Grijs kunstgras voor een strakke trendy tuin

Grijs kunstgras voor een strakke trendy tuin

Een moderne tuin met een even stijlvolle als bijzondere uitstraling. Voor dit project in Dilsen-Stokkem plaatsten we namelijk kunstgras in een opvallende kleur: donkergrijs. Zowel het gazon als tuinpad zijn voorzien van kunstgras met een mooie grijze tint. Het grijze kunstgras zorgt voor een buitengewoon trendy effect en geeft deze tuin een originele en eigentijdse aanblik.

Gekleurd kunstgras

De meeste mensen zijn inmiddels bekend met de voordelen van een kunstgras tuin. Wat veel mensen echter niet weten, is dat kunstgras niet per se groen hoeft te zijn. In tegenstelling tot echt gras kunt u uw tuin voorzien van gekleurd kunstgras. Wat dacht u bijvoorbeeld van zwart, antraciet of – zoals in dit geval – stijlvol grijs kunstgras voor in een moderne, strakke tuin. Gekleurd kunstgras opent de deur voor mogelijkheden en effecten die tot voor kort moeilijk te realiseren waren. Deze prachtige tuin in Dilsen-Stokkem is daar bij uitstek een goed voorbeeld van.

Een unieke uitstraling

Met grijs kunstgras geeft u uw tuin een minimalistische maar luxueuze uitstraling. Vooral in tuinen zoals deze, waar de nadruk ligt op rust en eenvoud, draagt het grijze kunstgras bij aan de harmonieuze uitstraling. Het spiegelende water in het strakke, rechthoekige zwembad versterkt dit effect en in combinatie met de diverse grijstinten in de verhardingen ontstaat een prachtig geheel.

Kleurrijk grijs

Grijs stond lange tijd synoniem voor saai. Maar met een juist ontwerp zorgen grijze elementen juist voor de sereniteit waar mensen bij een moderne tuin naar op zoek zijn. Niet voor niets zien we in hedendaagse tuinen steeds vaker grijze elementen terugkomen. Tuinaannemer Bart Peters uit Opglabbeek, die deze parel van een tuin ontwierp en realiseerde, ging daarbij nog een stapje verder door in het ontwerp een gazon en tuinpad van “colorfull grey” kunstgras te implementeren.

Daarvoor schakelde Peters Ecograss in. Bij Ecograss werken we namelijk regelmatig samen met tuinaannemers en architecten die wel graag gebruik willen maken van kunstgras, maar zelf geen ervaring hebben met het plaatsen ervan. Zodoende verzorgden wij de plaatsing van dit unieke gazon. Hierbij hebben we gezorgd voor een passende ondergrond en een vakkundige plaatsing zodat de klanten jarenlang kunnen genieten van een duurzame grasmat. Een laagje instrooizand zorgt voor extra comfort en stabiliteit.

Grijs kunstgras: zacht en schoon

Natuurlijk zien we grijs al regelmatig terug in tuinontwerpen, maar dat is doorgaans in de vormt van grind of tegels. Het grote voordeel van kunstgras is dat het in tegenstelling tot verhardingen zo lekker zacht en uitnodigend is. Hierdoor is grijs kunstgras bijvoorbeeld ook erg geschikt voor kinderen om op te spelen of om de huisdieren lekker op te laten ravotten.  Daarbij biedt kunstgras dezelfde voordelen als bestrating of grind. In tegenstelling tot echt gras wordt kunstgras bijvoorbeeld nooit drassig of modderig. Hierdoor blijft uw tuin altijd prettig schoon en is het gazon vrijwel het hele jaar door en onder alle weersomstandigheden te gebruiken.

Weinig onderhoud

Kunstgras in de tuin vergt slechts het absolute minimum aan onderhoud. Het is niet gevoelig voor ongedierte of grasziektes, is ontzettend sterk en slijtvast waardoor het niet stukgaat als het intensief gebruikt wordt en u hoeft het nooit te maaien, sproeien of verticuteren. Daarmee is (gekleurd) kunstgras ideaal voor onderhoudsvriendelijke moderne tuinen. Doordat het kunstgras een jarenlange levensduur heeft, is het bovendien een duurzame en op de lange termijn kostenbesparende oplossing.

Grijs kunstgras kopen

Heeft u net als deze klanten interesse in grijs kunstgras? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in een van onze showtuinen in As of Pelt. Ecograss levert kwaliteitskunstgras in uiteenlopende kleuren. Onze medewerkers kunnen u precies vertellen uit welke kleurschakeringen u kunt kiezen en welk model geschikt is voor welke toepassingen. Maak vooraf wel even een afspraak voor persoonlijk advies.