KUNSTGRAS OM TE SPELEN

Lekker spelen in de buitenlucht is niet alleen erg fijn, het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Helaas is er in de om ons heen oprukkende urban jungle steeds minder plek waar kinderen zich lekker uit kunnen leven. Het verkeer op straat is exponentieel toegenomen en er is steeds minder ruimte voor groen. Daarom realiseren we bij Ecograss tuinen met kunstgras die ideaal zijn om de kinderen veilig en onbelemmerd in te laten spelen. Of ze nu een balletje willen trappen met papa, willen springen op een trampoline of zwemmen in een opblaaszwembad, het kunstgras vormt de ideale ondergrond.

Bent u op zoek naar kunstgras voor een kindvriendelijk gazon in de tuin? In onze kijktuin hebben we de verschillende modellen voor u aangelegd in overzichtelijke gazons. Kom gerust eens langs om ze met eigen ogen te bekijken.

WAAROM KUNSTGRAS

Veel kinderen krijgen onvoldoende lichaamsbeweging en dat komt voor een groot deel door de opkomst van gameconsoles en smartphones. Bovendien is er steeds minder ruimte om lekker buiten te spelen. Zelfs de eigen tuin is vaak niet geschikt om in te spelen. Ga maar na: echt gras is erg kwetsbaar en wordt snel modderig, waardoor de kinderen er geen gebruik van kunnen maken zonder vies te worden en het gras stuk te lopen. Door het echte gras te vervangen voor kwaliteitskunstgras kunnen wij uw tuin geschikt maken voor sport- en spel. Ons kunstgras is stevig en slijtvast, 100 procent veilig en wordt nooit drassig als het regent.

Ecograss kan uw kunstgrasproject van begin tot eind voor u verzorgen. We plaatsen kunstgras in de mooiste gezinstuinen, inclusief grondwerken. Daarbij hebben we de kennis en ervaring in huis om te zorgen voor een ondergrond die geschikt is om veilig op te ravotten. Of u nu een nieuwbouwtuin, een kleine stadstuin of een ruime villatuin heeft, wij zorgen voor een duurzame installatie, die geschikt is om dag in dag uit intensief te gebruiken. Maak u nooit meer zorgen over vuile kleding of kinderen die zich bezeren maar verzeker uzelf van een tuin waar de kinderen zich altijd in vermaken.

MOOI EN PRAKTISCH

De voordelen van kunstgras in de tuin zijn talrijk, helemaal als u kinderen heeft. Toch zijn veel mensen terughoudend; gaat het kunstgras niet ten koste van de groene uitstraling van hun tuin? We kunnen u geruststellen. Ons kunstgras heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras en is op het oog nauwelijks van echt gras te onderscheiden. U geniet dus van alle voordelen die kunstgras te bieden heeft, maar heeft tegelijkertijd een levensecht gazon in de tuin.

IDEAAL VOOR TRAMPOLINES

Doordat echt gras zo snel kapot gaat, is het nagenoeg onmogelijk om er veilig een trampoline op te zetten. Echt gras wordt modderig als het geregend heeft, waardoor het toestel weg kan glijden of de pootjes in de grond kunnen zakken. Bovendien zal het gras onder de trampoline verkleuren door een gebrek aan zonlicht.

Kunstgras is daarentegen een ideale ondergrond voor een springtoestel. Het gazon oogt net zo groen en natuurlijk als met echt gras, maar wordt nooit modderig en gaat niet stuk als er een trampoline op staat. Ook zal er geen kleurverschil ontstaan onder het toestel. We kunnen de trampoline zelfs ingraven in het kunstgras.

VOORDELEN KINDVRIENDELIJK KUNSTGRAS

Als u kinderen heeft, dan wilt u dat het kunstgras aan een aantal specifieke eisen voldoet. Het moet geschikt zijn om op te spelen, maar u moet ook zeker weten dat het veilig en duurzaam is. Lees hieronder waarom kunstgras zo geschikt is met kinderen.

ALTIJD SPELEN, OOK ALS HET REGENT

Het grote nadeel van echt gras is dat het zo drassig wordt als het regent. Dit betekent dat de kinderen er een groot deel van het jaar niet op kunnen spelen zonder vies te worden. Modderschoenen en grasvlekken in de kleding: het is onvermijdelijk. Bovendien gaat het gras onder dergelijke omstandigheden snel stuk. Met kunstgras in de tuin heeft u daar geen last van. Regenwater zakt snel weg en het kunstgras zelf droogt snel weer op.

INTENSIEF TE GEBRUIKEN

In tegenstelling tot echt gras gaat ons kwaliteitskunstgras niet stuk als er intensief op gespeeld wordt. Erop voetballen of andere balspelen beoefenen is geen enkel probleem en ook trampolines en speeltoestellen zullen het grastapijt niet beschadigen. Kunstgras vormt zodoende een duurzame, veilige en zachte ondergrond voor sport- en speldoeleinden.

VEILIGHEID EN GARANTIE

Alle producten waarmee EcoGrass werkt zijn onafhankelijk getest en voldoen aan dezelfde Europese veiligheidseisen als bijvoorbeeld kinderspeelgoed. U kunt de kinderen er dus met een gerust hart op laten spelen. Ons kunstgras heeft een jarenlange levensduur. Niet voor niets geven wij klanten maar liefst 15 jaar garantie.

