Kunstgras sportveldje

Kunstgras sportveldje in de tuin

Als je echt gras gebruikt voor het plaatsen van een sportveldje in de tuin, is de kans groot dat je eindigt met een kale, stoffige vlakte die als het regent, verandert in een modderpoel en een groot deel van het jaar onbespeelbaar is. Veel mensen besluiten daarom maar helemaal af te zien van sportveldje in de tuin. Erg jammer, want met kunstgras kun je op een eenvoudige manier een sportveld in de tuin realiseren dat altijd mooi groen en bespeelbaar is.

Maar is kunstgras voor tuindoeleinden wel sterk genoeg om intensief op te spelen en sporten? En is de ondergrond niet te hard? Het zijn vragen waar veel klanten mee zitten als ze overwegen een sportveldje in de tuin aan te laten leggen. Bij Ecograss kunnen we je verzekeren dat ons kunstgras uitstekend geschikt is voor sport- en speelvelden. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen van kunstgras voor een sportveldje in de tuin zijn.

Wil je ook een kunstgras sportveldje in de tuin laten installeren? Kom gerust eens langs in onze kijktuin in As en laat je informeren over de mogelijkheden.

De voordelen van een kunstgras sportveldje:

  • Stevige, slijtvaste vezels
  • Voor intensief gebruik
  • Altijd te betreden
  • Het hele jaar door groen
  • Droogt snel op
  • De juiste demping
  • Natuurgetrouw uiterlijk

In onderstaande video tonen wij het voordeel van kunstgras ten opzichte van natuurgras

Waarom kunstgras?

De meeste mensen die een sportveldje in de tuin aan willen leggen, willen daarvoor in eerste instantie echt gras gebruiken. Helaas kleven er nogal wat nadelen aan het gebruik van natuurgras voor sportveldjes. Echt gras is erg kwetsbaar, wordt drassig als het geregend heeft en je loopt het al snel stuk, helemaal als je het intensief gebruikt, zoals met een sportveld. Daar komt nog eens bij dat we in België kampen met een veranderend klimaat, waarbij lange periodes van droogte afgewisseld worden met zware buien. Hierdoor zal het sportveldje een groot deel van het jaar niet te gebruiken zijn.

Met kunstgras heb je nooit meer last van een modderig gazon,  gele of kale plekken. Het gras blijft altijd mooi groen, er blijven geen plassen op staan en het droogt snel op als het geregend heeft. Het wordt dus nooit drassig en modderig, waardoor de kinderen erop kunnen spelen zonder vies te worden. Een kunstgras sportveldje in de tuin is dan ook het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden, te gebruiken.

De nadelen van rubbertegels

Omdat natuurgras veel onderhoud vergt en al snel modderig wordt, kiezen sommige mensen voor rubbertegels als alternatief. Rubbertegels zijn veilig en onderhoudsvriendelijk, maar hebben natuurlijk niet dezelfde groene uitstraling als echt gras. Bovendien worden rubbertegels al snel erg glad als het geregend heeft en kunnen ze zorgen voor geuroverlast als het warm wordt.

Met kunstgras creëer je een speelveld dat net zo stevig en onderhoudsvriendelijk is als een ondergrond van rubbertegels, maar er veel groener en uitnodigender uitziet. Het wordt niet glad en zorgt nooit voor geuroverlast. Bij Ecograss kunnen we zorgen voor een kunstgras ondergrond die een vergelijkbare demping als rubbertegels heeft.

Royal Grass XPlay

Als je kunstgras aanlegt voor een sportveldje in de tuin, dan moet het stevig en veerkrachtig zijn. Ecograss heeft een ruime collectie aan kunstgrassen, waarvan sommige modellen bij uitstek geschikt zijn om op te spelen. Royal Grass XPlay is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor sport- en speltoepassingen. Het kunstgras heeft extra robuuste vezels, waardoor de grasmat zelfs bestand is tegen het meest intensieve gebruik.

Wil je de verschillende modellen graag eens van dichtbij bekijken? In onze kijktuin in As hebben we alle kunstgrassen aangelegd in overzichtelijke gazons zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Neem de kinderen gerust mee en laat hen alvast een balletje trappen op het gras. Onze experts staan klaar om je direct uitgebreid te informeren.

Kunstgras ondergrond

Een goede ondergrond is altijd belangrijk bij het leggen van kunstgras en als het grastapijt bestemd is voor een sportveldje al helemaal. Een slechte ondergrond kan niet alleen zorgen voor verzakkingen en wateroverlast, maar ook voor blessures. Als je het kunstgras door Ecograss aan laat leggen dan verzorgen we direct de grondwerken. We besteden altijd veel aandacht aan het creëren van een geschikte ondergrond en opbouw. Daarbij kijken we zorgvuldig naar de beoogde toepassing en de plaatselijke omstandigheden. Met onze kennis en ervaring kunnen we in iedere tuin de juiste onderlaag creëren en voor sport- en speelveldjes kunnen we bijvoorbeeld een extra sporttechnische onderlaag of speciale valdemping onder het veld aanbrengen.

Lijnen en kleuren

Een sportveldje is pas helemaal af als het is voorzien van de juiste belijning. Bij Ecograss kunnen we lijnen van wit kunstgras integreren in het sportveld. Hierdoor blijven deze altijd duidelijk zichtbaar. Voorafgaand aan het maken van de lijnen, stellen we een duidelijk legplan op, zodat de belijning altijd de juiste verhoudingen heeft. Zo creëren we de mooiste voetbalveldjes, hockeyveldjes en multifunctionele sportvelden. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende kleuren kunstgras voor het veld en bij grotere velden kunnen we zelfs een maaieffect aanbrengen.

 

.  .

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?