Kunstgras: minder onderhoud en meer ontspannen

Kunstgras: minder onderhoud en meer ontspannen

Omdat dit gezin uit Pelt zomers niet op vakantie kan in verband met werk, verlangde men naar een tuin die maximale ontspanning biedt en tegelijkertijd weinig onderhoud vergt. Tuinaannemer Gert Kwanten maakte een prachtig tuinontwerp met een stijlvol overloopzwembad, een breed loungedeck, een buitenkeuken en een veranda, terwijl Ecograss zorgde voor een weelderig kunstgras gazon dat vrijwel geen onderhoud vergt.

Opgroeiende kinderen

Na veertien jaar was dit gezin wel toen aan een nieuwe tuin; de dochter is inmiddels vijftien jaar oud, waardoor de focus verlegd kon worden van een tuin die primair bedoeld is om in te spelen naar een tuin waar het hele gezin optimaal in kan ontspannen. Beide ouders werken 6 dagen in de week en door hun werk kan de familie ’s zomers doorgaans niet op vakantie. Daarom wilden zij een tuin die geschikt is voor een “vakantie in eigen tuin”.

Een kunstgras gazon

Een belangrijke wens van de klanten was om de tuin wat onderhoudsvriendelijker te maken. Een belangrijk onderdeel daarvan was de aanleg van een kunstgras gazon. Ecograss plaatste een prachtig kunstgras grasveld, dat nauwelijks van echt te onderscheiden is, maar tegelijkertijd vrijwel geen onderhoud vergt. Zo vormt het gazon de basis van deze onderhoudsvriendelijke tuin.

Kunstgras en zwembad

Kunstgras is niet alleen erg gemakkelijk in het onderhoud, het blijft ook altijd mooi en schoon. Overtollig water zakt bijvoorbeeld door de grasmat heen weg in de ondergrond, waarna het grastapijt snel weer opdroogt. Erg fijn als het regent. Bovendien wordt kunstgras niet drassig door overtollig water uit het zwembad.

Royal Grass Lush®

In deze tuin is gekozen om Royal Grass Lush® te plaatsen. Dit is een kunstgras dat met name opvalt door de warme tint. Die mooie kleurschakering wordt bereikt door het gebruik van wat zongebruinde sprieten tussen de verder overwegend groene grasmat. Hierdoor krijgt de grasmat een mooie nazomers tint. Royal Grass Lush® heeft verder een prettige lengte van 42mm. Die sprieten staan door de ReaDY®-technologie bovendien op een speelse wijze alle kanten op.

Heerlijk ontspannen

De tijd die men bespaart op het onderhoud kan men gebruiken om lekker te ontspannen. En daar biedt deze prachtige tuin alle gelegenheid toe; het gezin kan bijvoorbeeld een ontspannende duik. Op het loungedeck kan men lekker zonnen. De tuin is verder voorzien van een overdekt terras, een buitenkeuken en een vuurschaal, waarbij men op zoele zomeravonden tot in de late uurtjes buiten kan zitten. Daarmee is deze tuin een vakantiebestemming op zichzelf!