Kunstgras aanleg in ontoegankelijke tuin met zwembad

Kunstgras aanleg in ontoegankelijke tuin met zwembad

Het fijnste gazon rond uw zwembad is een grasveld dat snel opdroogt en altijd schoon blijft. Met kunstgras is het mogelijk om zo’n gazon rondom uw zwembad te realiseren. En bij Ecograss kunnen we kunstgras in vrijwel iedere tuin voor u aanleggen. Dat bewijzen we met dit project in het Limburgse Houthalen. Doordat de tuin moeilijk bereikbaar was en niet toegankelijk voor grote machines, vormde dit project een flinke logistieke uitdaging. Bij Ecograss gaan wij zulke uitdagingen beslist niet uit de weg.

Kunstgras rond zwembad

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor kunstgras in de tuin. Helemaal als u een zwembad heeft, biedt kunstgras veel voordelen. Het wordt bijvoorbeeld niet drassig door het opspattende water en er belanden geen grassprieten in het zwembad. Overtollig water zakt door de piepkleine gaatjes heen en wanneer het gazon een goed drainerende ondergrond heeft, zal het water makkelijk weglopen, waarna het gras snel weer opdroogt.

Ook voor dit gezin waren dat belangrijke overwegingen om te kiezen voor kunstgras. Met kunstgras in de tuin zijn zij verzekerd van een gazon waar ze lekker op kunnen ontspannen en waar de kinderen onbelemmerd op kunnen spelen, zonder dat er continue modder en grassprieten in het zwembadwater belanden. Het kunstgras is bestand tegen chloorwater.

Een balletje trappen

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor kunstgras was voor dit gezin de stevigheid en slijtvastheid van de grasmat. Waar echt gras snel wordt stukgelopen, helemaal als er kinderen op spelen, is ons kunstgras bestand tegen intensief gebruik zoals sport en spel. De kinderen lekker in de tuin laten spelen of een balletje laten trappen op het gazon is geen enkel bezwaar. We hebben zelfs een doel op het grasveld geplaatst zodat deze jonge voetballers zich helemaal uit kunnen leven.

Als u kinderen heeft wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat het kunstgras veilig is. Wanneer u kunstgras laat aanleggen door Ecograss kunt u daar gerust over zijn. Wij gebruiken namelijk uitsluitend kunstgras van het merk Royal Grass. Dit kunstgras is uitgebreid getest door onafhankelijk instanties en voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Deze ouders kunnen hun kinderen dus veilig in de tuin laten spelen.

Onderhoudsvriendelijk

Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat het nauwelijks onderhoud vergt. Waar echt gras gemaaid en gesproeid moet worden, heeft u nauwelijks omkijken naar uw kunstgras. U hoeft het bijvoorbeeld niet te verticuteren of te bemesten en doordat het kunstgras altijd mooi blijft, heeft u ook geen herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste dat deze klanten moeten doen om hun gazon te onderhouden is het opvegen van afgevallen bladeren en takken. Op die manier houden zij tijd over om lekker te genieten van hun nieuwe zwembad en gazon.

kunstgrasaanleg

 

Royal Grass Lush

Voor deze tuin is gekozen voor Royal Grass Lush. Dit model onderscheidt zich door de vooruitstrevende ReaDY®-technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat de grassprieten niet allemaal dezelfde kant op staan, maar ieder een eigen positie hebben. Royal Grass Lush heeft verder een mooie warme tint, die wordt bereikt door het gebruik van wat herfstgele sprieten tussen het zachte groen. Verder heeft de grasmat net iets meer vezels per vierkante meter, waardoor het gazon extra vol oogt.

Wat als de tuin moeilijk te bereiken is?

Kunstgras is dus de ideale oplossing rond een zwembad. Maar wat als u een gazon wilt in een tuin die moeilijk te bereiken is? Niet alle achtertuinen hebben namelijk een toegangsweg of tuinpad waar grote machines in gereden kunnen worden. Bij Ecograss zorgen we in dat geval, afhankelijk van de omvang van het project, voor een passende oplossing. Voor deze klus in Houthalen hebben we bijvoorbeeld een kraan ingeschakeld die de grond en een graafmachine over het huis heen heeft getakeld. Daar was een zorgvuldige planning voor nodig, want over het huis loopt een hoogspanningskabel. Dit betekende dat we de netbeheerder moesten verzoeken de spanning een tijdje van de kabel te halen. Op het juiste moment moesten alle partijen en benodigdheden klaarstaan, zodat we de spullen, in de korte periode dat de hoogspanning afgeschakeld was, over het huis konden tillen.

Totaalproject

Bij Ecograss verzorgen we totaalprojecten. Dat betekent dat we niet alleen het kunstgras plaatsen, maar ook de oude ondergrond af kunnen graven en een geschikte nieuwe fundering aan kunnen brengen. Zodoende weet u zeker dat de grasmat een geschikte bodem heeft. Dit is vooral erg belangrijk als u, zoals deze klanten, een zwembad in de tuin laat aanleggen en het overtollige water makkelijk weg moet kunnen lopen.