Aanleg stadstuin voor Tuinaanleg Bart Peters

Aanleg stadstuin voor Tuinaanleg Bart Peters

Bij Ecograss werken we regelmatig samen met tuinaannemers die hun klanten willen voorzien van kunstgras met een perfecte afwerking. In dit geval voerde Ecograss het project uit in opdracht van Tuinaanleg Bart Peters BVBA, die deze prachtige stadstuin ontwierp.

Onze gespecialiseerde installateurs verzorgden de kunstgras plaatsing van de grasmat, die is ingestrooid met een laagje invulzand. Dit instrooizand zorgt voor een extra natuurlijke aanblik, loopt prettiger en beschermt de verankering van de vezels in de rug van de grasmat.

Het resultaat is een groene stadstuin die weinig onderhoud vergt. Het gras hoeft immers niet gemaaid, gesproeid of bemest te worden. Verder is het fijn dat de grasmat het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden mooi blijft en betreden kan worden. Zo kunnen deze klanten op ieder gewenst moment genieten van een prachtige tuin met een heerlijk vol gazon.

Royal Grass Bliss

Begin dit jaar lanceerde Royal Grass® een reeks nieuwe kunstgrassen. Ieder met verrassende, fraaie eigenschappen die uw tuin er nog natuurlijker uit doen zien. Eén van die nieuwe modellen is Royal Grass Bliss®. Voor dit project in een gezellige stadstuin Oudsbergen maakte Ecograss voor het eerst gebruik van dit nieuwe model. En het resultaat mag er zijn; doordat de lange sprieten extra dicht op elkaar staan oogt dit gazon lekker zacht en vol!

Waarom kunstgras?

Deze klant was op zoek naar een oplossing voor een mooie groene stadstuin. Veel kleinere tuinen zijn namelijk niet geschikt voor echt gras. Deze tuin was door de omringende bebouwing bijvoorbeeld te schaduwrijk om echt gras mooi groen te houden. Bovendien wilde deze klant zo min mogelijk tijd verliezen aan het onderhoud van de tuin om in de kostbare vrije tijd zoveel mogelijk van de tuin te kunnen genieten.

Het nieuwste kunstgras

Na de klant zorgvuldig te hebben voorgelicht over de verschillende opties werd uiteindelijk gekozen voor Royal Grass Bliss®, een van de nieuwe modellen uit de Royal Grass®-collectie. De klant was vooral onder de indruk van de prachtige volle uitstraling en de nazomerse tint van dit grastapijt.

Royal Grass Bliss® onderscheidt zich door extra lange vezels (52mm) die bovendien extra dicht op elkaar staan. Doordat iedere spriet door de ReaDY®-technologie bovendien een eigen “groeirichting” heeft, ontstaat een extra volle en levendige grasmat met een zeer natuurgetrouwe uitstraling.

De volle aanblik gaat gepaard met een zachte, zomerse kleur. Die wordt verkregen door de gebruikelijke groene grassprieten hier en daar af te wisselen met wat zongebruinde sprieten. Zodoende krijgt het gras een natuurgetrouwe warme tint. Door de MiNT®-technologie is Royal Grass Bliss® bovendien een kunstgras zonder onnatuurlijke glans.

Milieuvriendelijk

Minder zichtbaar, maar niet minder belangrijk is de duurzaamheid van deze grasmat. Door de hoge kwaliteit gaat het kunstgras jarenlang mee en kan het intensief gebruikt worden. Door de ecologische backing kan de grasmat bovendien volledig gerecycled worden.