Bloementuin met hond

Bloementuin met hond

Verandert jouw gazon ook in een stoffig lapje grond als het een tijdje niet regent? En wordt het bij de eerste de beste bui een modderpoel? Het zijn bekende problemen met gazons van natuurgras. Helemaal als je huisdieren hebt, zorgt dat voor problemen. De hond loopt het gras stuk, rolt door de modder en draaft met zwarte poten en een smerige vacht het huis weer in. Door alle aandacht die het gazon daardoor opeist, blijft er voor het verzorgen van de bloemen en planten in de tuin weinig tijd over en wordt het nagenoeg onmogelijk een mooie bloementuin te onderhouden.

Als je kampt met een gazon dat maar niet mooi groen wil blijven, bijvoorbeeld doordat het zomers uitdroogt en ’s winters te drassig wordt of doordat jouw hond het gazon telkens kapot rent, dan is kunstgras een uitstekend alternatief. Met kunstgras ligt je gazon er altijd prachtig bij, zonder dat het veel onderhoud vergt. Zodoende houd je eindelijk tijd over voor het verzorgen van de rest van je tuin en kun je bijvoorbeeld de  bloementuin waar je al zolang van droomt realiseren. Bovendien kunnen huisdieren in de tuin spelen, zonder het gazon te beschadigen of vies te worden.

Ecograss is dé kunstgrasspecialist in Limburg en Vlaams-Brabant. Al sinds 2006 plaatsen we kunstgras aan voor de mooiste siertuinen en bloementuin. Als officiële dealer van Royal Grass kunstgras beschikken we over kwaliteitskunstgras dat perfect bestand is tegen spelende honden. Heb je interesse in kunstgras voor een bloementuin of siertuin? Kom eens langs in onze kijktuin.

Voordelen bloementuin met kunstgras

  • Weinig onderhoud
  • Altijd groen
  • Geen modder of plassen
  • Droogt niet uit
  • Geen gele, bruine of kale plekken
  • Geen engerlingen of grasziektes
  • Geschikt voor honden

Echt gras moeilijk mooi te houden

Een mooi groen gazon mag natuurlijk niet ontbreken in een siertuin. Het probleem met natuurgras is dat het erg kwetsbaar is. Echt gras wordt snel stukgelopen, droogt uit als het niet regent en wordt drassig bij neerslag. Bovendien kunnen engerlingen en grasziektes het gazon beschadigen. Als er huisdieren op het gras spelen, dan rennen en graven zij het gazon al snel kapot. Bovendien zorgt hondenurine voor gele plekken in het gazon.

 

Met kunstgras zijn al deze problemen in een keer verleden tijd. Het gras ligt er altijd prachtig bij, wordt nooit drassig of modderig en is niet vatbaar voor engerlingen of grasziektes. Ons kunstgras is bovendien sterk genoeg voor spelende honden en andere huisdieren.

Waarom kunstgras aanleggen in een bloementuin?

Veel van onze klanten aarzelen in eerste instantie kunstgras aan te laten leggen in hun tuin of bloementuin omdat ze bang zijn dat het kunstgras hun tuin een onnatuurlijke uitstraling geeft. Ze zijn bang dat kunstgras er ‘nep’ uitziet en dus misstaat in een tuin vol natuurlijke elementen. Met kunstgras van Royal Grass hoef je er beslist niet bang voor te zijn dat het ten koste gaat van het uiterlijk van je tuin. Het kunstgras is namelijk speciaal ontwikkeld voor in de tuin en heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Zelfs van dichtbij zie je nauwelijks dat het geen echt gras is. Onze gespecialiseerde installateurs kunnen het gras bovendien om obstakels als plantenbakken, bomen, struiken, waterpartijen en bloemenperken heen leggen.

Onderhoudsvriendelijk kunstgras

Doordat natuurgras zo kwetsbaar is, kost het een hoop onderhoud. Om het gras mooi groen te houden, moet je het niet alleen regelmatig maaien, je dient het gazon ook te sproeien als het niet regent en je moet het regelmatig verticuteren en bemesten. Dit kost een hoop tijd en is zwaar werk. Vooral als je last hebt van lichamelijke problemen of een dagje ouder wordt, is het onderhoud van het gazon iets om tegenop te zien.

Kunstgras vergt nauwelijks onderhoud en ziet er desondanks altijd even mooi uit. Je kunt de grasmaaier in de schuur laten staan, hoeft nooit meer te sproeien en ook verticuteren en bemesten zijn verleden tijd. Daardoor houd je tijd over om aandacht te besteden aan de bloemen en planten, waardoor niet alleen het gras, maar je complete tuin ervan zal opleven.

Ook voor een siertuin met honden

De meeste baasjes durven hun hond nauwelijks los te laten in hun siertuin. De kans dat de hond het gazon stukloopt is levensgroot en bovendien hebben de meeste honden de neiging om in het gras te gaan graven. Daar komt nog eens bij dat hondenurine schadelijk is voor natuurgras.

Kunstgras en huisdieren is geen probleem/ Het is bij uitstek een geschikte oplossing voor jouw siertuin of bloementuin. Het gazon wordt nooit drassig en de hond kan dus niet door de modder gaan rollen. Bovendien zal de hond met kunstgras niet in het gazon gaan graven. Hondenurine veroorzaakt geen gele plekken en ons kunstgras is gegarandeerd stevig en slijtvast genoeg voor zelfs de grootste en meest energieke honden. Als de honden een fijn gazon hebben om op te spelen zullen zij bovendien minder snel door de borders met bloemen en planten gaan rennen.

De veiligheid

Als je jouw trouwe viervoeter loslaat in de tuin, dan wil je er wel zeker van zijn dat het kunstgras veilig is voor de gezondheid van je huisdier. Koop daarom alleen kunstgras van een betrouwbare producent. Waarom: Als de herkomst van het kunstgras onbekend of onduidelijk is, dan weet je ook niet op wat voor manier het geproduceerd is en wat voor grondstoffen er gebruikt zijn. Je kunt er dan niet zeker van zijn dat het kunstgras veilig is voor je huisdier. Royal Grass kunstgras is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en honderd procent veilig bevonden.

Ruim urine en uitwerpselen op

Ontlasting en urine van honden zijn niet schadelijk voor het kunstgras. Uit hygiënisch oogpunt raden we wel aan ontlasting op te ruimen en de plek van het ongelukje na te spoelen met lauwwarm water. Waarom: Hierdoor houd je het kunstgras schoon en voorkom je geuroverlast als het een tijdje niet regent.