locatie en de beoogde toepassing en kunnen u garanderen dat het gras er het hele jaar door even fraai uitziet.

GEEN LAST VAN ENGERLINGEN

Ongedierte en vooral engerlingen zijn een ware nachtmerrie voor iedere tuinman. Ze kunnen het gazon onherstelbaar beschadigen en zijn lastig te bestrijden. Met kunstgras in de tuin heeft u nooit meer last van engerlingen of ander ongedierte en uw nieuwe grasmat is uiteraard ook niet gevoelig voor grasziektes.

NATUURLIJKE UITSTRALING

Onze klanten zijn vaak bang dat kunstgras er niet realistisch genoeg uitziet voor een mooie siertuin. Een bezoek aan een van onze showtuinen is doorgaans voldoende om hen gerust te stellen. De kunstgrassen van Royal Grass zijn zelfs als je eroverheen loopt nauwelijks van echt te onderscheiden. Dit realistische uiterlijk wordt bereikt door een reeks innovatieve technologieën die de uiterlijke kenmerken van echt gras tot in detail nabootsen.

Maar niet alleen esthetisch gezien is Royal Grass van de hoogste kwaliteit. Iedere grasmat heeft een jarenlange levensduur en klanten in België ontvangen 15 jaar garantie op hun aankoop. Alle kunstgrassen zijn verder 100 procent veilig en volledig recyclebaar.

PLAATSING KUNSTGRAS

Het plaatsen van kunstgras wordt vaak onderschat. Veel mensen houden er geen rekening mee wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van de grasmat en wat voor gevolgen een klein foutje kan hebben. Een gebrekkige installatie kan er echter voor zorgen dat er naden zichtbaar blijven of dat het grastapijt gaat kreukelen of verschuiven. Ecograss heeft veel ervaring met het aanleggen van kunstgras en kan iedere fase van de aanleg voor u verzorgen. Zo maken we zeen legplan en verwijderen we indien nodig de oude ondergrond. We verzorgen de ondergrond en uiteindelijk plaatsen we het kunstgras. Daarbij houden we uiteraard rekening met zaken als de ligging van de tuin ten opzichte van de zon en de prominente kijkrichting. Heeft u bomen, planten, heuvels, vijvers of andere obstakels in of om het gazon? Voor onze installateurs is dat geen enkel probleem.

INSTROOIEN VOOR NATUURLIJKE LOOK

Voor het mooiste resultaat adviseren we de grasmat in te zanden met een laagje kwartszand. Dit instrooizand zorgt er niet alleen voor dat het kunstgras natuurlijker oogt en fijner loopt, het maakt de grasmat ook zwaarder en stabieler waardoor deze beter blijft liggen. Bovendien beschermen de zandkorrels de verankering van de vezels in de backing. Hierdoor gaat de grasmat langer mee.

LICHT ONDERHOUD

Heeft u genoeg van vervelende en tijdrovende onderhoudsklussen als grasmaaien, sproeien en verticuteren? Als u toch wilt genieten van een mooi groen gazon, dan is kunstgras een uitstekend alternatief voor echt gras. Vooral als u kampt met fysieke klachten, een dagje ouder wordt of simpelweg niet genoeg tijd hebt voor het onderhoud van uw gazon is kunstgras een uitkomst. Het belangrijkste dat u moet doen om uw kunstgras mooi te houden is afgevallen bladeren opvegen en eventueel onkruid verwijderen. De tijd die u hieraan kwijt bent, hangt af van de omgeving (staan er veel grote bomen in de buurt?) en hoe vaak het gazon betreden wordt (een gazon waar meer op gelopen wordt, heeft minder last van onkruid).

KUNSTGRAS KOPEN

Bij Ecograss hebben we een brede collectie Royal Grass kunstgrassen. Maar welke model is nu het meest geschikt voor uw siertuin? We helpen u graag bij het selecteren van het kunstgras dat het best past bij uw wensen en verwachtingen. Onze experts kunnen u alles vertellen over de specifieke kenmerken van ieder kunstgras en in onze kijktuinen (in As en Pelt) kunt u de verschillende modellen bekijken in overzichtelijke gazons. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en jarenlang genieten van een grasmat die uw siertuin extra glans geeft.

Wilt u inspiratie opdoen voor uw tuin? Bekijk onderstaande projecten van Ecograss en ontdek hoe wij te werk gaan.

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?