Kunstgras als oplossing tegen droogte en engerlingen

Kunstgras als oplossing tegen droogte en engerlingen

Engerlingen, ze zijn de nachtmerrie van iedere tuinman. Deze larven voeden zich namelijk met uw mooie gazon, waardoor er steeds meer gele en kale plekken ontstaan in het gras. Daar komt bij dat het steeds vaker langdurig niet of weinig regent, waardoor onze gazons in toenemende mate te weinig water krijgen. Door een combinatie van deze twee factoren blijft er na verloop van tijd niets anders over dan een dor, afgestorven gazon.

Wilt u genieten van een mooi groen gazon, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over droogte en engerlingen? Dan heeft Ecograss de oplossing voor u. Ons kunstgras is namelijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden, maar heeft geen water nodig en is niet gevoelig voor engerlingen. In dit artikel bekijken we waarom het zo lastig (en kostbaar) is een gazon van natuurgras te onderhouden en waarom kunstgras een geschikt alternatief is.

Kom gerust eens langs in een van onze kijktuin om onze kunstgrassen te bekijken. Onze kunstgrasexperts geven u graag een rondleiding.

Engerlingen

Wat zijn engerlingen eigenlijk? Engerlingen zijn larven van bladsprietkevers zoals de neushoornkever, meikever, junikever en johanneskever. Vooral in het voorjaar komen deze beestjes tevoorschijn en gaan zij uw gazon te lijf. U herkent engerlingen aan een wit lichaam met een oranje kop. De engerlingen kunnen wel 5 centimeter groot worden.

Doordat de engerlingen knagen aan de wortels van het gras, kunnen de grassprieten geen voeding uit de bodem halen. Hierdoor raken zij verzwakt en sterven zij uiteindelijk af, waardoor er gele en bruine plekken in het gras ontstaan. Engerlingen zijn moeilijk te bestrijden en trekken bovendien vogels aan die in het gras pikken. Hierdoor wordt uw gazon nog meer aangetast.

Kunstgras is een eenvoudige en duurzame oplossing als u last heeft van Engerlingen in de tuin. Door het echte gras af te graven en te vervangen voor kunstgras hebben de larven geen levensvatbare voedingsbodem meer en zullen zij uit uw tuin verdwijnen.

Weinig neerslag

Een andere reden waarom veel gazons er zo slecht bijliggen, is een gebrek aan neerslag. We kampen steeds vaker met langdurige perioden van droogte, waardoor het gras niet genoeg water krijgt als u het niet intensief beregent. Het sproeien van het gazon kost echter een hoop kostbaar (drink)water. Dit terwijl het water juist steeds schaarser wordt.

Met kunstgras kunt u de tuinslang opgerold laten. Kunstgras heeft geen water nodig en is dus niet afhankelijk van regen. Hierdoor ligt uw gazon er altijd prachtig bij, ongeacht de weersomstandigheden. Dit bespaart u niet alleen een hoop frustraties en werk, maar ook een hoop water.

Kostenbesparing

Met kunstgras in de tuin hoeft u uw gazon niet continue te herstellen en ook het bestrijden van engerlingen of andere plagen is niet nodig. Hierdoor houdt u een hoop tijd over en bespaart u onnodige kosten. Ons kunstgras heeft een levensduur van minimaal 15 jaar en vormt mede door die lange levensduur een zeer gunstige investering.

Met kunstgras in de tuin bent u nauwelijks tijd kwijt aan het onderhoud, terwijl uw gazon er het hele jaar door gegarandeerd perfect bijligt en te gebruiken is. Het belangrijkste onderhoud dat u heeft aan het kunstgras is het af en toe opruimen van afgevallen bladeren en takken. Zodoende houdt u tijd over om in uw vrije tijd lekker te genieten van uw tuin.

Populaire kunstgrassen

Het uiterlijk van het kunstgras is ook allang geen reden meer om toch te kiezen voor echt gras. Ons kwaliteitskunstgras van het merk Royal Grass® heeft namelijk alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Door het gebruik van innovatieve technologieën als MiNT® (voor een realistische glans) en V-Shape® (voor vezels met een realistische V-vorm) is het kunstgras op het oog nauwelijks verschillend van echt gras.

De meest populaire modellen van Royal Grass® zijn bovendien uitgerust met ReaDY®. Dit is een innovatie die ervoor zorgt dat de grassprieten niet allemaal statisch dezelfde kant opstaan, maar stuk voor stuk een eigen “groeirichting” hebben. Hierdoor oogt de grasmat nog natuurgetrouwer. Ideaal als alternatief voor echt gras in een tuin met engerlingen. De modellen met ReaDY® zijn: Royal Grass Wave®, Royal Grass Sense® en Royal Grass Lush®.

Border en plantenbakken

Bij Ecograss leveren we niet alleen kunstgras, we kunnen ook de volledige plaatsing voor u verzorgen. Daarvoor komen we graag langs op locatie om de noodzakelijke opmetingen te doen en een vakkundig legplan te maken, waarbij we rekening houden met de stand van de zon en de prominente kijkrichting. Vervolgens kunnen we de oude grasmat afgraven en een nieuwe ondergrond aanbrengen. Na het installeren van de grasmat kunnen we het geheel afwerken met borders en plantenbakken. Zodoende heeft u zelf dus nergens omkijken naar.