Kunstgras en beplanting voor voortuin

Kunstgras en beplanting voor voortuin

Met een combinatie van kunstgras en planten kunnen de eigenaars van deze voortuin in Diepenbeek gegarandeerd genieten van een heerlijk groene tuin, zonder dat zij ooit nog last hebben van gazonproblemen. Kunstgras is in tegenstelling tot echt gras niet gevoelig voor droogte en blijft daardoor altijd mooi groen. Door het kunstgras te combineren met planten krijgt deze tuin een extra levendige en groene uitstraling en kunnen de eigenaars nog steeds lekker tuinieren, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over gele of kale plekken in het gazon.

Niet gevoelig voor droogte

Het vervelende aan echt gras in de tuin is dat het erg kwetsbaar is en veel onderhoud vergt. Echt gras heeft voldoende vocht nodig om goed te kunnen groeien en is daardoor zeer gevoelig voor droogte. Bovendien slurpt het gras vaak zoveel water op, dat er niet voldoende overblijft voor de planten en bomen om het gazon, waardoor ook zij eronder te lijden hebben als het een tijdje niet regent.

Met kunstgras heeft deze klant daar in ieder geval geen last meer van. Kunstgras heeft geen water nodig en blijft onder alle omstandigheden mooi groen. Hierdoor blijft er ook voldoende regenwater over voor de planten rondom het kunstgras gazon. Bijkomend voordeel is dat kunstgras ook niet gevoelig is voor plantenziektes en ongedierte als engerlingen.

Een natuurlijke uitstraling

Gaat kunstgras dan niet ten koste van het natuurlijke karakter van de tuin? Niet als u het laat plaatsen door Ecograss. Kijk maar naar de foto’s. Ons kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Dat komt onder andere door het gebruik van diverse vooruitstrevende technieken die de uiterlijke kenmerken van echt gras nabootsen. Zo heeft het kunstgras vezels met een (van bovenaf bekeken) V-vorm en staan deze vezels niet allemaal dezelfde kant op, maar hebben zij stuk voor stuk een eigen “groeirichting”.

Voor deze kunstgras tuin koos de klant voor Royal Grass Lush®. Dit specifieke model valt op door zijn middellange vezels die net iets dichter op elkaar staan dan gebruikelijk, waardoor het gazon extra vol en weelderig oogt. Wonderschoon in een mooie groene voortuin als deze.

Kunstgras voortuin

Kunstgras en planten

Kunstgras in de tuin hoeft niet direct te betekenen dat er niets meer groeit en bloeit rond het huis. Deze tuin heeft bijvoorbeeld brede borders met prachtige volle heesters, terwijl het gazon wordt omzoomd door groene hagen. In en rond het gazon staan verder enkele fraaie bomen. Door kunstgras en planten te combineren heeft deze heerlijk ruime voortuin zodoende een zeer levendige en luxueuze uitstraling. Bij de plaatsing van het gazon zorgden we voor een mooie afboording rond het kunstgras. Dit oogt niet alleen netter, het zorgt er ook voor dat de planten niet gaan wortelen onder de grasmat.

Bij Ecograss verzorgen we totaalprojecten in combinatie met Tuinaanleg Gert Kwanten. Dat betekent dat we niet alleen het kunstgras leveren, maar ook de volledige realisatie van het project kunnen verzorgen, inclusief de beplanting. Heeft u interesse in een tuin met kunstgras en planten? Neem gerust contact met ons op.

Onderhoudsvriendelijk

Met de rijke beplanting in deze tuin blijven er genoeg klussen over om lekker in de tuin bezig te zijn, maar het werk is niet zo zwaar en tijdrovend dat men er tegenop gaat zien. Om ervoor te zorgen dat de borders zo onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn, hebben we deze voorzien van boomschors. Hierdoor heeft onkruid minder kans om op te komen.