Kunstgras rondom een boom plaatsen

Wie wil er nu niet graag een tuin met gazon en bomen? Helaas zijn bomen en gras een lastige combinatie. Doordat bomen zonlicht blokkeren en water onttrekken aan het gazon, is het mooi groen houden van het gras vaak onbegonnen werk. Wilt u toch fijn gras onder bomen? Dan is kunstgras bij uitstek een geschikte oplossing. We kunnen kunstgras om bomen plaatsen en we verzorgen ook totaalprojecten met kunstgras en bomen.

Heeft u last van een lelijk gazon door de bomen in uw tuin? Ecograss kan kunstgras rond bomen plaatsen. Kom langs in onze kijktuin voor meer informatie en om onze kunstgrassen te bekijken.

Waarom gras onder bomen niet mooi groen blijft

Kale plekken in het gras-onder-de-boom-600x363 Bomen in of in de buurt van uw tuin kunnen een grote invloed hebben op uw gazon. Zo zorgen ze er onder andere voor dat het gras niet genoeg zon krijgt om te groeien. Maar dit is niet de belangrijkste reden dat bomen en gras moeilijk samengaan. Bomen hebben namelijk een hoop water nodig en hoe meer bomen er om het gazon staan, hoe minder er overblijft voor uw gazon.

Bomen vangen allereerst een hoop regenwater op, waardoor het gras onder bomen niet genoeg water krijgt. Daarnaast nemen de boomwortels al het water uit de bodem op. Vooral als het een tijdje niet regent, trekken bomen de bodem volledig droog. Als u bomen in de tuin heeft die veel water nodig hebben zoals wilgen, esdoorns en eiken, dan is het mooi groen houden van het gazon daardoor vaak onbegonnen werk.

Ook zorgen bomen voor problemen bij het bemesten van het gazon. De boomwortels zullen proberen de voedingsstoffen uit de mest op te nemen en gaan daardoor dicht onder het gazon groeien. Hierdoor ontstaan er vervelende hobbels in uw grasveld.

Kunstgras plaatsen om bestaande bomen

Plaatsing kunstgras-rondom-bome Heeft u bestaande bomen in de tuin en wilt u kunstgras laten plaatsen? Ecograss kan kunstgras rond bomen installeren. Daarbij is het onder andere belangrijk dat de bomen voldoende zuurstof en water kunnen krijgen. Kunstgras is van zichzelf lucht- en waterdoorlatend. Bij het aanleggen van de grasmat is het vooral belangrijk dat de ondergrond dat ook is.

Een geschikte onderbouw is dan ook cruciaal en bij Ecograss beschikken we over de kennis en ervaring om een geschikte, goed drainerende ondergrond te creëren waardoor de boom geen hinder ondervindt van het kunstgras. We zorgen voor een goede verticale drainage, zodat regenwater zonder problemen in de bodem onder de grasmat kan zakken en de boom het water op kan nemen.

Als de bomen in het gazon staan, dan moet het kunstgras uitgesneden worden. Dit is een klus die zorgvuldig moet gebeuren, omdat een foutje zo gemaakt is. Daarom maken we bij Ecograss altijd eerst een zorgvuldig legplan. Op die manier weten we vooraf precies waar de snijranden en naadverbindingen komen. Zodoende kunnen we het snijverlies tot het minimum beperken.

Een ander cruciaal onderdeel is het zorgen voor een goede kantopsluiting rond de boom. Dit is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortels van de boom niet in de onderlaag onder het gazon gaan groeien en uw grasmat omhoog duwen.

Bomen planten in kunstgras

Heeft u een nieuwbouwwoning en wilt u een volledig nieuwe tuin aan laten leggen? Of is het tijd voor een grondige tuinrenovatie en wilt u nieuwe bomen en een nieuwe gazon? Bij Ecograss kunnen we een op maat gemaakt ontwerp maken voor uw tuin met kunstgras en het project vervolgens van begin tot eind voor u verzorgen. Daarbij zorgen we voor de grondwerkzaamheden, de plaatsing van het kunstgras en het planten van bomen.

Het poten van bomen vereist de nodige aandacht. Zo is het belangrijk om te kijken naar wat voor bomen u plaatst. Sommige bomen wortelen namelijk verticaal, terwijl de wortels van andere bomen voornamelijk horizontaal groeien. In dat geval bestaat de kans dat de wortels vlak onder het gazon groeien en de grasmat opduwen. Bomen die verticaal wortelen zijn daardoor beter geschikt in een kunstgras gazon.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel ruimte u vrijlaat rondom de boom. Bomen blijven immers groeien, waardoor het niet verstandig is om het kunstgras te strak om de stam te plaatsen. Bij Ecograss houden we met al deze zaken zorgvuldig rekening. Om het opkomen van onkruid tegen te gaan, kunnen we bijvoorbeeld houtschors rond de boom strooien.

Onderhoud kunstgras en bomen

Bomen in gras zorgen door een gebrek aan zonlicht ook voor mosvorming in het gazon. Met kunstgras zult u hier minder last van hebben. Wel is het belangrijk om zo nu en dan de afgevallen bladeren en takken op te vegen. De bladeren en takken dragen namelijk kiemen van onkruid met zich mee. Door de takken en bladeren regelmatig op te vegen heeft u minder kans op onkruid in het gazon. Hoeveel tijd u hieraan kwijt bent, hangt onder andere af van het soort bomen om het gazon. Ook de mate van betreding is van invloed. Hoe vaker er op het gazon gelopen wordt, hoe minder kans onkruid heeft te ontkiemen in uw gazon.

Wilt u genieten van een gazon met bomen? Kunstgras onder bomen is de ideale oplossing. Vraag een vrijblijvende richtofferte aan.

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?