KUNSTGRAS VOOR EEN KINDERTUIN

Als u kinderen heeft, dan wilt u zeker weten dat de grasmat sterk genoeg is om op te spelen. Hieronder lichten we enkele modellen uit die bij uitstek geschikt zijn als speelgras in de tuin. Om u uitgebreid te laten informeren door onze specialisten nodigen wij u graag uit in een van onze kijktuinen.

ONE-DNA™️ VISTA
ONE-DNA Vista

ONE DNA™ Vista is ideaal voor gezinnen met huisdieren of kinderen. De samenstelling van lichtgroene, donkergroene en lichtbruine vezels geeft dit gras een forest green uitstraling.

ONE-DNA™️ ELAN
ONE-DNAElan

Met ONE DNA™ Elan kies je voor een gazon dat de warmte en charme van de late zomer uitstraalt. De weelderige mat in verschillende groentinten levert een zeer natuurgetrouwe uitstraling op.

ONE-DNA™️ ORION

Ontdek ONE DNA™ Orion! Deze weelderige, zachte kunstgrasmat zorgt voor een rijk en luxueus gevoel. Versterkt met een lichtbruine rootzone voor een natuurgetrouwe uitstraling.

KUNSTGRAS AANLEGGEN

Kunstgras plaatsen wordt nogal eens onderschat. Er komt echter meer bij kijken dan u waarschijnlijk denkt, helemaal als het kunstgras bedoeld is om op te spelen. Daarom is het vaak verstandig een vakman in te schakelen voor de aanleg van het gazon. Het laten plaatsen van kunstgras is immers voordeliger dan het na verloop van tijd noodgedwongen moeten herstellen van het gazon.

Als we bij Ecograss kunstgras plaatsen, dan staat de duurzaamheid van de grasmat altijd voorop. Door onze ervaring met het aanleggen van zowel kunstgras als bestrating weten we alles van ondergronden en drainage en zodoende zijn we in staat om op iedere locatie en voor iedere toepassing de perfecte ondergrond en opbouw te creëren. Hierdoor weet u zeker dat u jarenlang kunt genieten van uw nieuwe grasmat en dat de kinderen er nog jaren onbezorgd op kunnen spelen.

VALDEMPING

Dat er af en toe gevallen wordt als de kinderen lekker aan spelen zijn, is onvermijdelijk. Gelukkig kunnen we bij Ecograss een valveilige ondergrond voor u creëren. Afhankelijk van het beoogde gebruik van het gazon zorgen we voor de juiste demping en als u van plan bent een speeltoestel of klimrek te plaatsen, dan kunnen we extra valdemping aanbrengen die voldoet aan de Europese regelgeving (NEN-EN 1177). U kunt uw kinderen dus met een gerust hart in de tuin laten spelen.

INSTROOIEN VOOR EXTRA STABILITEIT

We krijgen regelmatig vragen van klanten met kinderen over de noodzakelijkheid van instrooizand. Bij Ecograss raden we het gebruik van een laagje instrooizand in de grasmat altijd aan. Het extra gewicht zorgt er namelijk voor dat de grasmat stabieler ligt, wat extra belangrijk is als het gras bedoeld is om op te spelen. Bovendien beschermt het zand de vezels, wat de duurzaamheid van de grasmat verhoogt. Verder voelt het lopen of rennen op kunstgras met een laagje zand natuurlijker aan. Het instrooizand dat wij gebruiken is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoet aan alle Europese veiligheidseisen. Het is dus 100 procent veilig voor de gezondheid.

WEINIG ONDERHOUD

Een gazon van echt gras betekent doorgaans dat u een hoop tijd en energie kwijt bent aan het onderhoud van uw tuin. U moet bijvoorbeeld regelmatig het gras maaien en als het een tijdje niet regent is sproeien noodzakelijk. Ook bemesten en verticuteren nemen een hoop tijd in beslag. Met kunstgras in de tuin heeft u nauwelijks omkijken naar uw gazon. Het belangrijkste is het af en toe verwijderen van takken en bladeren en het uittrekken van eventueel onkruid. Hoeveel tijd dit kost, verschilt per tuin en hangt onder andere af van hoe intensief u het gazon gebruikt. Een gazon waar vaker op gelopen wordt, vergt doorgaans minder onderhoud.

DESKUNDIG ADVIES

Als u kinderen heeft, dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat het kunstgras dat u koopt, geschikt is om op te spelen. Onze adviseurs staan klaar om u uit te leggen welke kunstgrassen geschikt zijn voor sport- en speldoeleinden en aan welke voorwaarden de grasmat daarvoor moet voldoen.

In onze kijktuin kunt u de verschillende kunstgrassen uit onze collectie op uw gemak met elkaar vergelijken. Zodoende bent u niet aangewezen op stalen of foto’s en kunt u een weloverwogen keuze maken. Onze adviseurs geven u graag een rondleiding en kunnen u direct vertellen welke kunstgrassen het meest geschikt zijn in een tuin met kinderen. Ook leggen zij uit wat de mogelijkheden zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van speelgras met kleuren en lijnen of een avontuurlijke speelheuvel in de tuin? De kinderen kunnen ondertussen alvast lekker spelen op het kunstgras.