Onderhoudsarme tuin in Lummen

Onderhoudsarme tuin in Lummen

Stijlvol, natuurlijk en bovendien erg gemakkelijk, met kunstgras creëert u eenvoudig en snel een onderhoudsarm gazon, zonder dat dit ten koste gaat van het groene, natuurlijke karakter van uw tuin. Een goed voorbeeld is deze tuin in Lummen. In deze ruime tuin installeerden we een fraai kunstgras gazon. Het natuurgetrouwe grasveld vormt een prachtig geheel met de witte tuinkamer, de keramische tegels en de sierlijke beplanting. Bekijk de foto’s bij dit project om inspiratie op te doen voor uw tuin.

Kunstgras of echt gras?

De aanleg van het kunstgras in deze tuin in Lummen is onderdeel van de realisatie van een volledig nieuw tuinontwerp van het gerenommeerde Vlaamse tuinaanlegbedrijf Gert Kwanten. Het gazon, met aan het hoofd daarvan een terras met tuinkamer, vormt het absolute middelpunt van de tuin.

Het kunstgras (Royal Grass Sense) heeft door de natuurlijke ‘groeirichting’ van de grassprieten een onvoorstelbaar natuurgetrouwe uitstraling, waardoor met het blote oog eigenlijk niet te zien is dat er kunstgras ligt. Onder de grasmat hebben we een drainagesysteem aangelegd zodat regenwater zonder problemen weg kan lopen en er nooit plassen op het gazon ontstaan.

Vanuit de aluminium tuinkamer met glazen wanden heeft men een prachtig zicht op het nieuwe gazon. Het terras bestaat uit fraaie keramische tegels en met een bankstel in de tuinkamer en een tuintafel in de open lucht, kan men onder alle weersomstandigheden en tijdens alle seizoenen genieten van het gazon. Grenzend aan de woning hebben de specialisten van Tuinaanleg Gert Kwanten verder een stevig houten terras gecreëerd. Het terras is gebouwd met duurzaam Ipé hardhout. Dit hardhout heeft een jarenlange levensduur, waardoor men het terras vele jaren kan gebruiken.

Rondom het gazon en de terrassen zijn brede borders met beplanting aangelegd. Een lang pad, aangelegd met zwarte gebakken tegels (Vandersanden Lucca Antica), loopt langs het gazon en de borders, van de woning naar het eind van de tuin. Voor de verlichting is gekozen voor stijlvolle antraciete grondspots.

Onderhoudsarme tuin

Alle onderdelen van de tuin, van het gazon, tot het terras en de beplanting zijn zo onderhoudsvriendelijk mogelijk. De aanleg van kunstgras is een belangrijke manier om een onderhoudsarme tuin te creëren. In de meeste tuinen neemt het gazon namelijk de meeste ruimte in en zorgt het grasveld daardoor ook voor het meeste onderhoud.

Door een gazon van kunstgras aan te laten leggen, heeft u nagenoeg geen omkijken meer naar uw gazon. U hoeft nooit meer gras te maaien of het gazon te sproeien en het gras blijft desondanks het hele jaar door mooi groen. In combinatie met andere onderhoudsvriendelijke onderdelen, zorgt u zodoende voor een tuin die weinig onderhoud vergt, waardoor u meer tijd overhoudt om de tuin te gebruiken waarvoor zij bedoeld is: om van te genieten.

Royal Grass Sense

Voor deze tuin hebben we zoals gezegd Royal Grass Sense gebruikt. Een van de bijzondere kenmerken van dit model kunstgras is dat de positie van iedere vezel verschilt. Hierdoor ontstaat het effect dat het lijkt alsof alle grassprieten (net als bij echt gras) een andere richting op groeien. Zoals met alle kunstgrassen van Royal Grass is ook Royal Grass Sense gegarandeerd veilig voor kinderen en huisdieren. Het kunstgras heeft een jarenlange levensduur en klanten ontvangen 15 jaar garantie op hun grasmat.

.  .