KUNSTGRAS PRIJZEN

Er zijn vele leveranciers van kunstgras en daarmee kan ook de kunstgras prijs kan sterk uiteenlopen. Dat komt voor een groot deel doordat de kwaliteit tussen de verschillende merken en soorten kunstgras varieert. Over het algemeen geldt dat een duurder kunstgras een betere kwaliteit heeft en daardoor langer meegaat. Bij Ecograss gaan we in ieder geval niet voor het goedkoopste kunstgras, maar leveren we topkwaliteit kunstgras van het merk Royal Grass®. Zodoende kunnen we u verzekeren van een fraaie, zeer natuurlijk ogende grasmat die intensief gebruikt kan worden en geschikt is voor in de tuin, op het balkon en voor sport en spel. Als officiële dealer van Royal Grass® in Limburg kunnen we u dit prachtige kunstgras aanbieden tegen de beste prijzen en met de beste service.

.

HOEVEEL KOST KUNSTGRAS?

De kunstgras prijs wordt berekend per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak, hoe duurder het kunstgras dus wordt. De prijs per vierkante meter wordt grotendeels bepaald door de gebruikte grondstoffen en de manier waarop de grasmat is opgebouwd. Heeft het kunstgras bijvoorbeeld een dubbele backing, zijn de vezels voorzien van uv-filters en zijn de vezels veerkrachtig genoeg voor actieve betreding? Daarnaast hebben zaken als de lengte van de vezels en de hoeveelheid vezels per vierkante meter invloed op de kunstgras prijs.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

De ReaDY®-technologie zorgt ervoor dat onderstaande kunstgrassen voorzien zijn van speciale vezels die net als echt gras stuk voor stuk een eigen positie hebben. Hierdoor oogt het gras minder statisch en extra realistisch. Onderstaande grassen zijn zeer populair, verschillende eigenschappen en tevens verschil in kunstgras prijs.

Kunstgras prijs

ROYAL GRASS® WAVE

Dit kunstgras dat door iets kortere vezels een mooie pasgeleden gemaaide uitstraling  heeft. Het gazon oogt lekker levendig en fraai.

Lengte vezels: 36mm

€ 33,95 / m²

Kunstgras prijs is incl. 21% BTW

Royal Grass Sense

ROYAL GRASS® SENSE

Dit kunstgras heeft extra veel vezels per vierkante meter, een mooie lengte en een nazomerse tint door het gebruik van wat zongebruinde sprieten.

Lengte vezels: 52mm

€ 39,95 / m²

Kunstgras prijs is incl. 21% BTW

Royal Grass Lush

ROYAL GRASS® LUSH

De lange vezels oogt dit gazon ongerept en weelderig. Bij uitstek geschikt in landelijke tuinen en siergazons die actief betreden worden.

Lengte vezels: 42mm

€ 39,95 / m²

Kunstgras prijs is incl. 21% BTW

Bekijk onderstaande video en leer hoe de ReaDY®-technologie werkt.

KUNSTGRAS PRIJS BEREKENEN

Als u kunstgras koopt, dan kunt u ervoor kiezen om het zelf te plaatsen, maar u kunt de plaatsing ook uitbesteden aan een gespecialiseerd installateur. Het plaatsen van kunstgras is namelijk een klus die veel aandacht vraagt. U heeft immers niet alleen te maken met het plaatsen van de grasmat zelf en al het snijwerk dat daarbij hoort, maar ook met het aanleggen van een geschikte ondergrond en het maken van kantopsluitingen. Bij Ecograss kunnen we de volledige installatie voor u verzorgen, inclusief graaf- en grondwerken. Onze kunstgras plaatsers komen altijd vooraf op locatie langs om de nodige opmetingen te verrichten en een zorgvuldig legplan te maken. Hierdoor houden we het snijverlies minimaal, waardoor u minder kunstgras verspilt.

Wilt u de kunstgras prijs weten en hoeveel het aanleggen van kunstgras voor uw project kost? We maken graag een vrijblijvende prijsberekening voor u. Vul enkele gegevens in en ontvang een richtofferte.

KOSTEN KUNSTGRAS PLAATSEN

Naast de kunstgras prijs zelf moet u rekening houden met bijkomende kosten voor de voorbereidende werken en de aanleg. Hoeveel dit is, hangt onder andere af van de bodemomstandigheden, wat de beoogde toepassing van het kunstgras is, hoeveel graafwerken er nodig zijn, wat voor ondergrond u kiest, hoeveel er gesneden moet worden en wat voor materialen als lijm en instrooizand u nodig heeft. Uiteindelijk vormen de kunstgras prijs en de kosten voor de volledige installatie samen de totaalprijs.

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

PRIJS-KWALITEIT

Zoals gezegd hangt de kunstgras prijs doorgaans nauw samen met de kwaliteit ervan. Kunstgras met een zeer goedkope prijs per vierkante meter is daardoor op de lange termijn vaak helemaal geen gunstige investering. Een grasmat die gemaakt is met de beste materialen, die uv-filters heeft en voorzien is van een dubbele backing is doorgaans duurder, maar raakt minder snel beschadigd en blijft veel langer mooi. De vezels zullen bijvoorbeeld minder snel plat gaan liggen of loslaten als er veel op gelopen wordt. Kwaliteitskunstgras zal verder niet verkleuren door zonlicht. Het nabootsen van de uiterlijke kenmerken van echt gras brengt extra onderzoeks- en productiekosten met zich mee, waardoor de prijs iets hoger is. Ook de grashoogte en het aantal vezels heeft invloed op de prijs. Een extra volle grasmat met lange sprieten is vaak iets duurder dan een kort gazon met minder vezels.

VEILIGHEID KUNSTGRAS

De kwaliteit van kunstgras gaat hand in hand met de veiligheid ervan. Vooral online worden er veel kunstgrassen aangeboden uit goedkope productielanden. Deze producten lijken misschien voordelig, maar zijn ze ook veilig? Meestal is het moeilijk te achterhalen op wat voor manier dit kunstgras is gemaakt en wat voor grondstoffen er gebruikt zijn. U weet bijvoorbeeld niet of er zware metalen verwerkt zijn in de grasmat. Royal Grass® wordt binnen de EU vervaardigd. Er gelden hier strenge veiligheidseisen en het kunstgras voldoet dan ook aan strikte veiligheidsstandaarden (NEN-EN 71-3). Dit zijn dezelfde eisen als waar kunststof kinderspeelgoed aan moet voldoen.

ZELF KUNSTGRAS PLAATSEN

Wilt u kosten besparen en gaat u een flinke klus niet uit de weg? Dan is het eveneens mogelijk om het kunstgras bij ons te kopen en zelf aan te leggen. U moet er echter wel rekening mee houden dat het aanleggen van kunstgras een tijdrovende en soms ook ingewikkelde klus is, waarbij een foutje zo gemaakt is. Vooral als het gazon veel ronde of hoekige vormen heeft, wordt de klus gecompliceerder en krijgt u al snel te maken met veel snijverlies, waardoor de kosten oplopen. We wijzen u er graag op dat de prijs voor de aanleg slechts een relatief klein deel vormt van de totale kosten voor het project. Het beschadigen of in een later stadium moeten herstellen of vervangen van uw grasmat is beslist duurder. Denk daarom goed na of u deze klus zelf uit kunt voeren. Heeft u daar alle vertrouwen in? Dan voorzien we u graag van tips en advies.