Tuin kunstgras plaatsen

Tuin uitvlakken en kunstgras plaatsen

Ondervindt u problemen door het niveauverschil in uw tuin? Een schuin aflopend gazon ziet er misschien leuk uit, maar is in veel situaties niet echt handig. Tafels en stoelen staan schuin, het is niet mogelijk om een zwembad op het gazon te plaatsen en ook lekker voetballen op het grasveld is er niet bij. Vooral als u kinderen heeft is een schuin gazon daarom een belemmering.

Als u kunstgras aan wilt laten plaatsen in uw tuin is het daarom belangrijk om te overwegen of u het gazon wilt laten uitvlakken. Als we bij Ecograss kunstgras aanleggen, kunnen we het perceel eventueel voor u egaliseren zodat u kunt genieten van een mooi vlak grasveld, waar u zonder problemen een zwembad, tuinmeubilair of speeltoestellen op kunt plaatsen. In dit artikel bekijken we wat de voor en nadelen zijn van het uitvlakken van het gazon en waarom kunstgras een ideale oplossing is als u uw tuin heeft laten egaliseren.

Heeft u interesse in het plaatsen van kunstgras? Neem dan contact op met Ecograss of breng een bezoek aan een van onze kijktuin in As.

Het gazon uitvlakken

Er zijn verschillende redenen om het gazon uit te vlakken als u een tuin heeft die schuin afloopt. Een belangrijke reden om te kiezen voor een egaal grasveld is dat het makkelijker is om dingen op het gazon te plaatsen. Een tuintafel op een aflopend gazon is natuurlijk niet handig en het is niet mogelijk om een trampoline of speeltoestel veilig op een schuin gazon te plaatsen. Verder kunt u nooit een zwembad kwijt op het gras en ook een lekker balletje trappen is er niet bij. Daarbij kan een aflopend gazon ook voor problemen zorgen als u een dagje ouder wordt of minder goed ter been bent.

Als we kunstgras installeren kunnen we het gazon daarom eerst voor u uitvlakken. Op die manier verhoogt u het gebruiksgemak. We egaliseren het gazon door bijvoorbeeld boordstenen te plaatsen aan de lage kanten van het veld, de ondergrond af te graven en het gazon op te hogen met een nieuwe onderlaag.

Een aflopend gazon

Als u niet van plan bent om een klimrek of zwembad op het kunstgras te zetten, dan kunt u er ook voor kiezen om de bestaande helling in tact te laten. Bij Ecograss kunnen we het kunstgras ook leggen op schuin aflopende percelen en op heuvels. Tevens realiseren we fraaie speelheuvels.

Het plaatsen van kunstgras op een helling vereist veel aandacht. Het kunstgras moet bijvoorbeeld goed vastgezet worden om te zorgen dat het niet gaat schuiven. Dat doen we onder andere door het te verlijmen of te verankeren met ankerpennen. Kunstgras op een helling geeft de tuin een speels en ongedwongen uiterlijk en is vooral geschikt als u wilt genieten van een mooi siergazon.

De voordelen van kunstgras

Als u uw gazon laat egaliseren, dan wilt u natuurlijk genieten van een fijn, groen gazon. Helaas is echt gras erg kwetsbaar en het is lang niet in iedere tuin vanzelfsprekend dat het gras goed gedijt. Veel mensen kampen al gauw met verdorde, kale plekken in het gras, bijvoorbeeld doordat de tuin te droog is, te weinig zonlicht vangt of een ongeschikte ondergrond heeft. Bovendien is gras gevoelig voor ongedierte, onkruid en hondenurine.

Met kunstgras in de tuin verzekert u uzelf van een gazon dat er altijd, het hele jaar door, tiptop bijligt. U heeft, ongeacht de ligging van uw tuin, nooit meer last van gele of kale plekken in het gras en u zult geen last hebben van engerlingen of ander ongedierte. Het voorkomen van mos en onkruid is veel eenvoudiger dan met een gazon van echt gras.

Kunstgras en kinderen

Een belangrijke reden om het gazon uit te laten vlakken is dat de kinderen op die manier lekker op het gazon kunnen spelen. Helaas is echt gras doorgaans te kwetsbaar om kinderen op te laten ravotten. Ze lopen het gras stuk en komen als het geregend heeft thuis met grasvlekken in de kleding en modder aan de schoenen.

Als u kinderen heeft die graag in de tuin spelen is kunstgras een ideale oplossing. Ons kunstgras is van de allerhoogste kwaliteit en daardoor bestand tegen het geweld van spelende kinderen. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras nooit modderig wordt. Het regenwater zakt direct door de grasmat heen en wordt opgenomen door de bodem. De grasmat zelf droogt snel op, waardoor de kleintjes direct na een flinke regenbui weer in de tuin kunnen spelen.

Altijd te gebruiken

Omdat echt gras snel stukgaat en drassig wordt als het regent, kunt u het lang niet altijd betreden. Als de kinderen bijvoorbeeld op het gras spelen als het net geregend heeft, dan zullen zij het direct stuklopen. Bij hevige regenval verandert het gazon in een modderpoel waar u geen gebruik van kunt maken.

Met kunstgras in de tuin bent u verzekerd van een grasveld dat u op ieder gewenst moment kunt gebruiken. Het gras blijft altijd mooi groen, wordt nooit modderig en droogt snel op. Hierdoor is het kunstgras tijdens alle seizoenen en onder alle weersomstandigheden te betreden.

Weinig onderhoud

Bij Ecograss willen wij mensen door middel van het aanleggen van kunstgras meer laten genieten van hun tuin. Waar u met echt gras veel tijd en energie kwijt bent aan onderhoudswerkzaamheden als het sproeien en maaien van het gazon, heeft u met kunstgras nauwelijks omkijken naar uw gazon. Daarmee is kunstgras de perfecte oplossing als u wel wilt genieten van een mooi groen gazon, maar het te druk heeft om vele uren te besteden aan het onderhouden van het gras.

Totaalprojecten

Heeft u een tuin met niveauverschil en wilt u het gazon laten uitvlakken? Bij Ecograss verzorgen we totaalprojecten, inclusief het ontwerp, de voorbereiding, grondwerken en installatie van kunstgras. We kunnen ook het perceel voor u egaliseren of ophogen, zodat u kunt genieten van een mooi, vlak gazon, dat ideaal is om lekker op te spelen. Op deze manier heeft u voor uw hele kunstgrasproject te maken met één aanspreekpunt. Zodoende voorkomt u misverstanden en kunnen de werkzaamheden op een snelle en efficiënte manier worden uitgevoerd.

Ons kunstgras

Bij Ecograss beschikken we over verschillende soorten kunstgrassen van het merk Royal Grass. Al deze kunstgrassen hebben een jarenlange levensduur en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. De verschillende modellen wisselen onderling wat betreft het uiterlijk en karakter. Zo hebben sommige modellen langere vezels, andere kortere en ook de kleur verschilt. Waar sommige modellen bij uitstek geschikt zijn als siergras, zijn andere modellen juist gemaakt om lekker op te spelen. In onze kijktuinen in As en Pelt hebben we de verschillende modellen aangelegd in overzichtelijke gazons, zodat u deze goed met elkaar kunt vergelijken. Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van uitgebreide informatie.

Start chat
1
Hulp nodig?
Ecograss support
Hallo,

Kunnen wij u misschien van dienst zijn?