Kunstgras nieuwbouwtuin

Kunstgras in nieuwbouwtuin

Deze tuin in de nieuwe verkavelingswijk in Dilsen-Stokkem is een goed voorbeeld van een nieuwbouwtuin met kunstgras. De klanten besloten kunstgras te laten plaatsen nadat zij onder de indruk waren van het kunstgrasgazon bij de overburen, die vorig jaar al kunstgras lieten leggen door Ecograss.

Kunstgras voor nieuwbouw

Heb je net als deze klanten een nieuwe woning gekocht of ben je van plan een nieuwe tuin aan te leggen? Dan is kunstgras wellicht een geschikte oplossing. Met kunstgras hoef je je nooit meer druk te maken om grasmaaien, sproeien en verticuteren en geniet je van een tuin die altijd mooi groen blijft, ook als de kinderen of huisdieren erop spelen.

Omdat de planten en bomen in een nieuwe tuin nog moeten groeien, ogen de meeste nieuwbouwtuinen aanvankelijk nogal kaal en ongezellig. Het fijne van kunstgras in een nieuwbouw tuin is dat het direct zorgt voor een aanzienlijke hoeveelheid groen. Het heeft meteen de ideale lengte en ligt er het hele jaar door prachtig bij, ongeachte de bodemomstandigheden of het weer. Zo kun je direct genieten van een vol en weelderig gazon.

Inspiratie bij de buren

Vaak zijn onze eerdere klanten de beste ambassadeurs van ons werk. Dat was ook bij dit project het geval. De eigenaars van deze tuin kwamen namelijk op het idee om kunstgras te laten plaatsen nadat zij de tuin van de overburen zagen. Die hadden vorig jaar al kunstgras laten leggen. Door de goede ervaringen van deze overburen besloten de nieuwe klanten ervoor te kiezen hun tuin aan te laten leggen door dezelfde tuinaannemer in samenwerking met Ecograss.

In samenwerking met tuinaannemer

Bij Ecograss kunnen we ieder project namelijk volledig in eigen beheer uitvoeren, maar we werken ook graag samen met tuinaannemers. In dit geval werd de tuin ontworpen en aangelegd door tuinaannemer Euroklinker. De tuinaannemer nam tevens alle grondwerken voor zijn rekening, waarna wij het kunstgras plaatsten.

Plaatsen van het kunstgras

Ecograss verzorgde, nadat de tuinaannemer de voorbereidende werken had getroffen, de vakkundige plaatsing en de afwerking van de grasmat. Daarvoor maakten we gebruik van Royal Grass Silk 35®, een kunstgras met zijdezachte vezels. De klanten kozen voor dit fraaie model omwille van de wat kortere vezels die zorgen voor een verzorgde, pasgeleden gemaaide uitstraling. Doordat de vezels wat minder lang en lekker stevig zijn, kan het gazon bovendien intensief gebruikt worden. Prachtig in een moderne strakke tuin als deze.

Het nut van instrooizand

Na het aanleggen van het kunstgras hebben we de grasmat ingestrooid met een laagje speciaal zand. Veel klanten vragen zich af waar dit voor dient. Het laagje instrooizand is allereerst belangrijk om de verankering van de vezels in de grasmat te beschermen. Daarnaast loopt kunstgras met instrooizand prettiger en het ziet er natuurlijker uit. We gebruiken altijd een speciaal instrooizand met stevige korrels. Deze zitten diep in de mat, worden er niet uitgelopen en zijn volstrekt veilig.

Weinig onderhoud

Het weinige onderhoud dat het vergt was voor deze klanten van Ecograss een belangrijke reden om kunstgras te laten plaatsen. Kunstgras hoeft nooit gemaaid of beregend te worden en ook bemesten of verticuteren is niet nodig. Ook hoef je je met kunstgras nooit meer druk te maken om ongedierte. Zodoende kunnen deze klanten voortaan op ieder gewenst moment genieten van een mooi groen gazon.

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?