Vallende bladeren betekent onderhoud kunstgras

Bladeren is een natuurlijk compost. Om dit in uw tuin te laten liggen, bijvoorbeeld op de borders is geen probleem. Het zorgt immers voor extra voedingsmiddelen en dat kunnen planten weer goed gebruiken. Maar met kunstgras werkt dit net averechts. Als u de bladeren laat liggen gaan deze verteren op uw gazon en laten op den duur een vieze laag achter onder in uw grasmat. Met termijn ontstaan dan problemen met waterdoorlatendheid en alle gevolgen van dien. Houd uw gazon dus zo veel mogelijk bladvrij.

Ook kunt u de bladeren het beste verwijderen als ze net gevallen zijn. Dan is het blad nog vrij stevig en kunt u dit gemakkelijk weghalen met de hark of de bezem. Als u de bladeren lang laat liggen drogen ze uit. Op het moment dat u dan gaat vegen verpulveren de bladeren. En deze kleine stukjes zakken dan als nog onder in uw grasmat. Zijn de bladeren al erg droog? Gebruik dan liever een bladblazer of bladzuiger. Met een harde luchtstroom verpulvert u de bladeren niet.

Voordat uw kinderen weer het gras opgaan…

In ieder geval moet u in de lente, voordat uw kinderen weer het gras opgaan, de bladeren eraf halen. Anders worden ze in het gras getrapt! Lees ook onze tips voor in de winter.

Groot onderhoud kunstgras

Als u bovenstaande goed uitvoert zult u jarenlang weinig onderhoud hebben aan uw kunstgras. Woont u in een heel bosrijk gebied dan kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om dit altijd goed te doen. Ecograss voert ook groot onderhoud uit aan kunstgras dus een goede reinigingsbeurt is gelukkig altijd mogelijk.