Kunstgras heuvel

Vernieuwen speelheuvel

Wat is er leuker dan een heuvel met speeltoestellen voor kinderen om op te spelen? Ecograss heeft in het Limburgse As onlangs een speelheuvel met kunstgras aangelegd. Kunstgras installeren op een heuvel vereist de nodige aandacht omdat het niet mag gaan schuiven. Hoe heeft Ecograss dat aangepakt?

Waarom kunstgras op de speelheuvel?

Kunstgras is ideaal voor sport en spelomdat het erg slijtvast is. Het natuurlijke gras dat voorheen op de heuvel lag, was compleet stukgelopen door de spelende kinderen. Wanneer het regende werd het gras bovendien te nat en modderig om op te spelen. Kunstgras is bestand tegen intensief gebruik en is ook direct na een regenbui weer te betreden zonder dat de kinderen vies worden.

Kunstgras leggen op helling

Bij kunstgras plaatsen op een helling is het belangrijk dat het niet gaat schuiven. Daarom heeft Ecograss het kunstgras volledig verlijmd. Hiervoor is in totaal maar liefst 500 kg tweecomponentenlijm gebruikt. Het kunstgras is gelegd op een ondergrond van stabilisé.

Welke type kunstgras is geschikt voor een speeltuin?

De belangrijkste voorwaarde voor kunstgras voor een speeltuin is dat het veilig is voor de kinderen. Ecograss gebruikt kunstgras van Royal Grass. Dit kwalitatief hoogwaardige kunstgras is uitgebreid getest op veiligheid voor de gezondheid. Kunstgras van Royal Grass voldoet dan ook aan de strengste Europese veiligheidsnormen.

Daarnaast dient kunstgras voor een speeltuin bestand te zijn tegen dagelijks intensief gebruik. Daarom is voor de speeltuin in As gekozen voor Royal Grass Xplay. Dit kunstgras is speciaal ontworpen voor speelplaatsen en daardoor extra sterk en slijtvast.

Naast de speelheuvel is er ook kunstgras geïnstalleerd voor het bijbehorende speelveld met picknicktafels. Ook hiervoor is Royal Grass Xplay gebruikt. Dit speelveld is ingestrooid met silicazand om het te verzwaren zodat het strak blijft liggen.

 

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?