Ontspanningstuin met zwembad en kunstgras

Ontspanningstuin met zwembad en kunstgras

Heeft u er ook last van dat het grasveld rond uw zwembad continue verandert in een modderpoel? Het is een bekend probleem, vooral in tuinen met zwembaden of als het geregend heeft. Een probleem dat voor veel frustraties zorgt bovendien. Echt gras is nu eenmaal weinig geschikt rond een zwembad omdat het opspattende en overstromende water ervoor zorgt dat het gras drassig wordt. In dit artikel leggen we uit waarom kunstgras een geschikte oplossing is voor ontspanningstuinen met zwembad.

Als u toch wilt genieten van een fijn, groen gazon om uw zwembad, dan is kunstgras namelijk een uitstekend alternatief voor echt gras. Het water zakt door de gaatjes in de grasmat weg in de bodem en het kunstgras droogt vervolgens snel op. Het kunstgras is bestand tegen chloor en zal niet verkleuren door het zwembadwater. Geniet van een heerlijk groen gazon dat nooit modderig wordt en altijd schoon blijft. Ideaal voor uw ontspanningstuin met zwembad.

Tuin met zwembad

Wat is er nu fijner dan met uw blote voeten over het kriebelende gras naar uw zwembad lopen om een verfrissende duik te nemen? Helaas blijft er van uw mooie gazon in de praktijk vaak niets anders over dan een modderige bedoening als u een zwembad in de tuin heeft. Lekker zonnen is er in zulke omstandigheden natuurlijk niet meer bij en bovendien wordt het zwembadwater vies door alle aarde en losse grassprieten. Dat is natuurlijk niet wat u wilt voor uw ontspanningstuin.

Met kunstgras in de tuin geniet u van een mooi schoon gazon én zwembad. Regenwater zakt snel door de grasmat heen weg in de bodem, waardoor het gras nooit modderig wordt. Het instrooizand wordt niet plakkerig en zit diep tussen de vezels, waardoor u het er niet uitloopt. Ook de vezels zitten stevig vast, waardoor er nooit meer grassprieten in uw zwembadwater drijven.

Problemen met het gazon

Maar ook als u geen zwembad in de tuin heeft, kan het gazon voor veel hoofdbrekens zorgen. Dat heeft er voor een groot deel mee te maken dat veel tuinen in België eigenlijk helemaal niet geschikt zijn voor echt gras. De ondergrond is bijvoorbeeld niet geschikt om gras op te laten groeien of de tuin is te schaduwrijk. Dit zorgt ervoor dat veel gazons kampen met gele of kale plekken en wanneer het geregend heeft veranderd het gazon in een modderpoel.

Kunstgras is een ideale oplossing als uw tuin niet geschikt is voor echt gras. Ons kwaliteitskunstgras is zeer natuurgetrouw en daardoor een uitstekende oplossing voor een prettige ontspanningstuin. We kunnen het kunstgras in iedere tuin voor u aanleggen. Het gazon blijft gegarandeerd mooi, ongeacht de omstandigheden.

Onderhoudsvriendelijk

Door al het onderhoud dat u heeft aan een gazon van echt gras, blijft er doorgaans maar weinig tijd over om lekker te ontspannen in de tuin. Regelmatig grasmaaien, verticuteren en bemesten, kost nu eenmaal een hoop tijd en energie. Bovendien dient u het gazon te beregenen als het een tijdje droog is. Als u een drukke baan heeft of bijvoorbeeld een dagje ouder wordt, zit u natuurlijk niet te wachten op al die werkzaamheden. Kunstgras is in dat geval een uitstekende oplossing. U heeft nauwelijks omkijken naar het onderhoud en uw gazon ligt er desondanks altijd prachtig bij. Het belangrijkste werk dat u heeft, is het af en toe opvegen van afgevallen takken en bladeren. Zodra de zon doorkomt, kunt u lekker de tuin in om te genieten van uw gazon en een duik te nemen in het zwembad.

Soorten kunstgras

Bij Ecograss kunt u kiezen uit verschillende modellen uit het brede assortiment van Royal Grass. Kies voor kunstgras met langere vezels of ga juist voor een strak gemaaide uitstraling, neem een frisgroen gazon of geniet juist van een meer herfstgroene tint; u heeft tal van keuzes en mogelijkheden. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld geschikt voor intensief gebruik, terwijl andere soorten beter dienen als siergras. Alle modellen van Royal Grass zijn van de hoogste kwaliteit en voorzien van technologieën als MiNT®, voor een realistische glans, en V-Shape®, voor een natuurlijke V-vorm en extra veerkracht. De nieuwste modellen zijn tevens voorzien van ReaDY®, waardoor de grassprieten niet allemaal dezelfde kant opstaan, maar stuk voor stuk een eigen positie hebben.

Zoekt u het perfecte kunstgras voor uw ontspanningstuin met zwembad? In onze kijktuinen in As en Pelt kunt u de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Onze experts helpen u graag met het selecteren van de grasmat die het best past bij uw wensen en verwachtingen.

Kunstgras plaatsen

Heeft u besloten kunstgras aan te laten plaatsen in uw tuin? Ecograss kan het volledige project van begin tot eind, van ontwerp tot oplevering, voor u verzorgen. We dragen zorg voor het afgraven en afvoeren van de oude ondergrond, realiseren een geschikte ondergrond, leggen het kunstgras en werken het gazon af met plantenbakken en borders. U heeft zelf dus nergens omkijken naar en bent verzekerd van één leverancier en één duidelijk aanspreekpunt.