Voorbeeld van een moderne voortuin met kunstgras

Voorbeeld van een moderne voortuin met kunstgras

Met het fraaie gazon en de stijlvolle bestrating vormt dit project van Ecograss in Hasselt bij uitstek een goed voorbeeld van een moderne voortuin met kunstgras. Doordat het kunstgras altijd mooi groen blijft en de juiste lengte heeft, krijgt de tuin haar kenmerkende strakke, verzorgde uitstraling. Die wordt nog eens versterkt door de grote tegels van het trapsgewijs oplopende tuinpad en de lichte grindverharding die de tuin omringt. Door het gebruik van kunstgras is deze moderne voortuin tevens erg onderhoudsvriendelijk.

Ondergrond kunstgras

Of u nu een gazon wilt voor een landelijke, klassieke of moderne voortuin, de ondergrond is van groot belang. Ook voor deze tuin in Hasselt heeft Ecograss de grondwerken verzorgd. We hebben het oude gazon afgegraven en afgevoerd, een fundering van breekpuin gelegd en daarop een onderlaag van gestabiliseerd zand geplaatst.

Het voordeel van deze ongebonden ondergrond is dat het gazon extra natuurlijk oogt. In tegenstelling tot een gebonden ondergrond, bijvoorbeeld stabilisé, volgt de ongebonden ondergrond de vorm van de bodem daaronder. Hierdoor kunnen er lichte golvingen in het gazon ontstaan, wat het grasveld een extra natuurgetrouw karakter geeft.

Royal Grass Sense®

Voor deze tuin hebben wij een van onze meest geliefde kunstgrassen geplaatst: Royal Grass Sense®. Dit kunstgras valt onder andere op door de weelderige lange vezels en de natuurlijke manier waarop zij kroezen. Door de ReaDY®-technologie staan de vezels namelijk niet allemaal dezelfde kant op, zoals tot voor kort gebruikelijk was met kunstgras, maar hebben zij stuk voor stuk een iets andere positie. Hierdoor lijkt het kunstgras nóg meer op echt gras.

Omdat het perceel schuin afloopt, hebben we aan het einde van het gazon boordstenen geplaatst, zodat het gazon iets geëgaliseerd is. Het grasveld ligt verder verzonken tussen het trapsgewijs oplopende tuinpad en iets lager dan de boordstenen, waardoor het lichte steen er extra uitspringt.

Totaalproject voortuin

Bij Ecograss verzorgen we totaalprojecten. Dat betekent dat we niet alleen de plaatsing van het kunstgras verzorgen, maar ook de rest van uw tuin kunnen ontwerpen en aanleggen. Ook deze moderne voortuin hebben we (in samenwerking met Tuinaanleg Gert Kwanten) van begin tot eind gerealiseerd. Behalve het gazon hebben we bijvoorbeeld ook het fraaie tuinpad aangelegd. Hiervoor hebben we gebruikgemaakt van grote Eurodal tuinverharding. De enorme vierkante stenen (2m bij 2m) zijn trapsgewijs oplopend richting de voordeur gelegd. Daarnaast hebben we een fraaie oprit van donkere gebakken klinkers geplaatst. Het gazon wordt verder omringd door grind en we hebben de voortuin afgewerkt met passende borders en plantenbakken.

Onderhoudsvriendelijke voortuin

Het voordeel van een hedendaagse voortuin als deze is dat zij nauwelijks onderhoud vergt. Het gazon hoeft niet gemaaid of gesproeid te worden en ligt er desondanks altijd prachtig bij. Ook de bestrating en het grind vergen vrijwel geen onderhoud, terwijl de borders en plantenbakken zijn voorzien van onderhoudsvriendelijke planten. Verder hebben we in de borders gebruikgemaakt van houtschors om het opkomen van onkruid tegen te gaan. Zodoende heeft deze voortuin slechts het absolute minimum aan onderhoud nodig.