Voorbeeld van een mooie stadstuin met kunstgras

Voorbeeld van een mooie stadstuin met kunstgras

Een gazon mooi groen houden in een kleine stadstuin is geen eenvoudige opgave. Vaak wil het gras niet goed gedijen en krijgt u veel last van mos en onkruid. Gelukkig is kunstgras ook in stadstuinen een uitstekende oplossing. Dit project in een kleine, maar heerlijk groene stadstuin in het centrum van Hasselt is daar een goed voorbeeld van. Omdat het gazon van echt gras maar niet mooi groen wilde blijven, besloot de eigenaar kunstgras te laten plaatsen. Een hele verbetering!

Gazon in een kleine stadstuin

Het is ontzettend lastig om echt gras te laten groeien in een stadstuin. Het probleem is dat veel kleine tuinen in een stedelijke omgeving te weinig zonlicht krijgen. Hierdoor wordt het gazon te drassig en gaat er veel mos groeien. In de zomer wordt het gazon vaak juist erg droog en dor. Dat was ook het probleem in deze tuin in Hasselt. Doordat de tuin te schaduwrijk was, ontstond er veel mosvorming, terwijl de weelderige beplanting in de zomer de weinige neerslag opslokte. Hierdoor lag het gazon er doorgaans armetierig bij.

Toch een groene stadstuin?

Een kunstgras tuin is een uitstekende oplossing in stadstuinen. Kunstgras is niet afhankelijk van water of zonlicht en blijft ongeacht de omstandigheden altijd mooi groen. Zodoende kunt u dus ook in een stadstuin genieten van een mooi, frisgroen gazon. Kunstgras is door de dichte grasbezetting bovendien veel minder gevoelig voor mosvorming en mochten er toch mossen tussen de kunstgrasvezels gaan groeien, dan zijn deze eenvoudig te verwijderen.

Een wilde stadstuin

Bij Ecograss kunt u kiezen uit een breed scala aan natuurgetrouwe kunstgrassen van het merk Royal Grass®. In dit geval koos de klant voor Royal Grass Sense®. Dit is een model met extra lange vezels, die bovendien voorzien zijn van ReaDY®, een technologie die ervoor zorgt dat de vezels niet allemaal dezelfde kant opstaan, maar stuk voor stuk een eigen “groeirichting” hebben. Hierdoor oogt het gazon lekker ongerept. Perfect voor klanten die op zoek zijn naar een wat wildere uitstraling.

Compleet verzorgd

Bij Ecograss doen we er alles aan om onze klanten te ontzorgen. Dat begint al bij de eerste ontmoeting; we voorzien u van heldere en volledige informatie en geven u graag een rondleiding door onze showtuin. Heeft u een geschikt kunstgras gevonden? Dan kunnen wij de volledige aanleg voor u voorzorgen. Onze tuinarchitecten kunnen een prachtige tuin met kunstgras ontwerpen, die we vervolgens geheel in eigen beheer kunnen realiseren.

Ook voor dit project was Ecograss verantwoordelijk voor de complete plaatsing. We realiseerden eerst een geschikte ondergrond en creëerden een afboording rond de beplanting in het gazon. Dit zorgt ervoor dat de plant niet verder kan gaan groeien in de onderlaag en geeft het gazon een nette, verzorgde aanblik. Vervolgens plaatsten we de grasmat zelf.

Weinig onderhoud

Het resultaat is een weelderig groene grasmat in deze kleine stadstuin midden in Hasselt. Het weelderige gras steekt mooi boven het omliggende terras uit. Gegarandeerd dat het gazon altijd mooi groen blijft en ook over mosvorming hoeven deze eigenaren niet meer in te zitten. Kunstgras vergt verder nauwelijks onderhoud, dus ook klussen als grasmaaien, verticuteren en bemesten zijn verleden tijd. Tijd om van de tuin te genieten dus!